Szefowa kuchni Jay Fai tworzy uliczne wersje klasycznych potraw takich jak zupa tom yum. Ponadto może pochwalić się gwiazdką Michelin przyznaną jej za krabowe omlety.
Toyo to dowcipny i ognisty szef kuchni w ukochanej przez mieszkańców Osaki izakayi. To pełne przyjemności miasto słynie z przysmaków takich jak okonomiyaki i takoyaki.
Chrupki i aromatyczny chaat oraz pikantne chole bhature to tylko niektóre z ulicznych potraw, których korzenie sięgają rodzinnej i politycznej historii mieszkańców Delhi.
Na ulicach Indonezji możemy skosztować m.in. gudegu, makaronu z manioku, czy też słynnego jajan pasar — a także poznać bogate w historię przepisy pewnej wdowy.
Uliczne stoiska w Jiayi stanowią ostoję kulinarnych tradycji Tajwanu, w tym przysmaków takich jak pudding z tofu, zupa z rybiej głowy oraz gulasz z kozy.
Uliczna kultura kulinarna Ho Chi Minh, obejmująca m.in. ślimaki i łamany ryż, została ukształtowana przez historię kraju, a także losy wielu wietnamskich rodzin.
Uliczni handlarze z Singapuru zaserwują nam putu piring, makaron wonton, kraba z chili i ryż z kurczakiem, a także opowiedzą historie ze swojego życia.