Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Mam kilka pytan odnosnie wprowadzania danych:
1. czy przy obsadach konieczna jest numeracja, czy mozna jej nie robic?
2. czy plakaty moga byc takie same, rozniace sie tylko wersja jezykowa?
3. czy przy obsadach, role musza zaczynac sie wielka litera?
4. czy weryfikacja jest robiona od najstarszej kontrybucji czy jak leci?
Uwagi
1. " zmień czas trwania/na podstawie/data polskiej premiery/od lat" – nie ma miejsca by wpisac "na podstawie"
2. "data premiery w polsce" – mozna by bylo zmienic wielkosc pierwszrj litery w nazwie naszego panstwa
> carmin o 2006-04-24 22:29:05 napisał:
>
> Mam kilka pytan odnosnie wprowadzania danych:
> 1. czy przy obsadach konieczna jest numeracja, czy mozna jej nie robic?
Numeracja jest wskazana, nie koniecznie pełna ale dla najważnieszjych aktorów.. np pierwsza ósemka lub dziesiątka..
> 2. czy plakaty moga byc takie same, rozniace sie tylko wersja jezykowa?
Tak, choć nie wiem jak to sie ma do wiernych kopi, które różnią sie kilkoma literami i różnica jest słabo zauważalna.
> 3. czy przy obsadach, role musza zaczynac sie wielka litera?
Nie, aczkolwiek nie jestem pewny.
> 4. czy weryfikacja jest robiona od najstarszej kontrybucji czy jak leci?
Weryfikatorzy mają możliwość wybierania. Niedawno jeden z nich pisał, że priorytetem są filmy nowe.
> opatrznik o 2006-04-24 22:33:51 napisał:
>
> Numeracja jest wskazana, nie koniecznie pełna ale dla najważnieszjych
> aktorów.. np pierwsza ósemka lub dziesiątka..
Numeracja jest zawsze wskazana, wręcz obowiązkowa. W przeciwnym wypadku bardzo łatwo o duble i pomieszanie ról. Numer jest po to, by jednoznacznie zidentyfikować daną osobę. Gdyby nie było numerów, to w serwisie były by sytuacje, że jedna osoba ma filmografię, która w rzeczywistości należy do n różnych ludzi, ale noszących to samo imię i nazwisko.
A no chyba że o tę numerację chodzi :P. W każdym razie na wszelki wypadek uświadomienie nieuświadomionych nastąpiło :].
Proszę czekać…