Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Od dzisiaj, a dokładniej 22:22 zablokowana została możliwość dodawania obsad.
Obsady są tym treści, na których weryfikację czeka się prawie 3 miesiące. Dla porównania filmy – 3 dni, plakaty i pozostałe – 2 dni, pozostałe typy treści – do 1 dnia.
Wg nas jest to zbyt długi okres, a jedynym sposobem jego ograniczenia jest czasowa blokada dodawania owych treści.
Liczymy, że szybko będziemy mogli znieść blokadę, póki co zachęcamy do dodawania pozostałych treści, poprawnego dodawania, aby można było powiększyć grono weryfikatorów.
Jakie znowu pretensje? Niech koleżanka się tak nie przemuje każdym słowem!
Tylko stwierdziłam fakt, że ludzie po prostu mogą nie mieć motywacji, żeby w zamian za brak możliwości dodawania obsad, nagle 'rzucili się' masowo na recenzje :) A recenzja powinna jakoś wyglądać. Jesli ktoś chce napisać tylko kilka zdań (no, powiedzmy niech strzeli nawet tekst z 2000 znaków z przeciętna poprawnością stylistyczną), może to zrobić na tym 'forum' pod filmem, a nie od razu zbierać 10 punktów. Teksty oceniające i opisujące dany film, zakwalifikowane przez FDB i to za pukty, powinny po prostu jak najlepiej świadczyć o serwisie – tylko o to chodzi!!! :) Jakiś poziom musi być :-)
Chyba przyznasz, że jest różnica między wyrażeniem swojego zdania (nikt nikomu nie może tego zabronić), a całą recenzją…? Wiadomo – recenzja nie musi być 'dziełem sztuki', ale jednak powinna być czymś więcej, niż zwykłym wyrażeniem własnej opinii… Przynajmniej tak mnie w szkole uczono.
Wiecie z weryfikacja nie chodzi o punkty tylko o checi robudowy portalu. Jesli ktos weryfikuje dla punktow no coz moze to robic, a tasiemce mozna powstrzymac poprzez zmniejszenie postaci w obsadzie np do 15 to i tak sadze ze by ulatwilo zycie weryfikatorom, najlepiej by dodawane bylo 10 postaci wtedy latwiej weryfikowac a osoba ktora dodaje ma wieksze prawdopodobienstwo ze nie zostanie odrzucona cala obsada a tylko jej czesc, tylko trzeba miec checi. Ja nie rzucam na wiatr słów i z wielka checia zajalbym sie weryfikowaniem obsad. I kto wie czy nie napisze do Ani, tylko aby sie nie wyglupic przy moim poziomie w danym czasie punktowym. :(
Mam tylko nadzieje ze wysyłanie e-maila na stronie fdb dziala, ehhh a zadnych ukladow nie ma, porprostu zobaczymy czy cos wyniknie z moiej petycji, a to ze znamy sie w kilka osob wynika tylko z zalaczania informacji na portalu i nikt raczej tutaj nie liczy na jakiekolwiek fory … w kazdym razie ja nie.
Lepiej na GG napisz:).Ja Anite co drugi dzien męczyłem i w końcu sie złamała:D
> mee_ae o 2006-12-15 23:27:35 napisał:
>
> Szczerze wolalbym aby nie meczyc w ten sposob Ani, jak odpowie bede wdzieczny
> jak nie to zrozumiem. W każdym razie chciałbym pomóc przy weryfikacji obsad.
> I napewno bede próbował dzielić pakiety obsad na mniejsze częsci (10-15
> osobowe max) aby ulatwic zycie weryfikatorom
Spokojnie daj czas na odpisanie myślę, że po weekendzie coś Anita Ci napisze bo w weekend ma wolne:P
> mee_ae o 2006-12-16 15:47:29 napisał:
>
> Widzisz ja niemam problemu bo juz tak robie, proboje innych namówić na taki
> sposob dodawania, co usprawni weryfikacje weryfikatorom. :)
hmm, no to chyba myślimy o czymś innym, bo dodawanie obsad jest zablokowane..więc jak możesz dodawać..? :|
No coz mamy male nieporozumienie. Odkad nie mozna dodawac obsad to ich nie dodaje, ale mi chodzi o to ze wczesniej juz tak zalaczalem obsady i namawiam pozostalych by po ponownym uruchomieniu dodawania obsad dodawali mniejsze ilosci osob do obsad(nie mowie to o 5 bo by zawalilo serwis lawina obsad, a o jakies normalne dlugosci miedzy 10 a 20). Mam nadzieje ze wszystko sie teraz wyjaśniło, i niema żadnych nieporozumień miedzy słowami.
