Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Po raz n-ty poruszę ten temat!
Bardzo wszystkich dodających proszę o dokładne linki do treści. Dzisiaj na przykład weryfikowałem treść, gdzie było masę różnych treści z IMDb, część w podlinkach do głównej strony filmu, na przykład zdjęcia. A zdjęcia dodawane do odcinka, a źródło mam ogóle filmu. I teraz muszę marnować czas na wyszukanie odcinka i zdjęć i sprawdzenie, czy to te.
Bardzo proszę szanujcie pracę weryfikatora, bo jak nie będziecie to na podstawie nie bezpośredniego linku do źródła będą odrzuty. Co z góry zapowiadam. Zaznaczam, że w poradniku jest jasno określone, że musi być link do ŹRÓDŁA!!!
Zacytuję:
“Źródło
Źródło jest informacją dla Weryfikatora, gdzie można potwierdzić poprawność zgłaszanej treści.
Źródłem musi być docelowy adres strony www, czyli taki, który kieruje bezpośrednio do informacji o zgłaszanej treści.
W przypadku podania niedokładnego źródła (np. zbyt ogólnego www.film.pl, www.imdb.com) weryfikator może odrzucić zgłoszoną treść."
Ja, weryfikator, który mam automatyczne sprawdzanie w większości treści, zawsze mimo to podaję wszystkie źródła (nie tylko ja rzecz jasna), do każdego zdjęcia, każdego plakatu, do relesinfo, jak nie ma na głównej itp. Więc wymagam tego od wszystkich.
Bardzo proszę podanie źródła do każdego osobnego zjęcia i plakatu, jak to niektórzy czynią. :)
Dodam jeszcze, żeby uważać na źródła, ponieważ:
“Zabronione jest podawanie jako źródła:
Tytułów czasopism,
Własnej osoby,
Filmu (ew. okładki) na DVD, VHS,
Telewizji.
Wyjątek stanowi źródło przy opisie. Tutaj można podać siebie jako źródło, gdy wybierzemy Mój własny opis."
Kończąc tą przemowę i apel, proszę dodających o dokładne zapoznanie się z poradnikiem, jeśli chodzi o podstawowe kwestie dodawania treści.
Proszę czekać…