Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Czy opłaca sie poprawiac nazwy osob zgodnie z panujacymi wymogami z imdb.com, ponieważ jeden z weryfikatorów stwierdził, że moja prośba zmnienienia jednego aktora z Antonio Banderas na Antonio Banderas (I) jest nieznaczaca a jednak na imdb.com wystepuje wlasnie taka zmiana. Czy czasem nie powinno sie uaktualniac nazw a jesli uwazamy ze nie no coz… lepszy rydz niz nic, tylko szkoda zachodu innych osob w celu uaktualniania tej strony
> mee_ae o 2006-11-15 11:40:22 napisał:
>
> Czy opłaca sie poprawiac nazwy osob zgodnie z panujacymi wymogami z imdb.com,
> ponieważ jeden z weryfikatorów stwierdził, że moja prośba zmnienienia
> jednego aktora z Antonio Banderas na Antonio Banderas (I) jest nieznaczaca a
> jednak na imdb.com wystepuje wlasnie taka zmiana. Czy czasem nie powinno sie
> uaktualniac nazw a jesli uwazamy ze nie no coz… lepszy rydz niz nic, tylko
> szkoda zachodu innych osob w celu uaktualniania tej strony
Napisz do na anita.nowakowska@fdb.pl, polecam również dodać informacje z linkiem do treści odrzuconej myślę, że dostaniesz wyczerpującą odpowiedź :)
Nie wiem w jaki sposób zgłaszałeś poprawę osoby. Jeżeli powinna być I, II, II itd. przy nazwisku, należy ją poprawić przez wyszukanie osoby i edycję jej danych (zmień nazwę). Tu może się zdarzyć, że wyskoczy błąd, że osoba jest już dodana. Wówczas najlepiej napisać do mnie (info@fdb.pl lub anita.nowakowska@fdb.pl) i napisać o jaką osobę chodzi, a ja ją odpowiednio poprawię.
Jeżeli chodzi o osoby, to jeszcze może się zdarzyć, że na imdb.com jest błąd. Zdarza się, że dokonają korekty, a numeracja nie została poprawiona i tak jest jedna osoba o danej nazwie, ale posiada numerek. W takim przypadku nie powinno go być i możliwe, że przy weryfikacji osoby (zmiany nazwy z danych o osobie, nie filmie) weryfikator może przeczytać notkę, że nie powinno być numerka, bądź sprawdzić to na imdb.
Na pewno weryfikator nie może zrobić czegoś takiego, że odrzuci treść bo dla weryfikatora jest mało znacząca. Tym bardziej proszę o przesłanie mi id treści.
Proszę czekać…