FDB.PL 1186 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

jak długo? 16
wayzee

witam,

dlaczego czekam już 17 dni na zatwierdzenie moich treści? mam już 10 stron oczekujących i nie wiem co sie dzieje.

pozdrawiam
WayZee

majak01

http://www.fdb.pl/u13064/blog/show/725 – tutaj już zostało to poruszone. Nic tylko cierpliwości ;)

Pozdrawiam :)

Grzegorz_Derebecki

> wayzee o 2008-05-18 14:12:19 napisał:
>
> witam,
> dlaczego czekam już 17 dni na zatwierdzenie moich treści? mam już 10 stron
> oczekujących i nie wiem co sie dzieje.
> pozdrawiam
> WayZee

wejdź łaskawie do swojego profilu i masz tam podane ile trzeba mniej więcej czekać na weryfikację.

majak01

Nie bardzo sprawdza się to w odniesieniu do nowego filmu.

Czudi

> Grzegorz Derebecki o 2008-05-19 21:04:33 napisał:
>
> wejdź łaskawie do swojego profilu i masz tam podane ile trzeba mniej więcej
> czekać na weryfikację.

hehe – mniej więcej mam podane, że trzeba czekać mniej niż jeden dzień na weryfikacje treści z 01.05 ale tez 14.05:) I to od kilku dni;) Pomysł z czasem oczekiwania dobry, ale wymaga doszlifowania. Teraz to w tygodniach można podawać mniej więcej;p

Manna

Przy okazji zapytam… A co się stało? Jest więcej uczestników? Więcej dodawanej treści? Mniej weryfikatorów? Bo to naprawdę się bardzo wydłużyło.
To nie jest atak na nikogo ani na nic, po prostu jestem ciekawa jaka jest przyczyna, że parę miesięcy temu czekało się dwa-trzy razy krócej niż teraz. I jeszcze ciekawi mnie czy jest coś w czym możemy tu pomóc?

jacks

podejrzewam że ma to związek z faktem, że jest co raz więcej dodających, a weryfikatorów liczba pozostaje bez zmian. do tego wszystkiego jest aktualnie okres sesji, matur itp. słoneczko na dworze także nie sprzyja szybkiej weryfikacji co powoduje tak długi zastój. pozostaje uzbroić się w cierpliwość, ja sam mam 26 stron oczekujących :)
a jeżeli któryś z aktywnych i dość długo należących do rodziny FDB dodających chciałby pomóc to może się zastanowić i zaoferować swoją kandydaturę na weryfikatora do Anity – na pewno przyspieszyłoby to proces sprawdzania treści.

Timothy

> wayzee o 2008-05-18 14:12:19 napisał:
>
> witam, mam już 10 stron
> oczekujących i nie wiem co sie dzieje.

ile?! o fuck, dobry jesteś;-D

Elros

> Manna o 2008-06-01 04:25:16 napisał:
>
> I jeszcze ciekawi mnie czy jest coś w czym możemy tu pomóc?

Szczerze? ;P Nie narzekać, cierpliwie czekać i cieszyć się takim, a nie innym (np. wolniejszym) tempem sprawdzania.
I jeśli dałoby radę – dodawanie jednej obsady na dzień. Wtedy kolejka zmniejszyłaby się błyskawicznie. :)

Czudi

miało być wprowadzone wyświetlanie sprawdzonych treści wedle daty weryfikacji, a nie dodania. Przynajmniej wydaje mi się, że ktoś o tym pisał. Dziś widzę, że mam jakieś punkty, sprawdzam za co i dopiero na piątej stronie znalazłem…
Coś takiego powoduje, że jak popełnię jakiś błąd, a popełnię;p, to mogę go nawet nie zauważyć. Zwłaszcza jeśli będę miał dużo treści.