Ostatnio – czyli po blokadzie dodawania obsad – mam wrażenie, że weryfikacja za bardzo nie przyśpiesza… zjawisko wręcz odwrotne (spowolnienie) widać przy tych materiałach, które do tej pory były weryfikowane w 2-3 dni. Czyżby to z powodu zbliżających się świąt (amam nadzieję, że tylko i wyłącznie ;))
> marjetka o 2006-12-19 14:20:47 napisał:
>
> Ostatnio – czyli po blokadzie dodawania obsad – mam wrażenie, że weryfikacja
> za bardzo nie przyśpiesza… zjawisko wręcz odwrotne (spowolnienie) widać
> przy tych materiałach, które do tej pory były weryfikowane w 2-3 dni.
Też zauwazyłem spowolnienie, głównie przy plakatach… Mam nadzieję że niedługo wszystko wróci do normy.
> nathalie o 2007-01-04 18:09:44 napisał:
>
> To raczej zależy teraz od szybkości zweryfikowania tych obsad które czekają
> w kolejce… Musisz uzbroić się w cierpliwość :)
OK, mi się tam do dodawania obsad nie spieszy :) Tak tylko chciałem wiedzieć bo już dość długo jest ta blokada…
E tam od razu 3 miesiące… Wg stanu weryfikacji by Trophy z dnia 17.grudnia było wtedy 4700 obsad do sprawdzenia. Dzisiaj jest ~3500, co daje średnio dziennie 65. Przy zachowaniu takiego tempa za 53 dni zostaną sprawdzone wszystkie obsady, a podejrzewam, że blokada zostanie zdjęta trochę wcześniej…
:P
pomyliłem liczby,wydawałomi sie że jest teraz ponad 4000:D.Ja tez staram sie werowac przynajmniej po 10 dziennie ale zazwyczaj trafiam na obsady Hsi Nao;( .Jak sie zobaczy taką obsade do Archiwum X to żyć sie odechciewa:)
Te z archiwum x nie były takie straszne (jeszcze odcinków nie trzeba było wpisywać, jeśli chciało się żyć :P). Gorsze są tasiemce z polskich filmów, których sprawdzenie trwa dwa razy dłużej niż normalnej obsady.
> BigGiantHead o 2007-01-04 18:50:28 napisał:
>
> Te z archiwum x nie były takie straszne (jeszcze odcinków nie trzeba było
> wpisywać, jeśli chciało się żyć :P).
Coś sygerujesz? :>
> Gorsze są tasiemce z polskich
> filmów, których sprawdzenie trwa dwa razy dłużej niż normalnej obsady.
Dla mnie najgorsza z możliwych obsad do weryfikacji – gościnni w polskim serialu…
> Hsi Nao o 2007-01-04 19:04:34 napisał:
>
> Dla mnie najgorsza z możliwych obsad do weryfikacji – gościnni w polskim serialu…
Zgadzam się :D Od razu przypominają mi sie obsady Yashy do serialu "Dom" http://dom.fdb.pl/
Wszystko ładnie pięknie. Obsada imponująca, naprawdę. Tyle tylko, że z błędem i to poważnym. Ciekawe czy jednym…
BŁĄD: http://img366.imageshack.us/img366/9093/ekhmpa4.jpg
LINK DO OSOBY: http://fdb.pl/o92545
Stanowczo do poprawki… :/
> SlightyBoy o 2007-01-04 21:29:03 napisał:
>
> Wszystko ładnie pięknie. Obsada imponująca, naprawdę. Tyle tylko, że z
> błędem i to poważnym. Ciekawe czy jednym…
> BŁĄD: http://img366.imageshack.us/img366/9093/ekhmpa4.jpg
> LINK DO OSOBY: http://fdb.pl/o92545
> Stanowczo do poprawki… :/
Tutaj cięgi należą się raczej weryfikatorowi (mam nadzieję, że to nie ja)
Uwierz dodawanie obsad do seriali to nie taka prosta sprawa. Kiedyś wpadłem w jakiś ciąg i przez 6-7 godzin bez przerwy dodawałem obsadę do "Monka" Jezuuu pod koniec na oczy nie widziałem:)
Ale 465 punktów jest:)
Ja nie mam pretensji, tylko wydaje mi się, że trzeba sprawdzać takie "tasiemcowate" obsady bardzo uważnie. Wiem, że trudno jest dodawać (sam dodawałem), nie wiem jak jest co prawda weryfikować, ale to pewnie jeszcze trudniejsza sprawa. ;)
> Anita Nowakowska o 2006-12-13 22:37:16 napisał:
>
> Od dzisiaj, a dokładniej 22:22 zablokowana została możliwość dodawania obsad.
