FDB.PL

1224 nowy temat szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

SPONSORZY

12 odpowiedzi
Trikster

Ja rozumiem, że jest adminów portalu jest trzech i rozumiem tę kameralną atmosferę, ale czy nie dałoby się skontaktować z dystrybutorami filmów i np. zaoferować reklamę za nagrody lub zorganizować razem z dystrybutorem jakiś konkurs? Wiem, filmweb jest bardzo rozreklamowany i dlatego dystrybutorzy do niego ciągną. A może warto przynajmniej spróbować?

Hsi_Nao

Chyba za krótko jesteś w serwisie, bo takie próby już były.
Ba! Nawet zakończone powodzeniem!
Jeden, albo i dwa miesiące nagrody dla dodających i weryfikujących fundował BEST FILM (i to były miesiące z najlepszymi nagrodami – ale to kwestia gustu). Ten sam dystrybutor organizował konkurs (tylko fundował nagrody?) w ramach promocji swego filmu – http://fdb.pl/w1553,Zako%C5%84czenie,konkursu,Krwawe,%C5%9Bwi%C4%99ta.html

Ale się niestety skończyło…

ProZak

jeśli chodzi o sponsorów wiem jak to wygląda. Prowadziłem (aktualnie zawieszony) portal o szeroko pojętej fantastyce – Inny Świat. Do tej pory współpracuje z wydawnictwami i dystrybutorami (Vision, Monolith) i wiem że o takową współpracę wcale nie jest łatwo, ale jak się chce to można wiele zdziałać.

Trikster

> ProZak o 2007-12-03 15:47:44 napisał:
>
> jeśli chodzi o sponsorów wiem jak to wygląda. Prowadziłem (aktualnie
> zawieszony) portal o szeroko pojętej fantastyce – Inny Świat. Do tej pory
> współpracuje z wydawnictwami i dystrybutorami (Vision, Monolith) i wiem że o
> takową współpracę wcale nie jest łatwo, ale jak się chce to można wiele
> zdziałać.

tak też myślę…

Trikster

Gdyby to ode mnie zależało, to robilbym wszystko, żeby zainteresowanie portalem rosło i rosło.

Grzegorz_Borowiecki

no ja znam sprawe bardzo dobrze bo sam organizowalem wspolprace fdb z dystrybutorami i powiem w ten sposob – wszystko bylo super do pewnego momentu, ktory zadecydowal o tym ze teraz jest tak a nie inaczej – powoli mysle jednak ze idzie ku dobremu i jest nadzieja na lepsze czasy, ale fakt ze glowni konkurenci nie pomagaja a wrecz przeciwnie – i w dodatku – coraz czesciej rzadaja wylacznosci – albo przynajmniej, zeby nikt nie wspolpracowal z fdb … takie czasy, takie zycie ;)

Trophy

To trzeba coś zrobić, coś co pozwoli, żeby inaczej patrzyli na nas. Żeby woleli fdb.pl :-)
Uważam, że dążymy do tego coraz szybciej.

justangel

Mhhh a takie pytanie: może w ramach reklamy kin darmowe wejściówki? Można uderzyć do sieci multipleksów jak również do mniejszych kin

Grzegorz_Borowiecki

przerabialismy to juz – http://fdb.pl/w723,Zmiany,Zaproszenia,do,Heliosa,rozlosowane.html – hmmm zaslonie sie tajemnica handlowa zeby wchodzic w szczegoly tej wspolpracy :) ale fakt – czas podjac kolejna probe ;) moze z inna siecia :) czekam na dalsze sugestie ;) bo na pewno prowadzi to w dobrym kierunku – zrobilem sobie juz liste na jutro ;P beda konkursy, ale bedziecie musieli sie wysilic zeby nagrody zdobyc ;P nie ma tak ze jest konkurs na recenzje a zglaszaja sie 3 osoby :P

Trikster

ale dystrybucja to nie jest tylko Monolith i Best Film… Można się skontaktować np. z Vivarto i innymi mniejszymy dystrybutorami. Można też spróbować ze sklepami internetowymi z filmami na dvd

waldit

pytanie czy zdobycie zaufania dystrybutorów bedzie mozliwe jesli tworcy FDB przez dlugi czas działali po drugiej stronie frontu prowadzac inny serwis.

Neo10

Ja bym sie na waszym miejscu odezwał naprzykład do galapagos ;] oni dopiero wystartowali miesiąc temu, przejeli całą dystrybucje warner brothers i myśle że w najbliższym czasie będzie im zależeć na reklamie itp… ;] także może jest jakaś szansa że dadzą jakies filmy itp.. promocyjne na konkursy itp… ;] http://www.galapagos.com.pl/

Czechu

O proszę widzę banery reklamowe:)) czyżby jakaś współpraca się nawiązała????i konkursów się trochę zrobiło. Widzę że wszystko w dobrym kierunku zmierza.