FILMY 1282 nowy temat
szukaj Kategorie

Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.

Polski film o superbohaterach 12
Chemas

Polacy nie gęsi i swoich superbohaterów mają. Prosta receptura. Wystarczy wrzucić do jednego worka księdza Mateusza, psa Alexa i Malanowskiego z ekipą, dobrze wymieszać, scenariusza już nie trzeba, sam się piszę i produkt gotowy.

PS Jak ktoś ma jakieś pomysły co do rozszerzonej obsady, zapraszam :)

Sweet_Foxy

@Chemas I Jurek z „Klanu” ze słynną siekierą wożoną w bagażniku. :-)

Chemas

@Sweet_Foxy Haha. Oczywiście! Jak ja mogłem zapomnieć o Jurku :) T w sumie przy okazji też chyba i Rysiek.
PS Refleksje tematu naszły mnie dzisiaj rano, gdy jak co dzień na Polsacie leciał Malanowski i oczywiście spektakularna akcja była i jak dzień wcześniej zobaczyłem Aleksa, który już nawet w szachy potrafi grać :)

Adamus0101

@Chemas Ja to zawsze chciałem zobaczyć razem 4 pancernych i Klossa. A w tym odcinku gdy złapano pancerniaków i strzelano do nich z działa to żałowałem, że tego agenta w niemieckim mundurze co im pomógł to nie zagrał Mikulski.

Chemas

@Adamus0101 coś w tym jest :)
Dodam od siebie, że sanitariusze i przede wszystkim sanitariuszki to powinna być ekipa z Leśnej Góry (tak się jakoś uparłem na te nasze serialowe bestselery).

Szczerosc

@Chemas

Niestety, klecha i pies to jednak nie są tacy polscy superbohaterowie, bo te seriale małpują zagranicznych superbohaterów. Mamy ich dzięki modzie, która do nas przylazła ze współczesnego zachodu, hihi.

Chemas

@Szczerosc cóż mamy takich superbohaterów na jakich nas stać. Poza tym dodam, że zdarzyło mi się obejrzeć pierwowzory i takich bezsensów nie widziałem w scenariuszu, jak u nas. :)

Szczerosc

@Chemas

Mnie też się zdarzyło, ale nie widziałem wystarczająco odcinków, żeby móc je porównać. Wychodzę z założenia, że szkoda czasu na sumienne oglądanie takich rzeczy. Ale jak jest, tak jak mówisz, to się nie dziwię, bo przeważnie wtórne twory idą na łatwiznę.

Adamus0101

@Chemas
O wiele łatwiej stworzyć polskich Niezniszczalnych
Oj, oglądałoby się :)

Mauer z Psów
Halski z Ekstradycji
Leon z Sary
Gajewski z Gliny
Gebels i Despero z Pitbulla
Keller i Cichy z Demonów wojny wg Goi
Mayer z Operacji Samum
Duch ze Sfory
Fred i Grucha z Chłopaki nie płaczą
Szajba z Fali zbrodni
Grand i Kruszon z Oficera

Chemas

@Adamus0101
A do ekipy dorzuciłbym Super Czarzastego
A co! Nie ma co się wstydzić. Jedni mają Batmana, inni Spidermana, inni Ixmena, ale nic nie zastąpi SuperCzarzastego, przed którym drżą kordony Policji

PS
Dobry tekst słyszałem
Dlaczego zamknięto siłownie, żeby Czarzasty nie przypakował jeszcze bardziej.

Asmodeusz

w sumie jedynym polskim superbohaterem (a przynajmniej o jakim jak słyszałem) jest As z hydrozagadki

Chemas

@Asmodeusz
Oj wielu było, Pan Samochodzik, Kapitan Żbik, ale to fakt, As jest tym prawdziwy superbohaterem,

vodaba

PS Refleksje tematu naszły mnie dzisiaj rano, gdy jak co dzień na Polsacie leciał Malanowski i oczywiście spektakularna akcja była i jak dzień wcześniej zobaczyłem Aleksa, który już nawet w szachy potrafi grać :)

Proszę czekać…