Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
masz ten problem ze wszystkimi zwiastunami ?
ja używam Chrome i nie mam problemu
Czy z wszystkimi zawiastunami się tak dzieje?
Czy przechodzisz na pełny ekran?
Czy masz najnowszego chroma?
Może jakieś kodeki masz zainstalowane w systemie których chrome używa?
Na chromium możesz sprawdzić (to w sumie to samo ale da nam jakiś obraz gdzie może być problem).
Problem jest ze wszystkimi zwiastunami, zarówno na pełnym ekranie, jak mi miniaturze.
Chrome powinien być najnowszy, bo ma włączony system automatycznej aktualizacji (GoogleUpdate).
Zainstalowałam Chromium i tutaj już w ogóle nie widać, że na stronie występuje jakiś filmik, po prostu biała strona. I nie chodzi tylko o trailery, ale też nie pokazuje się reklama redbulla na głownej fdb.
Ale to pewnie dlatego, że Chrome ma zintegrowany Flash Player, a Chromium nie.
Zwiastuny na fdb nie używają flasha tylko html5 video. Skoro na chromium nie działa możliwe, że przyczyną są jakieś dziwne kodeki zainstalowane w systemie.
Możliwe, że IE używa jakichś wbudowanych kodeków a Chrome systemowe cieżko stwierdzić co może być nie tak.
http://www.videojs.com czy tutaj działa video?
Dzięki Grzegorzu za info o html5 video.
Poszperałam trochę po sieci i udało mi się rozwiązać problem :-)
Wystarczyło tylko włączyć przyspieszanie sprzętowe dekodowania filmów w Chrome.
Nie wiem, czy domyślnie ta funkcja jest włączona w Chrome i dlaczego u mnie nie była, ale w każdym razie podziałało :-)
End of the topic.
Proszę czekać…