Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
> pietruch o 2006-07-11 19:27:59 napisał:
>
> Pojawiło się długo oczekiwane faq
Ano pojawiło :) chodz jeszcze nie jest w pełni skończone :D
Ja tez to właśnie przeczytałem i chyba prędzej w pkt bede lepszy od the_foe a mój nauczyciel da mi 4 z polskiego niż zostane weryfikatorem:) a właściwie ti;( ;(
Pozdr:(
http://fdb.pl/faq25,Kim,jest,i,jak,zosta%C4%87,Weryfikatorem?.html
smiem twierdzic ze nikt, lacznie z obecnymi werami, nie spelnia tych kryteriow ;)
W skutecznosci filmow jestem gdzies 3.-4. (nie liczac tych co dodali mniej niz 100 filmow i biorac pod uwage urzedujacych werow) a i tak daleko mi do 98%
no fakt,też przeglądałem konta werów zanim pojawiało się FAQ i porównuję z faq i ….zresztą,nie chce podpadać werom..:P:)
Pozdr
> the_foe o 2006-07-11 20:46:49 napisał:
>
> http://fdb.pl/faq25,Kim,jest,i,jak,zosta%C4%87,Weryfikatorem?.html
> smiem twierdzic ze nikt, lacznie z obecnymi werami, nie spelnia tych kryteriow ;)
> W skutecznosci filmow jestem gdzies 3.-4. (nie liczac tych co dodali mniej niz
> 100 filmow i biorac pod uwage urzedujacych werow) a i tak daleko mi do 98%
no popatrz nawet ty ze swoim skryptem nie masz samych 100% :] jak to się mogło stać….
a jakbyś nie zauważył to faq obowiązuje od momentu wprowadzenia go :)
Ja jak zostałem przyjęty to miałem wszystko na 100% :) Chyba tylko filmy ze 2 nie przyjęte. Teraz zresztą też (prawie) spełniam kryteria :) Tylko filmów mam troszkę nieprzyjętych, ale to nie ode mnie zależy, bo to czeka miesiąc, a ja nie wiem czy ktoś przede mną już tego filmu nie przyjął, prawda? Tak więc te wymagania są mocno przesadzone…
W każdym razie cieszę się, że zostałem weryfikatorem na samym (prawie) początku istnienia serwisu, bo teraz to by było ciężko :)
Cóż, na razie nas nie brakuje, więc jakiś gigantyczny nabór też nie jest potrzebny… Ale jak dojdą nowe rzeczy (np. dodawanie rzeczy do ludzi filmu) to mogą zacząć się robić kolejki…
właśnie chyba wymagania sa zbyt ostre….pozatym wiekszość userów nie spełnia tych wymagan…
Większość wymagań na weryfikatora, wg mnie jest w porządku, za wyjątkiem dodanych filmów. Mimo, iż obecnie nie spełniam tych wymagań, choć nie wiele mi brakuje ( hihi ), to w przypadku nowych filmów wiele odrzuconych mam z powodu, że nie wiedząc, że ktoś dodał podobną treść, dodałem i ja. Niestety jako pierwszą zweryfikowano treść innego użytkownika. Może by jakoś dodać, by przy sprawdzaniu czy dany film jest w bazie, w przypadku, gdy go nie ma, a czeka w kolejce na weryfikację pojawiała się o tym informacja???
Dlatego jest napisane, że nie będą one brane pod uwagę. Dodając film nie wiesz czy taki sam oczekuje czy nie, więc niesprawiedliwe byłoby uwzględnianie ich.
Ja tego przy wyszukiwaniu weryfikatorów nie będę sprawdzała, dlatego jeśli wiesz ile zostało z powodu "już jest" odrzuconych, to spokojnie możesz się zgłosić.
Statystyki zmieniają się z każdym dniem – zliczane tylko z ostatnich 60 dni, dlatego niektórym mogą się poprawić innym pogorszyć, dlatego jeżeli widzisz, że jest w miarę (i chociażby przybliżona poprawność), to mozesz się zgłosić ;)
Literówek kilka znalazłam – zarówno one jak i błędy zdarzają mi się, a niestety Grześ niespodziewanie dodał FAQ, przed jego ukończeniem i sprawdzeniem.
Kilka literówek poprawiłam, miejmy nadzieję, że więcej się nie zdarzy, jak co piszcie u mnie na blogu ;)
Wszystkiego nie ma… Nie, a przede wszystkim zawodów i gatunków. Dzisiaj i jutro będę miała bardzo mało czasu na to, ale postaram się przynajmniej zawody jak najszybciej napisać.
Także jest jeszcze wiele innych kwestii, które powinny być tam poruszone. Proszę aby osoby, które mają pomysł lub pytania napisały mi je na blogu (w FAQ), a będę starała się uzupełnić tematy.
Gomik… taka pogoda, idź na basen ;) albo na uczelnie (jak ja ;))
Co do the_foe, to i tak nieźle wyszedł patrząc na ilość błędnie zatwierdzonych treści.
to samo z opisami mozna dodwac kilka roznych opisow tylo ze osoba ktora je dodoaje nie widzisz wszystkich opisow tylko jedena gdy ja dodawa;lem opisy dystrybutorow czesto tresci mialem odrzucane z takim komentarezm: opis juz jest tyle tylko ze o tym ze taki opis jest wiedzial tylko weryfikator w momencie sprawdzania
Proszę czekać…