Nie wiem jak wychodzi jako adaptacja, gdyż nie czytałem. W miarę reżyseria, dobre zdjęcia, dobre efekty i aktorstwo (?) tutaj nie mogę ocenić, gdyż oglądałem wersje z beznadziejnym (łagodne określenie) dubbingiem, bardzo nietrafione głosy, nie był w nich czuć emocji jakie wyrażał dany aktor. Co było złego? Żarty dla dzieci w wieku 8-13 lat, a film od 15. Fabuła wydaje się być trochę śmieszna, cały film gadają o Lordzie Voldemorcie, który pojawia się na 3-4 () minuty. Sam film zleciał szybko, nic po nim nie zostaje, nic szczególnego nie zachodzi w pamięć. Obejrzeć i zapomnieć. A ta Dolores Umbridge irytowała mnie za każdym razem jak była z nią scena, nic tylko w mordę lać taką kobietę :)
3/10 (wersja z dubbingiem)
W kinie Helios w Olsztynie “Harry’ego” grają jedenaście razy dziennie, sądząc po rozkładzie dnia posiadają dwie kopie i obie z dubbingiem, mogli postarać się chociaż o jedną z napisami, która podejrzewam musi być ostro tańsza niż z podłożonymi głosami. No nic narazie jest tylko pięć sal, może jak dobudują te trzy, to za dwa lata takie filmy będą z napisami i z dubbingiem tak jak to jest w Heliosie wrocławskim, gdzie jest 11 sal. Dubbing = Ż-E-N-A-D-A.
...:::4 8 15 16 23 42:::...
mikolaj.chodkowski@fdb.pl <---- jeśli brakuje galerii, zwiastuna lub chcesz się skontaktować, napisz na ten adres.