Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Dodaliśmy integrację z nową platformą streamingową CDA Premium.
Dodajemy wyłącznie filmy / seriale z katalogu premium.
Gdyby były jakieś uwagi proszę dać znać.
@Grzegorz_Derebecki
Należy uważać na tytuły, bo CDA potrafi dawać dwie takie same pozycje, ale raz z napisami, a raz z dubbingiem. No i teraz zachodzi pytanie, którą wersję wybrać do powiązania?
@Grzegorz_Derebecki Aha i można się posiłkować Canal+, bo dużo pozycji to dokumenty z BBC na przykład. A na Canal jest to jakoś mniej chaotycznie opisane.
@Chemas, zważywszy na to, że z dubbingiem są raczej filmy dla dzieci i familijne, to lepiej dodać z dubbingiem. Dlatego też ważne jest, aby sprawdzać w kolejności dodania, bo te się – z tego, co zauważyłam – pojawiają pierwsze. Są też wersje z autodeskrypcją (jak na HBO) lub językiem migowym, w tym wypadku pierwszeństwo mają lektor lub napisy, moim zdaniem oczywiście.
@Sweet_Foxy No tu jest problem, że mają to podwójnie, a nie jak w innych platformach wybór. I powiązanie ma w tym przypadku duże znaczenie. Popraw mnie jak się mylę.
@Chemas, ma znaczenie.
W dodatku zdarzyło mi się, że był film wcale nie z Premium i z konta niezweryfikowanego przez CDA, czyli prawdopodobnie nielegalny, więc trzeba naprawdę dokładnie to sprawdzać.
Zdecydowanie najgorsza platforma do powiązania tego wszystkiego.
Byłoby lepiej, gdyby użytkownicy na razie nie dodawali linków ręcznie, bo to wszystko dodał już bot, więc nie ma sensu dokładać nam pracy z podwójnym sprawdzaniem.
@Sweet_Foxy tak jest! :)
A ja jeszcze dodam, że sama struktura portalu CDA jest dla mnie chaotyczna, ale…
Na dole jest często tytuł inny i bardzo często okazuje się tym oryginalnym. Dzisiaj tak miałem w przypadku szwedzkiej produkcji. Bardzo to pomaga, bo IMDb niestety czasami nie znajduje, a polski tytuł nic nie daje. Także najlepiej zajrzeć na ten inny i wtedy wrzucić na goole czy IMDb. Może się okazać, że u nas już jest w bazie, tylko polskiego nie ma.
Proszę czekać…