FDB.PL 1219 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Nowości: Wskaźnik kompletności danych, Zdjęcia odcinków na stronach seriali, Tytuły miedzynarodowe, Nowa przeglądarka zdjęć 7
Grzegorz_Derebecki

Kilka nowości wprowadzonych ostatnio na stronie:

Wskaźnik kompletności danych
Na stronach filmów pojawił się nowy wskaźnik pokazujący, w jakim stopniu uzupełnione są podstawowe informacje (np. opis, obsada, plakat, zdjęcia, trailer). Po najechaniu na przycisk „Edytuj stronę" wyświetla się podpowiedź z listą brakujących elementów. Wskaźnik jest teraz bardziej dopasowany do rodzaju tytułu — filmy, seriale, sezony i odcinki mają odpowiednie zestawy ocenianych pól.

Zdjęcia odcinków na stronach seriali
Wprowadzono wyświetlanie zdjęć z odcinków na stronie głównej serialu oraz sezonach. Można zobaczyć naszego rekordzistę https://fdb.pl/film/44424-saturday-night-live

Tytuł międzynarodowy
Dodano wyświetlanie tytułu międzynarodowego na stronie filmu w sytuacji jak nie ma polskiego. Dodatkowo w podpowiedziach wyszukiwarki też się pojawia. Powinno to ułatwić wyszukiwanie koreańskich pozycji.

Nowa i wygodna przeglądarka zdjęć
Lepiej obsługuje większe zbiory z którymi stara sobie nie radziła dynamicznie je wczytując. Pasek z zdjęciami można ukryć klikając na duży obrazek. Lepiej działać powinno też przewijanie na urządzeniach mobilnych.

jacks

@Grzegorz_Derebecki no i takie drobnostki robią robotę. Brawo.

Chemas

@Grzegorz_Derebecki Dobre ułatwienia, szczególnie dotyczące zdjęć, no ten tytuł międzynarodowy. :)

ar23s

@Grzegorz_Derebecki
A co z pozycjami, które mają na wskaźniku 90%, ale do kompletu brakuje zwiastunu produkcji? Nie wiem na jakiej zasadzie działają te zwiastuny pod najnowszymi filmami, ale wiem, że nie są dostępne w edycji strony i nikt ich w taki sposób nie weryfikuje. Chcąc uzupełniać starsze tytuły, może warto jednak zaktualizować stronę dodawania o zwiastuny właśnie?

Grzegorz_Derebecki

@ar23s Na ten moment tylko niektóre osoby mogą je dodawać ale chciałbym dodać opcje dodawania również przez system z youtube.

amondemon76

@Grzegorz_Derebecki @ar23s
jak są jakieś pilne zwiastuny do wrzucenia, w sensie komuś zależy, żeby je zobaczyć na stronie, albo uzupełnić właśnie te brakujące procenty, to można do mnie pisać na priv, o jaki film konkretnie chodzi, to dodam, bo mam to upoważnienie :) jak coś to @Czechu jest ekspertem i chyba najwięcej dodaje, więc myślę, że do niego też można podbijać :)
proszę o cierpliwość gdyby było duże zainteresowanie, będę starał się wrzucać na bieżąco – nie mamy z tego tytułu żadnych profitów punktowych itp. ale lubię to ogarniać, więc chętnie pomogę w miarę wolnego czasu :)

Proszę czekać…