• Harry Potter i Zakon Feniksa (2007)

Harry Potter i Zakon Feniksa (2007) — 20

Harry Potter znów spędza nudne, przykre wakacje w domu Dursleyów. Czeka go piąty rok nauki w Hogwarcie i chciałby jak najszybciej spotkać się ze swoimi najlepszymi przyjaciółmi, Ronem i Hermioną. Ci jednak wyraźnie...

Temat wątku - Średniawy jako film.

• 21x30

Ronaldinho

2007-07-30

Reputacja: ***

Nie wiem jak wychodzi jako adaptacja, gdyż nie czytałem. W miarę reżyseria, dobre zdjęcia, dobre efekty i aktorstwo (?) tutaj nie mogę ocenić, gdyż oglądałem wersje z beznadziejnym (łagodne określenie) dubbingiem, bardzo nietrafione głosy, nie był w nich czuć emocji jakie wyrażał dany aktor. Co było złego? Żarty dla dzieci w wieku 8-13 lat, a film od 15. Fabuła wydaje się być trochę śmieszna, cały film gadają o Lordzie Voldemorcie, który pojawia się na 3-4 () minuty. Sam film zleciał szybko, nic po nim nie zostaje, nic szczególnego nie zachodzi w pamięć. Obejrzeć i zapomnieć. A ta Dolores Umbridge irytowała mnie za każdym razem jak była z nią scena, nic tylko w mordę lać taką kobietę :)

3/10 (wersja z dubbingiem)

W kinie Helios w Olsztynie “Harry’ego” grają jedenaście razy dziennie, sądząc po rozkładzie dnia posiadają dwie kopie i obie z dubbingiem, mogli postarać się chociaż o jedną z napisami, która podejrzewam musi być ostro tańsza niż z podłożonymi głosami. No nic narazie jest tylko pięć sal, może jak dobudują te trzy, to za dwa lata takie filmy będą z napisami i z dubbingiem tak jak to jest w Heliosie wrocławskim, gdzie jest 11 sal. Dubbing = Ż-E-N-A-D-A.

...:::4 8 15 16 23 42:::...
      mikolaj.chodkowski@fdb.pl <---- jeśli brakuje galerii, zwiastuna lub chcesz się skontaktować, napisz na ten adres.

• 21x30

Jose0

2009-08-25

Gadają o Voldemorcie, bo to bardzo ważna postać. Przeczytaj książkę, to zrozumiesz. Dubbing? Jest świetny! Może w Twoim kinie mieli coś z głośnikami, ale dubbing jest na prawdę dobry.

Bad boys, bad boys, whatcha gonna do Whatcha gonna do when they come for you?

We Ride Together, We Die Together. Bad Boys For Life!