FDB.PL 1196 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

A może rozszerzyć zakresu FDB 13
mee_ae

Wiem że wielu może zbulwersowac podobne podejście ale może można by bylo rozszerzyć zakres FDB o dodawanie np napisów do filmu, napewno w ten sposób przyciagnieto by o wiele wiecej uwagi do tego portalu, a jednoczesnie narazilo by go na ataki o wspieranie piractwa filmowego. Tak wiec podaje temat do dyskusji :)

Spinnaker

Pytania są tendencyjne, a wnioski są oczywiste ;)

Anonimowy

> Spinnaker o 2006-12-10 20:32:08 napisał:
>
> Pytania są tendencyjne, a wnioski są oczywiste ;)

Nic bardziej mylnego.

Spinnaker

> wolfie o 2006-12-10 20:33:22 napisał:
>
> Nic bardziej mylnego.

Mylnego…?

Anonimowy

Tak mylnego.

nathalie

Wg mnie troche bez sensu.. Skoro są napisy.org to i tak wszyscy stamtąd biorą napisy… A baza fdb i tak jeszcze troche dziurawa jest… przy większości filmów brakuje obsad i opisów… Uważam że ważniejsze jest np. możliwość dodawania informacji o ludziach filmu…

Lucas_B

Dokładnie! Na FDb o ludziach filmu jest stanowczo za mało informacji. To trzeba poprawić… A tak wogóle to dlaczego nie da się dodawać zdjęć aktorów skoro przy każdym jest miejsce na zdjęcie (prostokąt z pytajnikiem)???

Grzegorz_Derebecki

> Lucas B o 2006-12-10 21:22:29 napisał:
>
> Dokładnie! Na FDb o ludziach filmu jest stanowczo za mało informacji. To
> trzeba poprawić… A tak wogóle to dlaczego nie da się dodawać zdjęć
> aktorów skoro przy każdym jest miejsce na zdjęcie (prostokąt z
> pytajnikiem)???

Będzie się dało :) Jeszcze nie powiem kiedy ale pracuję już nad tym.

CoRey

Jest baza filmowa i jest baza napisów do filmów ( które integralną częścią filmów nie są).
Jak chcę się czegoś dowiedzieć o filmach to wchodzę na pierwszą, jak chcę znaleźć napisy to na drugą.
Nie wiem w czym problem. Poza tym oficjalnie w Polsce ściąganie filmów to wykroczenie – już kiedyś napisy.info miały jakąś sprawę wytoczoną do sądu z tymi napisami i było nieprzyjemnie.

Wodnica79

Tylko zastanówcie sie, czy dodawanie filmografii bedzie miało sens – wg mnie nie, bo wtedy będzie to wprowadzało bałagan w obsadach (w kolejności ról od 1-palnowych do epizodów)… Ale cała reszta – opis, może fotka, daty urodzin i śmierci – to by było fajne.

Grzegorz_Derebecki

Oczywiście miałem na myśli, że będzie się dało dodawać więcej informacji do Aktorów np zdjęcia :P
Dodawania napisów nie planujemy.

Lucas_B

I dobrze że nie planujecie bo to nikomu do szczęścia nie potrzebne…

Trophy

A ja bym stworzyła dział "Poszukiwania" albo coś w tym stylu. ;)

mee_ae

Ciesze sie ze wszyscy stwierdzamy ze nalezy rozszerzyc baze, a co do tematu to coz to jest pretekst aby wprowadzic rozszerzenia i do dyskusji bo one sa potrzebne by stworzyc cos godnego uwagi internaucie…

Proszę czekać…