FDB.PL 1186 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Nowe zliczanie limitów 18
Anita_Nowakowska

A jednak… :) nie ma to jak moc przekonywania ;)

Zmienione zostały limity – ich wysokość została ustawiona na 150 elementów na dzień, przy czym nie znaczy to, że nie będzie można dodać więcej elementów niż 150. Wszystko zależy od weryfikacji.
Każdy dodany element pomniejsza limit zaś weryfikacja każdego elementu (w tym samym dniu, co jego dodanie), podnosi go i tak np.
Dzisiaj dodałam kilka treści na łączną wartość 120 – obecny mój limit to 30 elementów. Ponieważ Weryfikatorzy nieźle się spisują, wcześniej dodana treść (na np. 60 elementów) została już zweryfikowana, dzięki czemu mój limit wzrósł do 90.

Ilość pozostałych limitów będzie wyświetlana w zielonym okienku prawego górnego rogu przy dodawaniu/usuwaniu/edycji treści. Jeżeli kolor okienka zmieni się na czerwony, to znaczy, że przeholowałeś i pozostaje Ci albo co nieco usunąć, albo poczekać na weryfikację wcześniejszych treści.

Zważywszy na weryfikację, która odbudowuje limit, nie jest on wcale taki mały, jakby się wydawało. Nie znaczy również, że nie będzie mógł być zmieniony – zobaczymy jak będzie to wyglądało w praktyce…

Trophy

No i jest ok. Rzeczywiście z początku wydaje się, że 150 to mało, ale podczas dodawania dokładniej się o tym przekonamy.

Lucas_B

Wszystko zależy od weryfikacji…. Jak wszystko będzie sprawnie i szybko sprawdzane to wogole nie będzie limitów… :)

Anita_Nowakowska

Dokładnie, a na chwilę obecną praktycznie wszystko jest weryfikowane na bieżąco.

Elros

No to czekają mnie dłuuugie godziny na wykorzystanie limitu :))
Cieszę się bardzo :D

Elros

Właśnie już limit przekroczyłem. Przy próbie kolejnego dodawania treści, strona mi się nie robi czerwona, ale tylko pojawia komunikat o przekroczeniu limitu o np. 3. :)
Szkoda, że nie można mieć tych treści nawet na minusie, bo z chęcią bym dalej pododawał :))

PS A może uda się wziąć kilka na krechę? ;D

Wodnica79

> Trophy o 2007-08-22 10:19:28 napisał:
>
> No i jest ok. Rzeczywiście z początku wydaje się, że 150 to mało, ale
> podczas dodawania dokładniej się o tym przekonamy.

Czasem to jednak mało – jak sie dodaje obsady, a powiedzmy, przez kilka godzin weryfikacja nie rusza z miejsca…

homerowa

Ja po drugim dniu juz mam dosc, bo ile mozna. Juz mnie oczy bola od ekranu ;-(
Chyba to jednak przesada z tym odnawialnym limitem. Moglby by 300 ale bez odnawiania.
Bo naprawde ile mozna.

Trophy

> homerowa o 2007-08-23 13:55:57 napisał:
>
> Ja po drugim dniu juz mam dosc, bo ile mozna. Juz mnie oczy bola od ekranu ;-(
> Chyba to jednak przesada z tym odnawialnym limitem. Moglby by 300 ale bez odnawiania.
> Bo naprawde ile mozna.

Jest rada na to, nie dodawaj aż tyle, to przecież od użytkownika zależy ile doda. A chcieliście nawet bez limitów.

Lucas_B

Kasia ma rację… Nikt nikomu nie każę dodawać aż do wyczerpania limitu (co jest zresztą niemożliwe bo limit cały czas się odnawia). Dodawaj ile chcesz… Jak masz czas to możesz dodać więcej, jak nie masz to też nic się nie stanie. No chyba że ktoś tu dodaje dla nagród, to już co innego :)

Trophy

Dokładnie, a co by było jakby nie było limitów? Pewnie byście cały czas dodawali bez przerwy. :)

Anita_Nowakowska

e, cieszcie się póki można ;) jak ktoś chce nabić sobie pkt, to ma okazję, bo jak zacznie się wrzesień i październik, to weryfikacja pewnie podupadnie – weryfikatorzy też wiecznie nie mogą ;)

nathalie

Dokładnie tak jak mówi Anita :) Przynajmniej w moim przypadku…
Ehh wakacje są zdecydowanie zbyt krótkie.. ;p

pietrex

> Anita Nowakowska o 2007-08-23 20:40:55 napisał:
>
> e, cieszcie się póki można ;) jak ktoś chce nabić sobie pkt, to ma okazję,
> bo jak zacznie się wrzesień i październik, to weryfikacja pewnie podupadnie -
> weryfikatorzy też wiecznie nie mogą ;)

Niestety, ale jest to święta prawda.
Zacznie się szkoła to weryfikatorzy będą mieli na pewno o wiele mniej czasu.
Także warto korzystać, ponieważ któryś dzień z rzędu nie ma co weryfikować ;)

Elros

> Lucas B o 2007-08-23 19:55:27 napisał:
>
> Nikt nikomu nie każę dodawać aż do wyczerpania limitu (co
> jest zresztą niemożliwe bo limit cały czas się odnawia).

Ojj, nie zgodzę się ;) Mi się już dwukrotnie wyczerpał co do obsady :)
Jedynie nowe nowe film, no, jak wczoraj na przykład :D więc tego nie da się wyczerpać.

Lucas_B

Adriano, wiedz że jesteś wyjątkiem… Ja jak już trafię na jakąś treść do weryfikacji to zwykle jest to twój "nowy film"… :)

Elros

> Lucas B o 2007-08-24 13:37:09 napisał:
>
> Adriano, wiedz że jesteś wyjątkiem… Ja jak już trafię na jakąś treść
> do weryfikacji to zwykle jest to twój "nowy film"… :)

Wiem, że nie jestem jedyny, oraz, że są inni, ale przecież trzeba korzystać (: Jak już Anita ostrzegła: Cieszmy się, póki możemy :P

Lucas_B

Ale ja nie napisałem że "nie jesteś jedyny" tylko że "jesteś jedyny"… To różnica :) Bardzo dobrze że dużo dodajesz. Dzięki tobie jest co weryfikować (bo z tym ostatnio kiepsko).

Elros

> Lucas B o 2007-08-24 20:00:03 napisał:
>
> Ale ja nie napisałem że "nie jesteś jedyny" tylko że "jesteś jedyny"… To
> różnica :) Bardzo dobrze że dużo dodajesz. Dzięki tobie jest co
> weryfikować (bo z tym ostatnio kiepsko).

Wiem, wiem, ja tylko tak spojrzałem z góry ;) jakbym zaraz miał dostać "lanie" hehe, cieszę się, że też ktoś zyskuje moim dodawaniem, a ja jego weryfikowaniem :D

EDIT: Pamiętam z lekcji biologii, że taka korzyść nazywa się mutualizmem (xD), ale to się tylko sprawdza w dwóch różnych gatunkach, a w końcu weryfikator a dodający to nie to samo ;)

Proszę czekać…