FDB.PL 1182 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Dlaczego tak długo? 11
krzyskedzi

mam dodanych dużo treści, ale wszystko czeka do weryfikacji-i to już po pare dni co niektóre. Dlaczego to tak długo trwa?

carmin

a dodales daty, gatunki lub kraje?

krzyskedzi

no chyba tak. dodaję do danego filmu. niewiem tylko czy dobrze dodaję plakaty

carmin

gatunki, filmy i daty sa weryfikowane jeszcze tego samego dnia, z pozostalymi rzeczami trzeba czekac

krzyskedzi

no to taka prawidłowość zauważyłem.
zalezy mi na weryfikacji dodaj plakat, poniewaz dodałem kilka plakatów do filmów i nie wiem czy to dobrze robię a nikt nie chce tego z weryfikować.
no ale nic- jak trzeba czekać to czekamy. Pozdrawiam

carmin

jak Ci zalezy by jakis weryfikator sprawdzil poprawnosc dodanych przez Ciebie informacji (czy dobrze to robisz) to mozesz napisac do niego i poprosic. Przy kazdym weryfikatorze w blogu znajdziesz numer gg.

Wodnica79

Zauważyłam, że pierwszeństwo zaczynają mieć materiały, któe sprawdza się najszybciej (kraje, gatunki…) – dlaczego?
"Nowy film" też sprawdza się szybko, a u mnie rośnie kolejka "Nowych filmów" już od jakiegoś czasu :-(
Czemu zakłaacie, że gatunki i kraje 'mają pierwszeństwo', a na pozostałe materiały – szczególnie na obsady i nowe filmy zaczyn się czekać tak długo?
Zauważyłam, że sprawa obsad jest dość rygorystyczna – tzn. obsada może być odrzucona za drobniutki błąd. Więc o co chodzi? Przecież jak natrafi się na błędy wystarczy napisać krótko o co chodzi i odrzucić.
Jak to z tą weryfikacją jest?

carmin

> marjetka o 2006-05-15 11:07:38 napisał:
>
> Zauważyłam, że pierwszeństwo zaczynają mieć materiały, któe sprawdza
> się najszybciej (kraje, gatunki…) – dlaczego?

To nie jest tak, ze tylko to sprawdzamy. Kraje, gatunki i "pozostale" sa sprawdzane na bierzaco.
> "Nowy film" też sprawdza się szybko, a u mnie rośnie kolejka "Nowych filmów"
> już od jakiegoś czasu :-(
Zgadza sie,nowe filmy sprawdza sie szybko, tylko wtedy nie zdazylibysmy nadazac ze sprawdzaniem nastepnych informacji do nich dodanych.
> Czemu zakłaacie, że gatunki i kraje 'mają pierwszeństwo', a na pozostałe
> materiały – szczególnie na obsady i nowe filmy zaczyn się czekać tak
> długo?
Obsad jest bardzo duzo do sprawdzenia. Kraj, gatunek sprawdza sie kilka sekund, natomiat obsade (mniejsza) kilka minut. Obsade tez sprawdzamy.
> Zauważyłam, że sprawa obsad jest dość rygorystyczna – tzn. obsada może
> być odrzucona za drobniutki błąd. Więc o co chodzi? Przecież jak natrafi
> się na błędy wystarczy napisać krótko o co chodzi i odrzucić.
Czasami weryfikator moze poprawic w obsadach cos, a czasami system temu zabrania. Moze sie wiec zdarzyc, ze obsada skladajaca sie z 50 osob i majaca jeden blad (brak cyfry rzymskiej przy nazwisku, w przypadku gdy nazwisko jest zaznaczone na niebiesko) jest odrzucona.
> Jak to z tą weryfikacją jest?
Ano tak,ze weryfiaktorzy staraja sie jak moga. Sama siedze po kilka godzin dziennie. Teraz staramy sie nadrabiac plakaty i opisy, by tez byly na bierzaco. Wtedy juz wszystko bedzie szybciej weryfikowane. A z obsada niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.

Wodnica79

Sama chciałabym być weryfikatorem, żeby trochę pomóc, jednak w tym tempie jeszcze długo nim nie będę :(((
Jeli wiedza o mniej jako o dobrze lub źle dodającym użytkowniku ma pochodzić tylko z materiałów ’gatunek/ kjaj" to nie będzie ona pełna… To samo z punktami – bo jednak sądzę, że troszkę ich trzeba uciułać – ich ilość jest czymś, co na pierwszy rzut oka wskazuje, czy ktoś dodaje dobrze (ma dużo punkcików za info, któe mogło być zweryfikowane pozytywnie).
Błędne koło :-((
Pozdrawiam.

carmin

> marjetka o 2006-05-15 12:14:37 napisał:
>
> Jeli wiedza o mniej jako o dobrze lub źle dodającym użytkowniku ma pochodzić
> tylko z materiałów ’gatunek/ kjaj" to nie będzie ona pełna…

To nie jest tak,ze tylko na podstwie juz onformacji zweryfikowanych, jest podejmowana decyzja co do weryfikatorow. Z mojego doswiadczenia wiem, ze jesli jakas osoba zostanie zauwazona, to sprawdzane tez sa jej inromacje czekajace w kolejce do weryfikacji. W moim przypadku tak bylo.

Do nabiezaco weryfkowanych gatunkow, krajow i "pozostalych", dolaczyly opisy i plakaty. Teraz nadrabiamy zaleglosci z pozostalymi.

mee_ae

Właśnie jakie są szanse by ktoś został weryfikatorem?

carmin

jesli bedzie sie bezblednie weryfikowac to ma sie duze szanse. Jesli ktos czuje sie na silach to moze sie zglosic przez maila i czekac na wiadomosc

Proszę czekać…