Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.
ale tu nikt nikogo nie zjeżdża…..ogólnie takie posty wywołują uśmiech na twarzy…gorzej jakby to napisał jakiś chłopak, wtedy to już można by było mówić o pewnym tragizmie postaci…
edit..tragizm postaci to w sumie komplement;p i w tym przypadku ten termin ma jednak zastosowanie….jakby to napisał jakiś chłopak to już by to wtedy nie było takie zabawne….
To pardones w takim razie, bo zabrzmiało, to jakby kobieta za kierownicą to była jakaś tragedia :)
A co do samego tematu, to przecież to jest Hyde Park – "Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać."
> Trophy o 2010-10-16 21:28 napisał:
> To pardones w takim razie, bo zabrzmiało, to jakby kobieta za kierownicą to była
> jakaś tragedia :)
Oj, polemizowałbym. Według badań, nie pamiętam dokładnie ile, coś w granicach 30% kobiet kierujących samochodami w chwili cofania gdy skręca kierownicę obojętnie czy w lewo czy w prawo nie wie w którą stronę samochód pojedzie. To tak na poważnie.
A tak żartem, to gdzieś kiedyś czytałem, że kobiety lepią orientują się w kolorach, co ma zastosowanie w kuchni, a mężczyźni mają lepszą orientację w przestrzeni, co ma zastosowanie podczas jazdy samochodem :) I własnie mi się przypomniał taki fakt, że jak są jakieś konkursy kucharskie, to praktycznie tak z 98% uczestników to są mężczyźni, a pozornie się wydaje, że to kobiety się lepiej w tej dziedzinie czują.
> Ronaldinho o 2010-10-17 21:05 napisał:
> A tak żartem, to gdzieś kiedyś czytałem, że kobiety lepią orientują się w
> kolorach
To się zgadza akurat. Pamiętam, że na kursie prawa jazdy zawsze nie wiedziałam gdzie mam zaparkować, bo instruktor mylił kolory samochodów na parkingu. Dla mnie np. pomarańczowy, to był pomarańczowy, a dla niego to był czerwony, więc ciężko było się dogadać :)
Proszę czekać…