FDB.PL 1184 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

problem z wyświetlaniem zwiastunów. 7
Hsi_Nao

Od momentu zmiany odtwarzacza zwiastunów na fdb, mam problem z ich wyświetlaniem.
Dźwięk jest, ale nie ma obrazu.
Problem pojawia się tylko w przeglądarce Chrome. Na IE wszystko jest OK.

Ktoś wie jak temu zaradzić?

Agnieszka_Chmielewska_Mulka

masz ten problem ze wszystkimi zwiastunami ?

ja używam Chrome i nie mam problemu

Beznickowy

Używam Chrome’a i u mnie wszystko w porządku. Mam obraz.

Hsi_Nao

Może to jakiś problem z kodekami?
Tylko dziwne, że na IE jest wszystko dobrze.

Grzegorz_Derebecki

Czy z wszystkimi zawiastunami się tak dzieje?
Czy przechodzisz na pełny ekran?
Czy masz najnowszego chroma?

Może jakieś kodeki masz zainstalowane w systemie których chrome używa?

Na chromium możesz sprawdzić (to w sumie to samo ale da nam jakiś obraz gdzie może być problem).

Hsi_Nao

Problem jest ze wszystkimi zwiastunami, zarówno na pełnym ekranie, jak mi miniaturze.
Chrome powinien być najnowszy, bo ma włączony system automatycznej aktualizacji (GoogleUpdate).

Zainstalowałam Chromium i tutaj już w ogóle nie widać, że na stronie występuje jakiś filmik, po prostu biała strona. I nie chodzi tylko o trailery, ale też nie pokazuje się reklama redbulla na głownej fdb.
Ale to pewnie dlatego, że Chrome ma zintegrowany Flash Player, a Chromium nie.

Grzegorz_Derebecki

Zwiastuny na fdb nie używają flasha tylko html5 video. Skoro na chromium nie działa możliwe, że przyczyną są jakieś dziwne kodeki zainstalowane w systemie.

Możliwe, że IE używa jakichś wbudowanych kodeków a Chrome systemowe cieżko stwierdzić co może być nie tak.

http://www.videojs.com czy tutaj działa video?

Hsi_Nao

Dzięki Grzegorzu za info o html5 video.
Poszperałam trochę po sieci i udało mi się rozwiązać problem :-)
Wystarczyło tylko włączyć przyspieszanie sprzętowe dekodowania filmów w Chrome.
Nie wiem, czy domyślnie ta funkcja jest włączona w Chrome i dlaczego u mnie nie była, ale w każdym razie podziałało :-)

End of the topic.

Proszę czekać…