Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
mam dodanych dużo treści, ale wszystko czeka do weryfikacji-i to już po pare dni co niektóre. Dlaczego to tak długo trwa?
no to taka prawidłowość zauważyłem.
zalezy mi na weryfikacji dodaj plakat, poniewaz dodałem kilka plakatów do filmów i nie wiem czy to dobrze robię a nikt nie chce tego z weryfikować.
no ale nic- jak trzeba czekać to czekamy. Pozdrawiam
Zauważyłam, że pierwszeństwo zaczynają mieć materiały, któe sprawdza się najszybciej (kraje, gatunki…) – dlaczego?
"Nowy film" też sprawdza się szybko, a u mnie rośnie kolejka "Nowych filmów" już od jakiegoś czasu :-(
Czemu zakłaacie, że gatunki i kraje 'mają pierwszeństwo', a na pozostałe materiały – szczególnie na obsady i nowe filmy zaczyn się czekać tak długo?
Zauważyłam, że sprawa obsad jest dość rygorystyczna – tzn. obsada może być odrzucona za drobniutki błąd. Więc o co chodzi? Przecież jak natrafi się na błędy wystarczy napisać krótko o co chodzi i odrzucić.
Jak to z tą weryfikacją jest?
> marjetka o 2006-05-15 11:07:38 napisał:
>
> Zauważyłam, że pierwszeństwo zaczynają mieć materiały, któe sprawdza
> się najszybciej (kraje, gatunki…) – dlaczego?
To nie jest tak, ze tylko to sprawdzamy. Kraje, gatunki i "pozostale" sa sprawdzane na bierzaco.
> "Nowy film" też sprawdza się szybko, a u mnie rośnie kolejka "Nowych filmów"
> już od jakiegoś czasu :-(
Zgadza sie,nowe filmy sprawdza sie szybko, tylko wtedy nie zdazylibysmy nadazac ze sprawdzaniem nastepnych informacji do nich dodanych.
> Czemu zakłaacie, że gatunki i kraje 'mają pierwszeństwo', a na pozostałe
> materiały – szczególnie na obsady i nowe filmy zaczyn się czekać tak
> długo?
Obsad jest bardzo duzo do sprawdzenia. Kraj, gatunek sprawdza sie kilka sekund, natomiat obsade (mniejsza) kilka minut. Obsade tez sprawdzamy.
> Zauważyłam, że sprawa obsad jest dość rygorystyczna – tzn. obsada może
> być odrzucona za drobniutki błąd. Więc o co chodzi? Przecież jak natrafi
> się na błędy wystarczy napisać krótko o co chodzi i odrzucić.
Czasami weryfikator moze poprawic w obsadach cos, a czasami system temu zabrania. Moze sie wiec zdarzyc, ze obsada skladajaca sie z 50 osob i majaca jeden blad (brak cyfry rzymskiej przy nazwisku, w przypadku gdy nazwisko jest zaznaczone na niebiesko) jest odrzucona.
> Jak to z tą weryfikacją jest?
Ano tak,ze weryfiaktorzy staraja sie jak moga. Sama siedze po kilka godzin dziennie. Teraz staramy sie nadrabiac plakaty i opisy, by tez byly na bierzaco. Wtedy juz wszystko bedzie szybciej weryfikowane. A z obsada niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.
Sama chciałabym być weryfikatorem, żeby trochę pomóc, jednak w tym tempie jeszcze długo nim nie będę :(((
Jeli wiedza o mniej jako o dobrze lub źle dodającym użytkowniku ma pochodzić tylko z materiałów ’gatunek/ kjaj" to nie będzie ona pełna… To samo z punktami – bo jednak sądzę, że troszkę ich trzeba uciułać – ich ilość jest czymś, co na pierwszy rzut oka wskazuje, czy ktoś dodaje dobrze (ma dużo punkcików za info, któe mogło być zweryfikowane pozytywnie).
Błędne koło :-((
Pozdrawiam.
> marjetka o 2006-05-15 12:14:37 napisał:
>
> Jeli wiedza o mniej jako o dobrze lub źle dodającym użytkowniku ma pochodzić
> tylko z materiałów ’gatunek/ kjaj" to nie będzie ona pełna…
To nie jest tak,ze tylko na podstwie juz onformacji zweryfikowanych, jest podejmowana decyzja co do weryfikatorow. Z mojego doswiadczenia wiem, ze jesli jakas osoba zostanie zauwazona, to sprawdzane tez sa jej inromacje czekajace w kolejce do weryfikacji. W moim przypadku tak bylo.
Do nabiezaco weryfkowanych gatunkow, krajow i "pozostalych", dolaczyly opisy i plakaty. Teraz nadrabiamy zaleglosci z pozostalymi.
Proszę czekać…