Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Od jakiegoś czasu Prime wypuszcza łączone odcinki. Na przykład trzy, które mają w sobie kilka tych normalnie podanych w źródłach. I robi z takich trzech sezony, a w źródle jest na przykład 40 odcinków w jednym sezonie. Taka informacja, myślę, że ważna Zarówno dla dodających opisy, ale także dla weryfikatorów wiążących seriale z platformami. Na ogół są to kreskówki dla dzieci.
@Chemas z bajkami tak to jest różne platformy różnie to sobie dzielą niestety
@Grzegorz_Derebecki No wiem. Czasami łączą w pary po dwa, a czasami rozdzielają. :) Urwanie głowy z tym jest niestety. Chciałem akurat na Prime uczulić, bo ostatnio zaczęli takie większe grupowanie wrzucać. To są na ogół bardzo krótkie odcinki po 2, 3 minuty, a robią z kilku kilkanaście do 20 minut. I jeszcze jest najgorsze to, że robią sezony według siebie. Oczywiście w takim przypadku z opisem trzeba się wstrzymać, bo za bardzo nie wiadomo co opisujemy. :) Problem się zaczyna z powiązaniem z platformą. I tu są dwa wyjścia, albo odrzucamy w ogóle, albo wiążemy z pierwszym odcinkiem, bo i tak wchodzi się potem na całość, a jest przynajmniej wyświetlona platforma na głównym ptofilu. Nie wiem co jest lepsze, ale sądzę, że ten drugi sposób niczemu nie przeszkadza.
Proszę czekać…