Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Mam takie niezobowiązujące pytanie i tylko pytanie… Otóż jeśli na stronie, dajmy na to imdb.com jest obsada i jest gościu który jest w nią wpisany ale z adnotacją 'uncredited' [dodam że to nie jest aktor, tylko facet z ekipy], to mamy go umieszczać czy nie…? No bo jeśli jest umieszczony w tej liście no to brał udział w produkcji a oznaczenie uncredited oznacza że nie umieszczono jego nazwiska w napisach końcowych… a jest założmy montażystą i przecież nie wpiszemy mu niewymieniony w czołówce chyba… ;|
Poradździe co z takim fantem zrobić…. pozdrawiam :)
Jakiś czas temu też miałam taki problem. Zgłosiłam się do pewnego źródła (czytaj: Anita Nowakowska), która stwierdziła, że takie osoby dodajemy jako "niewymienieni w czołówce", a w rubryce "postać" wpisujemy w nawiasie "()" zawód, jaki ta osoba wykonuje.
Np. nazwisko – Jan Nowak
zawód – niewymienieni w czołówce
postać – (reżyser)
czyli jak ktoś w obsadzie tak nie dodał to morze liczyć na odrzucenie swojej kontrybucji… jeśli tak to dziękuję bardzo :P
Poza tym beznadziejny pomysł heheh
Carmin, niewymieniony w czołówce zatwierdzałaś i dobrze. Na pewno nie będą pkt. ujemne za brak opisu w polu postać.
Jak zostało powiedziane – nie jest to nigdzie określone, nie jest jeszcze oficjlane.
Kolaborantka, nie – treść nie powinna zostać odrzucona z powodu braku określenia zawodu w polu postaci.
Z nowych zasad treść może zostać odrzucona z powodu plakatu -z DVD, fanartu itp (z zasad dodawania).
FAQ jest robione, wiem, że już od dłuższego czasu, ale niestety nie jestem w stanie szybciej. Jak nmi wspomniał – 29.06 mam ostatni egzam, więc sądzę, że kilka dni po tej dacie FAQ będzie dostępne.
Proszę czekać…