Chef Flynn - najmłodszy kucharz świata

Jako 12-latek otworzył we własnym domu klub kolacyjny z menu, którego mógł pozazdrościć niejeden lokal z ambicjami. Jako 16-letni genialny kucharz znalazł się na okładce "The New York Timesa". Jako 19-latek otworzył własną restaurację w Nowym Jorku. Jego specjalność, beet Wellington (zawinięty w dodatki i ciasto francuskie burak, wariacja na temat słynnego Wellingtona z wołowiną), znana jest smakoszom na całym świecie. Tak przedstawia się kariera Flynna McGarry'ego, cudownego dziecka świata kulinariów, bohatera dokumentu Camerona Yatesa. Byłaby to zapewne klasyczna opowieść o spełnionym - nie bez wysiłku! - amerykańskim śnie, gdyby nie intrygująca postać matki Flynna, Meg, która udostępniła twórcom przebogate domowe archiwa (sama jest reżyserką i filmowała syna od jego narodzin). Kobieta towarzyszy bohaterowi na ekranie niczym jego cień.

Zgłoś naruszenie Zwiastun PL#1

Komentarze 0

Skomentuj jako pierwszy.