Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.
Oczywiście, że obowiązuje. Jedynie jeśli ktoś ma zdjęcia np. na profilu na Facebooku popierającego jakiegoś kandydata, które wstawił przed ciszą nie musi ich chyba kasować, czyli sytuacja podobna jak z wiszącymi banerami na płotach. Natomiast wszelka agitacja polityczna w komentarzach, czy na forach jest moim zdaniem absolutnie zabroniona. Na szczęście na fdb raczej nie będzie złamania ciszy wyborczej, bo nic tu się nie dzieje:-).
@Robert_DeNiro haha dokładnie. Nie ma fizycznie możliwości złamania ciszy wyborczej. Poza tym takich czasów dożyliśmy, że nie wiadomo jaki tekst byłby przyjęty za niewłaściwy, więc ciach bajera ;)
Apropos, głosowałeś już? Bo ja już po.
@Robert_DeNiro
Ja z dwóch powodów, mało ludzi jak mówisz, poza tym matulę zaprowadzałem, a kobiecina starsza, więc z samego rana lepiej. Dodatkowo też jeszcze w miarę najchłodniej.
Swoją drogą masakra, jak wyszedłem przed siódmą, to myślałem, że to jakieś południe ;)
PS
Właśnie sobie słuchałem wypowiedzi PKW, już się trafił pijany wyborca ;), ledwo się zaczęło, a już 8 przestępstw wyborczych i ponad 100 wykroczeń, co za ludzie!
A rozwaliło mnie to, że w Wałbrzychu wczoraj wieczorem przyłapano pracowników straży miejskiej na zrywaniu plakatów, nie mieli mundurow :)
@Chemas Ja też już po, ruszyłam o 7:30 o 8 zagłosowałam, było by szybciej gdyby nie tłum staruszków, którzy ruszyli po mszy.
@Elizabeth_Linton no tak
Dlatego my wyszliśmy przed siódmą i nawet przed siódmą już była kolejka :)
Proszę czekać…