Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.
ostatnio w kinie bylem na fun with dick and jane i byla zapowiedz kodu. w kinie bylem wieczorkiem, a ksiazke skonczylem czytac rano ;] 2 dni siedzialem i czytalem tak mnie wciagnelo. a to co zobaczylem w kinie na trailerze to mnie jeszcze bardziej wbilo w ziemie ;] czekam na to bardzo, mam nadzieje ze bedzie tak dobra jak ksiazka, a moze nawet i lepsze ;]
Książke przeczytałam i bardzo mi się podobała, ale po filmie nie oczekuję zbyt wiele. Uważam że wybór Toma H. do roli Langdona był nietrafiony;(
W "Zielonej mili" też mi Hanks nie pasował do całości ale jakos go zniosłem. Mam nadzieje że nie zwalą dobrego scenariusza (mniejsza o faktuu i mity chrześcijańskie).
Książkę czyta się zajebiście i chyba o to chodzi.
P.S czy ktoś słyszał o jakiejkolwiek ekranizacji książek G.Mastertona?
Osobisciscie nic nie wiem na ten temat, ale Graham Masterton byl moim ulubionym autorem horrorow (jak jeszcze czytalem ksiazki .. ;p) Byly troche przewidywalne i mysle, ze film na ich podstawie nie bylby wielkim sukcesem, nie wzbudzilby takiego dreszczyku jak podczas czytania w srodku nocy … :D
książka jest fajnaa i mam nadzieje, że film też będzie fajny.
mam tylko nadzieję ,że tu jest każdy przy zdrowych zmysłach i nikt nie wierzy w te bajki, które są opisane w książce.
pozdrawiam
Toma Hanksa przeboleje.. Ale opis Fache w książce, który przedstawiał go jako mężczyzne o potężnej budowie, powalającym spojrzeniu itp itd.. Zastanawiałem sie czy wogóle jest aktor, który dobrze odzwierciedli potęznego, inteligentnego faceta. Fache był wręcz morczną postacią .. Sylasowi też mogli znaleźć "większego" aktora.