Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Mam takie małe spostrzeżenie, dotyczące oczekiwania na zatwierdzenie recenzji. Zastanawiam się dlaczego tyle musi to trwać. Owszem, kiedyś ktoś z warstwy Administratorów mi wyjaśnił że wiele zależy od daty premiery filmu. Tyle tylko że jakoś nie chce mi się w to wierzyć, po tym co ostatnio zaobserwowałem.
W zeszłym Miesiącu wrzuciłem dwie recenzje. Obie tego samego dnia jedna po drugiej. Filmy które recenzowałem wtedy jeszcze w kinach były (pierwszy już w zasadzie wychodził, drugi dopiero się zadomawiał). No i co? I nic, bowiem obie recenzje jeszcze oczekują na sprawdzenie. Po drodze oczywiście pojawiło się kilka innych materiałów tego typu, nawet dzisiaj ta recenzja "Czarownicy" (swoją drogą, recenzje w Newsach, genialne).
Owszem można argumentować że tych filmów nie ma już w kinach. I owszem, to by miało sens. Ale, jak już zauważyłem, kiedy wgrywałem te recenzje te filmy jeszcze w kinach były. I jeszcze bym zrozumiał gdyby była rozbieżność między zatwierdzeniem recenzji tych filmów, bo ponownie, jak już zauważyłem, jeden film z kin wychodził, podczas gdy drugi dopiero wkraczał. A patrząc na to ile premier dostało w tym okresie recenzje, dziwię się że tamta recenzja nie została zobaczona.
Dla porównania, mój tekst o "Atlasie Chmur" który pojawił się w Marcu zeszłego roku, został zatwierdzony szybciej niż którakolwiek recenzja którą wrzuciłem ostatnio.
Więc mam pytanie, jak administratorzy sprawdzają dodawane treści? Chciałbym wiedzieć aby po prostu to zrozumieć, bo jakoś po prostu nie ogarniam.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Przy okazji, pragnę zaznaczyć że w kontekście tego że recenzowane przeze mnie filmy z kin już zniknęły, nie oczekuję szybkiego zatwierdzania recenzji, aczkolwiek chciałbym wiedzieć tak na przyszłość, na jakie recenzje się nastawiać.
Zależy kto sprawdza. Wielu weryfikatorom nie chce się tego sprawdzać, więc omijają, inni nie czują się odpowiednimi osobami do sprawdzania długich tekstów pisanych. Możesz podsyłać mi linki do treści z recenzjami, a będę sprawdzać bez kolejki.
Proszę czekać…