FILMY 1289 nowy temat
szukaj Kategorie

Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.

Wielka prosba. 6
Solarie

Bardzo prosze, abyscie polecili mi DOBRA amerykanska komedie.

Nie typu Strasznego filmu, byl bardzo dobry, ale szukam czegos w stylu Dziewczyny z sasiedztwa.

Szukam komedii, w ktorej beda madre teksty, oraz zarty (tylko nie zeby byly absurdalne, lub po prostu glupie), chodzi mi o zarty, ktore maja w sobie to cos. (Np. niezapomniany tekst z Shreka ’Zainwestuj w TicTacki, bo ci jedzie!).

Z gory bardzo dziekuje!

Przepraszam za brak polskich liter.

WielkiBialyKrolik

Biorąc pod uwagę ogrom odpowiedzi wynika z tego, że na "dobre" , "mądre" komedie amerykańskie jest po prostu deficyt :)

zeta102

Zabijanie na śniadanie
Szpiedzy jak my
Ghostbusters
Wujek Buck
Hot Shots!
Go Fishing!
Blus Brothers
Blue Heaven
Pracujące chłopaki
Ewolucja

I całe mnóstwo innych. Dobrą zabawę zapewniają: Don Akroyd, Joe Pesci, John Candy, Bruce Willis i szereg innych, którzy – co prawda – grają w różnych filmach, ale mają wybitny talent komediowy, jak np. Charlie Sheen. Po prostu wejdź do wypożyczalni do działu komedii i zajdziesz tam całą ich kopalnię. Tylko unikaj jak ognia tych z napisem "Komedia romantyczna", bo to żadne komedie – "głupedie" raczej.

mysza_007

z nowszych to

Grandmas.Boy

Good Luck Chuck

komedie na przyzwoitym poziomie…oczywiscie znam duzo jeszcze ale rozumiem ze chodzi ci o cos na czasie

jacks

ta wcześniej jest bardziej komedią romantyczną (ale wg mnie wyjątkowo udaną), a poniżej komedie na których się naprawdę śmiałem:
http://wpadka.fdb.pl/ – teksty (przynajmniej kinowe) powalały na kolana :D
http://rozowa.pantera.fdb.pl/ – Steve Martin ze swoim francuskim akcentem i głupotą doprowadza mnie do płaczu :D

krepel_85

proponuje :
państwo młodzi, chuck i larry,
sydney white,
the bucket list – świetne role freemana i nickolsona
the game plan
zaczarowana – zarąiste zachowanie wiewiórki:P

Proszę czekać…