FDB.PL 1184 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

A jak jest z datami: 1
Wodnica79

w trakcie weryfikacji moich materiałów dostałam 2 sprzeczne info dotyczące dat seriali, które zaczynają się i kończa w tym samym roku.

Do tej pory nie pisałam daty kończącej serial i do pewnego momentu było OK. Potem przy jakijś okazji (już nie pamiętam, o który serial dokładnie chodzi i który weryfikator przesłał mi taką info) weryfikator dopisał date zakończenia 9oczywiście identyczna z datą początku) i zaznaczył, że to zrobił. Idą za jego wskazówką, dodając kolejny serial kręcony tylko przez 1 rok napisałam tez date zakończenia (przykładowo: 1976-1976) i dostałam od innego wera pytanie, po co to zrobiłam…

Chciałabym dostać więc jasną odpowiedź co robić w takich przypadkach, bo wśród weryfikatorów krażą chyba 2 odmienne zdania, a wypada to ujednolicić.

Hsi_Nao

http://fdb.pl/tf4630,Daty,zako%C5%84czenia,seriali,%5Bd%C5%82ugie%5D.html

Poza tą informacją na forum (którą nie każdy zapewne zauważył) nie ma żadnej informacji co do daty zakończenia.
Dlatego może być rozbieżnoć wśród weryfikatorów (na początku nie dodawało się roku zakończenia w momencie, gdy pokrywał się z rokiem rozpoczęcia).

Po tej informacji Anity można sądzić, że należy jednak pisać rok zakończenia (chyba, że nie jest on znany ;P).

Proszę czekać…