FILMY 1289 nowy temat
szukaj Kategorie

Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.

problem z dodaniem stałej obsady serialu 14
Barbarka88Rz

Witam, mam problem z dodaniem obsady do serialu " iCarly "
http://fdb.pl/film/157074-icarly

chodzi mi o 4 postacie, które występowały w każdym odcinku.
http://www.imdb.com/title/tt0972534/?ref_=ttfc_fc_tt

Zasługują na to aby znaleźć się na stronie głównej serialu. Ktoś dodał je do obsady jakiegoś odcinka (z tego co stwierdził poradnik dodawania treści) i teraz nie mogę ich dodać do obsady stałej, nie mogę też tego w żaden sposób obejść. Odcinków jest 96, mam ich wpisywać pod każdym? Paranoja!

W jednym z filmów zobaczyłam Mirandę Cosgrove, kojarzyła mi się skądś i włączyłam na jej profil, nic tam nie znalazłam, ale nie dało mi to spokoju. Weszłam na filmweb i oczywiscie jest- główna postać w iCarly (2007-2012). Chciałam uzupełnić braki, niestety przeszkodził mi w tym nasz system dodawania treści.

("Proszę poprawić następujące błędy:
Taka osoba jest już dodana do tego filmu
Nie możesz dodać obsady do serialu, dodają ją do poszczególnych odcinków")

Super że zrobiliście podział na odcinki i sezony, ale główna obsada musi być na głównej stronie filmu.

Mógłby ktoś mi w tym pomóc?:)

jacks

Cześć,

Jak dodasz obsadę do dowolnego odcinka to pojawi się ona na głównej w kolejności wg ilości odcinków, w których występowali i które są oczywiście uzupełnione :) To jedyne wyjście.

Barbarka88Rz

Skoro jest napisane że ta osoba jest już dodana do jakiegoś odcinka, to czemu się ona nie wyświetla na głównej?

Ale ok, spróbuję. Dzięki

EDIT. Chyba już to kumam, dzięki :)

Barbarka88Rz

A jeżeli jeden aktor w jednym odcinku gra kogoś, a w następnym odcinku nową postać… to jak to się łączy, jak to wygląda na głównej stronie serialu?

Camizi

> Barbarka88Rz o 2015-03-11 18:34 napisał:
> A jeżeli jeden aktor w jednym odcinku gra kogoś, a w następnym odcinku nową
> postać… to jak to się łączy, jak to wygląda na głównej stronie serialu?

Na stronie głównej serialu jest to potem osobno. Masz przykład (Shouko Nagahiro):
http://fdb.pl/film/673611-inugami-san-to-nekoyama-san/obsada
A na stronie aktora wygląda to później tak:
http://fdb.pl/osoba/833050-shouko-nagahiro

ferhin2

łączy się i nazwy ról są rozdzielone ukośnikiem.

Barbarka88Rz

Camizi- teraz to widzę, dzięki

Barbarka88Rz

Jeszcze jedno pytanie, bo nie mogę znaleźć co to znaczy – "Dodałeś już maksymalną liczbę portretów która wynosi: 2 na użytkownika". To jakiś limit dzienny czy tak w ogóle już nigdy nie mogę dodać żadnego zdjęcia?

Camizi

A co zrobiłaś, że ci wywaliło taki komunikat? Może chodzi o to, że do jednego aktora można dodać w ogóle tylko jeden portret. Jak już jakiś jest, to kolejnego nie dodajesz (ewentualnie zamieniasz obecny na inny).

Jankes

Bo do jednego aktora można teraz dodać tylko jeden portret, nie wolno więcej.

Barbarka88Rz

Ok, to musiało byc związane z tym że chciałam dodać drugi portet. Dzięki za wyjaśnienia:)

Barbarka88Rz

Iiii jeszcze jedno pytanie…. korzystając z uprzejmości forumowiczów :)

Kiedy dodaję obsadę i mam atrybut w formie np. niewymieniony w obsadzie. Podpowiedzi są stworzone BEZ nawiasu, a w poradniku pisze żeby jednak atrybut był w nawiasie. I teraz moje pytanie- czy atrybut zaczynać pisać od nawiasu, czy po prostu klikać na którąś z podpowiedzi ?
Czy do atrybutu są dodawane automatycznie nawiasy? (jeśli tak to będę mieć podwójne nawiasy….)

ferhin2

dodajesz z podpowiedzi, nie wstawiasz nawiasu.

Barbarka88Rz

Acha….. a jak już dodałam z nawiasem, to mi to cofną ? Dzięki za pomoc:)

Jankes

Możesz sama to poprawić, wchodzisz w daną dodana treść, kasujesz to z nawiasem i dodajesz bez i potem pojawi ci się na dole taki dodatkowy przycisk, zapisz edytowana treść, czy coś w tym stylu, klikasz w niego i treść jest poprawiona. A czy weryfikator ci cofnie czy nie to zależy od niego, odrzuci raczej nie cofnie :) Już ci sprawdziłem i poprawiłem :)

Proszę czekać…