Czechu

> Czudi o 2008-06-01 19:07:39 napisał:
>
> miało być wprowadzone wyświetlanie sprawdzonych treści wedle daty
> weryfikacji, a nie dodania. Przynajmniej wydaje mi się, że ktoś o tym pisał.
> Dziś widzę, że mam jakieś punkty, sprawdzam za co i dopiero na piątej
> stronie znalazłem…
> Coś takiego powoduje, że jak popełnię jakiś błąd, a popełnię;p, to
> mogę go nawet nie zauważyć. Zwłaszcza jeśli będę miał dużo treści.

Popieram :) przydałoby się to zrobić

Manna

> Elros Veneanar o 2008-06-01 17:18:18 napisał:
>
> Szczerze? ;P Nie narzekać, cierpliwie czekać i cieszyć się takim, a nie
> innym (np. wolniejszym) tempem sprawdzania.
> I jeśli dałoby radę – dodawanie jednej obsady na dzień. Wtedy kolejka
> zmniejszyłaby się błyskawicznie. :)

Czyli radzisz, żeby siedzieć cicho i cieszyć się, że idzie gorzej, i żeby raczej nie dbać o coraz większą i lepszą bazę informacji w FDb. Dziwna rada.
(a z tym "nie narzekać, cierpliwie czekać" to rozumiem, że to tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś zaczął narzekać i nie daj Boże, się niecierpliwić)

ProZak

ja czekam na akceptacje moich treści od 8 maja, więc jeszcze trochę a stuknie miesiąc. Tak nawiasem to 3 tyg temu zgłosiłem swoją kandydaturę na weryfikatora i też czekam … bez odpowiedzi.

Elros

> Manna o 2008-06-02 01:43:15 napisał:
>
> Czyli radzisz, żeby siedzieć cicho i cieszyć się, że idzie gorzej, i żeby
> raczej nie dbać o coraz większą i lepszą bazę informacji w FDb. Dziwna
> rada.

Czemu gorzej? Wy patrzycie na to z innego punktu widzenia. Moim zdaniem sprawdzanie treści idzie bardzo szybko, biorąc pod uwagę liczbę aktywnych weryfikatorów (aktywnych w znaczeniu 1000 pkt.>x). Czemu tylko nam zmieniono dobór nagród? Zresztą nie będę wiele zdradzał. Rozwój strony nie polega tylko na jej zawartości. http://fdb.pl/tf12108 – był tam link, który pokazywał jak wiele tytułów nowych czeka na jakąkolwiek informację (rok 2008 i dalej), szkoda, że już nie działa. Wtedy mogłabyś zdać sobie sprawę, jak bardzo przyszłe/nowe filmy są zaniedbane i jakoś nikt z dodających nie kwapi się na ich uzupełnianie. :)

> (a z tym "nie narzekać, cierpliwie czekać" to rozumiem, że to tak na wszelki
> wypadek, gdyby ktoś zaczął narzekać i nie daj Boże, się niecierpliwić)

Hm, nie widzisz tych przypadków troszkę wyżej? Kilka tematów poniżej? :)

Trikster

Ludziska Kochane!

Weryfikatorzy starają się jak mogą i uwierzcie, każda treść zostanie sprawdzona! Nie macie nauki? Ja mam właśnie trzy książki z teorii literatury (po ok. 500 str. każda), każda innego autora i każdą muszę przeczytać. A gdzie tam reszta przedmiotów…? W wolnej chwili zasiadam przed fdb.pl i weryfikuję, ile mogę. Podobnie pewnie robią inni weryfikatorzy – w miarę sił i czasu, minus pogoda :). Apeluję o cierpliwość – kolejka obsad już zmniejszyła się do ok. 500. Czyż to nie sukces?

Nie myślcie, że większa liczba weryfikatorów spowoduje nagłe zmniejszenie kolejki… Złudna to bowiem nadzieja :D

Pozdrawiam wszystkich

ProZak

Rozumie takich weryfikatorów którzy jeszcze studiują. Wiadomo sesja itd. Studia skończyłem, teraz tylko pracuję, czasu mam sporo, więc złożyłem swoją kandydaturę na weryfikatora. Już o tym wspominałem na forum, no ale ja i tak nadal czekam :)

Trikster

Ba! Kolejka obsad ok. 350 :)

Proszę czekać…