Wyrusz w podróż dookoła świata, której główną atrakcją jest uliczne jedzenie, i poznaj historie przyrządzających je osób.
Odcinki 9 dodaj odcinek
Sezony
Lata
Szefowa kuchni Jay Fai tworzy uliczne wersje klasycznych potraw takich jak zupa tom yum. Ponadto może pochwalić się gwiazdką Michelin przyznaną jej za krabowe omlety.
Toyo to dowcipny i ognisty szef kuchni w ukochanej przez mieszkańców Osaki izakayi. To pełne przyjemności miasto słynie z przysmaków takich jak okonomiyaki i takoyaki.
Chrupki i aromatyczny chaat oraz pikantne chole bhature to tylko niektóre z ulicznych potraw, których korzenie sięgają rodzinnej i politycznej historii mieszkańców Delhi.
Na ulicach Indonezji możemy skosztować m.in. gudegu, makaronu z manioku, czy też słynnego jajan pasar — a także poznać bogate w historię przepisy pewnej wdowy.
Uliczne stoiska w Jiayi stanowią ostoję kulinarnych tradycji Tajwanu, w tym przysmaków takich jak pudding z tofu, zupa z rybiej głowy oraz gulasz z kozy.
Na Rynku Gwangjang znajdziemy ulubione tradycyjne potrawy Południowej Korei, w tym marynowane w soi kraby oraz cięty nożem makaron.
Uliczna kultura kulinarna Ho Chi Minh, obejmująca m.in. ślimaki i łamany ryż, została ukształtowana przez historię kraju, a także losy wielu wietnamskich rodzin.
Uliczni handlarze z Singapuru zaserwują nam putu piring, makaron wonton, kraba z chili i ryż z kurczakiem, a także opowiedzą historie ze swojego życia.
Korzystając z bogatych i różnorodnych zasobów ziemi i morza, Florencio Escabas sporządza uwielbianą przez mieszkańców wyspy zupę z węgorza koralowego.
Więcej informacji

Ogólne

Czy wiesz, że?

  • Ciekawostki
  • Wpadki
  • Pressbooki
  • Powiązane
  • Ścieżka dźwiękowa

Fabuła

Multimedia

Pozostałe

Proszę czekać…