Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
> Adriano o 2006-11-20 10:40:08 napisał:
>
> wywalili mnie z filmwebu i postanowiłem dodawać tylko do tej bazy filmowej,
> mam nadzieję, że będzie lepsza.
> Już wysłałem pierwsze moje filmy do zweryfikowania, mam nadzieję, że przejdą :]
> FAQ jeszcze nie czytałem…
Ja tutaj też nie wróże sukcesów jeśli coś dodajesz, zanim FAQ przeczytasz :-)
Ano, mogę udzielić Wam tej odpowiedzi :)
Miałem po prostu swoje zdanie.
Miałem tam ponad 4 tys pkt, jednakże werzy tam są nie na miejscu.
Udawają mięśniaków bez rozumu, mojego rozumu jeszcze nie zjedli ;]
Tu na pewno lepiej się będzie dodawało, troszkę podpierając się źródłem filmweb.pl, IMDb w większym stopniu :D
Pozdrawiam.
PS.: FAQ przeczytane, obsady jedynie mnie z lekka dziwią… ale się przyzwyczaję.
Powiedzmy że dodajesz film do bazy.Taki sobie film czeka w kolejce na weryfikacje(do każdego rodzaju treści jest osobna kolejka).Jeśli weryfikator "wezmie" film do weryfikacji to wtedy pojawia sie napis "W trakcie weryfikacji"
Teraz musisz poczekać az film zostanie sprawdzony bo to że jest "W trakcie weryfikacji" nie oznacz że ktoś go weryfikuje.Jesli udało ci się i tresc nie została odrzucona wtedy pojawia się znów ze "oczekuje na weryfikacje",poniewaz tu jest system podwójnej weryfikacji.Wtedy znów kolejny wer bierze twój film do weryfikacji i albo odrzuca albo akceptuje i UFFF koniec:D.
Pewnie nic z tego nie zrozumiesz ale przynajmniej sie starałem ładnie wytłumaczyć:D
Jak coś jest niejasne to pytaj:)
Pozdro
> opatrznik o 2006-11-20 18:25:33 napisał:
>
> Jeśli chodzi o obsady to nie korzystaj z FW, bo przestaniesz lubić
> weryfikatorów a oni Ciebie.
> Ogólnie zapomnij o FW i korzystaj z innych stron a po czasie zauważysz same plusy. :)
Nie przesadzaj, kolego opatrznik.
FW to źródło takie, jak inne. Ma swoje mocne i słabe strony. Wszędzie zdarzają się błędy.
Mnie nie przeszkadza źródło do podanej treści, bo sprawdzam zgodnie z tym, któremu ufam.
W dobie google to nie stanowi problemu ;-)
Najlepiej jednak wyrobić w sobie nawyk sprawdzania proponowanej treści w różnych, równoległych serwisach.
A po czasie zauważysz same plusy [-p
> Adriano o 2006-11-20 15:35:24 napisał:
>
> Ano, mogę udzielić Wam tej odpowiedzi :)
> Miałem po prostu swoje zdanie.
> Miałem tam ponad 4 tys pkt, jednakże werzy tam są nie na miejscu.
> Udawają mięśniaków bez rozumu, mojego rozumu jeszcze nie zjedli ;]
No cóż… nie będę przyłączać się do ogólnonarodowego narzekania, w tak pięknych okolicznościach przyrody, ale coś w tym jest :-)
Ja się wypisałam na żądanie sama z FW, aczkolwiek moich recenzji nie skasowali, no i cały czas jestem zalogowana na swoim nicku, mimo iż profil jako taki nie istnieje już=jestem skazana na dożywocie w tym Shawshank, przywiązana kajdanami do poręczy schodów. LOL.
Dziwne, że nie ma opcji: leave the group ;-)
Yasha: FW jest portalem filmowym a nie portalem błędów więc jest tam także duża ilość poprawnych informacji. Niestety jeśli chodzi o obsady łatwiej jest dodawać z innych stron, które zawierają mniej błędów a które także zawierają bardziej ogólnodostępne informacje. Skoro korzystamy już z takiej strony to po co korzystać z fw, na którym prawdopodobieństwo natrafienia na błąd jest o wiele większe?
Mam nadzieje, że FW szybko poprawi błędy i już nie będzie można narzekać na to źródło informacji. Miejmy nadzieje, że stanie sie to jak najszybciej.
Co do weryfikacji:
Jakoś nie przykładam wagi do podanego przez dodającego źródła w obsadach. Sprawdzam tak żeby w jak najlepszy sposób zweryfikować popraność dodanych danych.
> piotr_nw o 2006-11-20 18:55:05 napisał:
>
> Powiedzmy że dodajesz film do bazy.Taki sobie film czeka w kolejce na
> weryfikacje(do każdego rodzaju treści jest osobna kolejka).Jeśli weryfikator
> "wezmie" film do weryfikacji to wtedy pojawia sie napis "W trakcie weryfikacji"
> Teraz musisz poczekać az film zostanie sprawdzony bo to że jest "W trakcie
> weryfikacji" nie oznacz że ktoś go weryfikuje.Jesli udało ci się i tresc
> nie została odrzucona wtedy pojawia się znów ze "oczekuje na
> weryfikacje",poniewaz tu jest system podwójnej weryfikacji.Wtedy znów kolejny
> wer bierze twój film do weryfikacji i albo odrzuca albo akceptuje i UFFF
> koniec:D.
> Pewnie nic z tego nie zrozumiesz ale przynajmniej sie starałem ładnie wytłumaczyć:D
> Jak coś jest niejasne to pytaj:)
> Pozdro
Tak mniej – wiecej rozumiem ;)
>całe szczescie, ale wolno sa sprawdzane…
No ale pewnie mniej niż więcej:P
ps Treści sprawdzane sa dość szybko ale jeśli chodzi o obsady to musisz sie uzbroić w cierpliwosć (w kolejce czeka ich i około 4900 :D )
No jak jeden zweruje treści i zweruje drugi to wtedy dostają tyle samo pkt.np za film po 1 za opis po 4.A jeśli pierwszy wer zatwierdzi treść (błędnie) a drugi ją odrzuci to wtedy ten pierwszy wer dostaje pkt karne:(
Ale to dziwne (?)
Obsady, jak dobrze pamietam sa sprawdzane dlugo, nawet po 3 miesiace wasze, a spis dodanych filmow sa przez 60 dni, to inaczej: 2 miesiace, wiec na czym beda sie orientowac werzy sprawdzajac statystyki usera? Chyba nie na ilosci pkt?
A moze maja dostep do "moje FDb"?
Proszę czekać…