FDB.PL 1209 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Nowa platforma streamingowa CDA Premium 7
Grzegorz_Derebecki

Dodaliśmy integrację z nową platformą streamingową CDA Premium.
Dodajemy wyłącznie filmy / seriale z katalogu premium.

Gdyby były jakieś uwagi proszę dać znać.

Chemas

@Grzegorz_Derebecki
Należy uważać na tytuły, bo CDA potrafi dawać dwie takie same pozycje, ale raz z napisami, a raz z dubbingiem. No i teraz zachodzi pytanie, którą wersję wybrać do powiązania?

Chemas

@Grzegorz_Derebecki Aha i można się posiłkować Canal+, bo dużo pozycji to dokumenty z BBC na przykład. A na Canal jest to jakoś mniej chaotycznie opisane.

Sweet_Foxy

@Chemas, zważywszy na to, że z dubbingiem są raczej filmy dla dzieci i familijne, to lepiej dodać z dubbingiem. Dlatego też ważne jest, aby sprawdzać w kolejności dodania, bo te się – z tego, co zauważyłam – pojawiają pierwsze. Są też wersje z autodeskrypcją (jak na HBO) lub językiem migowym, w tym wypadku pierwszeństwo mają lektor lub napisy, moim zdaniem oczywiście.

Chemas

@Sweet_Foxy No tu jest problem, że mają to podwójnie, a nie jak w innych platformach wybór. I powiązanie ma w tym przypadku duże znaczenie. Popraw mnie jak się mylę.

Sweet_Foxy

@Chemas, ma znaczenie.
W dodatku zdarzyło mi się, że był film wcale nie z Premium i z konta niezweryfikowanego przez CDA, czyli prawdopodobnie nielegalny, więc trzeba naprawdę dokładnie to sprawdzać.
Zdecydowanie najgorsza platforma do powiązania tego wszystkiego.

Sweet_Foxy

Byłoby lepiej, gdyby użytkownicy na razie nie dodawali linków ręcznie, bo to wszystko dodał już bot, więc nie ma sensu dokładać nam pracy z podwójnym sprawdzaniem.

Chemas

@Sweet_Foxy tak jest! :)
A ja jeszcze dodam, że sama struktura portalu CDA jest dla mnie chaotyczna, ale…
Na dole jest często tytuł inny i bardzo często okazuje się tym oryginalnym. Dzisiaj tak miałem w przypadku szwedzkiej produkcji. Bardzo to pomaga, bo IMDb niestety czasami nie znajduje, a polski tytuł nic nie daje. Także najlepiej zajrzeć na ten inny i wtedy wrzucić na goole czy IMDb. Może się okazać, że u nas już jest w bazie, tylko polskiego nie ma.

Proszę czekać…