> Obsady są tym treści, na których weryfikację czeka się prawie 3 miesiące.
> Liczymy, że szybko będziemy mogli znieść blokadę, póki co zachęcamy do
> dodawania pozostałych treści, poprawnego dodawania, aby można było
> powiększyć grono weryfikatorów.
Dodałam film pod tytułem Christmas at Maxwell’s dnia 2006-12-31 02:42:15 a ty juz 1-2 dzien po tym dodałas obsade !! wiec po co piszesz ze zablokowana opcja, ze macie duzo do weryfikacji jak sama dodajesz obsade.
Pozdrawiam !
Sytuacja ciekawa, przyznam… Carisma możesz podać link do treści zgłaszającej nowy film? Ten link z 2006-12-31. Jeśli to prawda, to trochę to nie w porządku, a nawet więcej niż trochę. :/
> SlightyBoy o 2007-01-05 13:05:44 napisał:
>
> Sytuacja ciekawa, przyznam… Carisma możesz podać link do treści
> zgłaszającej nowy film? Ten link z 2006-12-31. Jeśli to prawda, to trochę
> to nie w porządku, a nawet więcej niż trochę. :/
tzn. ? chodzi ci o link do samej tresci czy jak przyznam ze ja jeszcze zielona jestem .. ;P wiec wybacz ..
na ponizszym linu jest print screen mojej zatwierdzonej. odrzuconej tresci widac dokladnie kiedy tresc zostala zweryfikowana ..
http://img510.imageshack.us/my.php?image=filmyq3.png
i doslownie 2 dni pozniej .. kiedy ja chcialam wstawic obsade pokazalo mi sie ze nie moge a pozniej patrze a obsada juz jest .. Mnie to tam rybka bo mi nie zalezy na punktach czy czym innym .. poprosu z nudow sobie pododawalam filmy.. ale skoro pisze sama ze nie dodaja a sama dodaje to niesprawiedliwe wg. mnie jest !!
Heh… Z tego obrazka wynika, że tego filmu nie dodawałaś… :) Z tego wynika, że jedynie dodałaś informacje POZOSTAŁE, czyli (w Twoim przypadku) CZAS TRWANIA i DATĘ PREMIERY. Ty dodałaś treść, a nie NOWY FILM. Przykładowo wyglądająca treść FILM NOWY:
http://img132.imageshack.us/img132/6703/dfghjkgu1.jpg
Jeśli masz treść FILM NOWY do tego filmu, to zamieść link. Ale z tego co widzę to jednak tej treści nie posiadasz. Bo film został pewnie dodany wcześniej.
> SlightyBoy o 2007-01-05 15:12:55 napisał:
>
> Heh… Z tego obrazka wynika, że tego filmu nie dodawałaś… :) Z tego
> wynika, że jedynie dodałaś informacje POZOSTAŁE, czyli (w Twoim
> przypadku) CZAS TRWANIA i DATĘ PREMIERY. Ty dodałaś treść, a
> nie NOWY FILM. Przykładowo wyglądająca treść FILM NOWY:
> http://img132.imageshack.us/img132/6703/dfghjkgu1.jpg
> Jeśli masz treść FILM NOWY do tego filmu, to zamieść link. Ale z
> tego co widzę to jednak tej treści nie posiadasz. Bo film został pewnie
> dodany wcześniej.
przepraszam za wprowadzenie w błąd !!! rzeczywiście pomyliłam filmy !! w tym filomie dodałam tylko pozostale a ze obsada pojawila sie 2 dni pozniej to juz akurat pewnie przyadek byl.. sorki !!!
ja również się cieszę że już można dodawać obsady – z chęcią to robię – ponieważ filmy trochę dziwnie wyglądają bez listy aktorów w nich występujących :) poza tym też wysłałam swoje zgłoszenie na weryfikatora, ale niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi od Anity – ani pozytywnej – ani negatywnej – dopiero Grzegorz mi odpowiedział na gg – niestety odmownie – napisał że muszę poprawić statystyki "plakatów" – więc nadal siedzę i dodaję :)
Proszę czekać…