Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
W podstawach dodawania nazw soszedł w poradniku taki zapisek:
UWAGA
Proszę nie usuwać osoby z obsady lub ekipy w filmach nieanglojęzycznych na podstawie braku w IMDb bez potwierdzenia w dodatkowym źródle oraz w filmach polskich na podstawie braku w bazie Film Polski. W razie wątpliwości należy dopytać osobę, która dodała, o źródło.
Chodzi o to, że są pozycje, których po prostu w najważniejszych bazach nie ma.
Przykład:
Z pewnego wywiadu z byłym polskim aktorem znanym z filmów młodzieżowych Bogdanem Izdebskim:
https://pansamochodzik.net.pl/viewtopic.php?p=603238#603238
wynika, że pierwszym filmem, w którym zagrał był film "Czarodziej" a nie serial "Tomek i pies" (słowa aktora).
Cytat: "Wiemy już, że (wbrew danym z Internetu) to nie serial Tomek i pies był twoją pierwszą produkcją, tylko film Czarodziej.
Tak, ja grałem w wielu filmach, których Internet nie podaje. To był Czarodziej, Klub Odkrywców, Chata Robinsona… To były produkcje telewizyjne."
Mam zamiar poszukać źródeł i pododawać, u nas w bazie na przykład nie ma filmu Czarodziej w ogóle i nie tylko u nas.
Byś może będę się posiłkował tym wywiadem jako źródłem. Ale najpierw sprawdzę inne źródła.
Proszę czekać…