HYDE PARK 613 nowy temat
szukaj Kategorie

Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.

Cisza wyborcza 7
Chemas

Mam pytanie do znawców i nie tylko, czy cisza wyborcza obowiązuje również fora internetowe lub też media społecznościowe? W sensie odpowiedzialności prawnej oczywiście.

Anonimowy

@Chemas

Oczywiście, że obowiązuje. Jedynie jeśli ktoś ma zdjęcia np. na profilu na Facebooku popierającego jakiegoś kandydata, które wstawił przed ciszą nie musi ich chyba kasować, czyli sytuacja podobna jak z wiszącymi banerami na płotach. Natomiast wszelka agitacja polityczna w komentarzach, czy na forach jest moim zdaniem absolutnie zabroniona. Na szczęście na fdb raczej nie będzie złamania ciszy wyborczej, bo nic tu się nie dzieje:-).

Chemas

@Robert_DeNiro haha dokładnie. Nie ma fizycznie możliwości złamania ciszy wyborczej. Poza tym takich czasów dożyliśmy, że nie wiadomo jaki tekst byłby przyjęty za niewłaściwy, więc ciach bajera ;)
Apropos, głosowałeś już? Bo ja już po.

Anonimowy

@Chemas

Już głosowałem:-). Z samego rana mniej ludzi. Podobnie jak tu hehe

Chemas

@Robert_DeNiro
Ja z dwóch powodów, mało ludzi jak mówisz, poza tym matulę zaprowadzałem, a kobiecina starsza, więc z samego rana lepiej. Dodatkowo też jeszcze w miarę najchłodniej.
Swoją drogą masakra, jak wyszedłem przed siódmą, to myślałem, że to jakieś południe ;)

PS
Właśnie sobie słuchałem wypowiedzi PKW, już się trafił pijany wyborca ;), ledwo się zaczęło, a już 8 przestępstw wyborczych i ponad 100 wykroczeń, co za ludzie!
A rozwaliło mnie to, że w Wałbrzychu wczoraj wieczorem przyłapano pracowników straży miejskiej na zrywaniu plakatów, nie mieli mundurow :)

Elizabeth_Linton

@Chemas Ja też już po, ruszyłam o 7:30 o 8 zagłosowałam, było by szybciej gdyby nie tłum staruszków, którzy ruszyli po mszy.

Chemas

@Elizabeth_Linton no tak

Dlatego my wyszliśmy przed siódmą i nawet przed siódmą już była kolejka :)

stRangeMercy

@Chemas Ja nie byłem, bo dobro zawsze wygrywa.

Proszę czekać…