FDB.PL 1182 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Obsady... 15
Arteq

Na razie nie jest to zbyt wielkim problemem (trzeba leczyć pacjenta jak jeszcze żyje), ale za każdym razem kiedy wchodzę w swój profil widzę, że ilość obsad czekających do weryfikacji jest coraz większa. Jeszcze jakiś miesiąc i będzie tego tyle, że nigdy tego nie nadrobimy :P
Wiem nawet z czego to wynika.
Po 1 – Kary. Aż 50 punktów za mały, głupi błąd. Od kiedy to wprowadziliście coraz mniej sprawdzanych jest obsad. Wygląda na to, że weryfikatorzy się boją… Cóż, na 50 punktów trzeba trochę zapracować,a kary są głównie za obsady. Jednak wydaje mi się, że nie to jest najgorsze, myślę, że gdyby nie to, nie byłoby większego poblemu…
Po 2 – Mało punktów jest za ich weryfikację, a jest ona dość nieprzyjemna. Wydaje mi się, że to dlatego większość decyduje się np przyjąc "pozostałe", tak będzie łatwiej.

Więc tak. Wydaje mi się, że na zdjęcie kary (przynajmniej na np 20 punktów) nie ma co liczyć, ale myślę, że rozsądnie byłoby przyznawać więcej punktów za weryfikację obsad. Trochę tego zweryfikowałem dzisiaj i wydaje się, że robię to tylko ja :P Jeśli nie chcecie aby tak pozostało, trzeba coś z tym zrobić.

A można jeszcze w inny sposób: wrócić stary sposób wybierania kontrybucji. Wtedy nie można AŻ tak przebierać i trzeba się zajmować tym co jest ;)

Niemniej jednak uważam, że przyznawanie więcej punktów za obsady byłoby najrozsądniejsze, bo ten sposób wybierania kontrybucji jest bardzo dobry. Nie ma takiego chaosu.

Cóż, to propozycja. Ja tylko widzę to co jest i przepowiadam przyszłość :) Droga redakcjo, proszę o opinię :)

srebrny

Zgadzam sie i mi czeka kilka …stron

Arteq

Dla mnie to jest tragedia :P Weryfikuje właśnie teraz obsady. Trza przy tym siedzieć chwile (prawie tyle co przy dodawaniu), a punktów prawie wcale :P Natomiast za dodawanie jest sporo, adekwatnie do wykonanej pracy…
Wogóle system punktowania za weryfikacje jest nie do końca zbalansowany.

carmin

Arteq, nie jestes sam w weryfikacji obsad….Czasami mi tez sie wydaje,ze sama tylko to robie, bo nie widac w ogole efektow. Sprawdzisz 5 kontrybucji z obsadami a licznik sie nie rusza w dol…gorzej-w gore!! A co punktow minusowych. No ja ich mam srednio ale nie za obsady. Glownie za nie uwage przy gatunkach, krajach. W osadach wypracacowalam sobie system sprawdzania i nie robie bledow. A moze na jakis czas zastopowac dodawania obsad, albo jakis limicik na obsady?? Tak tylko do czasu jak beda juz w miare na bierzaco.

Grzegorz_Derebecki

Nie wiem po co tu to Arteq piszesz od tego jest lista dyskusyjna weryfikatorów co takie tematy obchodzą zwykłych użytkowników ?

Arteq

Dobra, dodałem wątek tam gdzie trzeba, można go kontynuować na naszej grupie dyskusyjnej.

Anonimowy

> Grzegorz Derebecki o 2006-05-21 18:56:33 napisał:
>
> Nie wiem po co tu to Arteq piszesz od tego jest lista dyskusyjna weryfikatorów
> co takie tematy obchodzą zwykłych użytkowników ?

Myślę że jednak to ich obchodzi, bo to oni je dodają i długo czekaja na ich weryfikacje.

Ps. Na Filmwebie czeka sie pare miesięcy na sprawdzenie obsad, u was nie długo też tak bedzie, wiec lepiej ratujcie pacjenta póki zyje :)

Yasha

Proszę Państwa, znaczy – Droga redakcjio FDB!

Postuluję, aby do obsady dodać koniecznie animatorów.
To bardzo ważne przy filmach animowanych. Animator jest tak istotny prawie jak reżyser, a czasem nawet bardziej.
Czy można by dodać taką opcję?
A przy okazji – efekty specjalne. ale to w drugiej kolejności.

Jeśli to nie to forum, gdzie powinnam się wpisać – poproszę o stosowny link.
Yasha

srebrny

A może poprostu zablokowac weryfikacje plakatów,gatunków itp wtedy weryfikatorzy z braku laku wezma sie za obsady:P
Lub inne rozwiazanie zeby obsady byly szybcie dodawane mozna zrobic tak ze gdy weryfikator wykryje błedy sam je poprawia i obsada zostaje dodana lecz osoba dodajaca nie otrzymuje punktow,tylko kto by wtedy te punkty za dodanie otrzymal?
1-Nikt
2-fdb.pl(wirtualny urzytkownik)

carmin

sprawdzamy obsady….tylko sprawdzenie 100 gatunkow czy krajow zajmuje nawet nie godzine, natomiast 100 obsad to zajecie na pare dni!!

Tetsuo

Z twojej wypowiedzi wynika, ze liczy sie ilosc a nie jakosc … nice.

carmin

Czy ja gdzies napisalam, ze liczy sie ilosc?? Dalam tylko obrazowy przyklad ile zajmuje sprawdzenie obsad!!

Tetsuo

Ja tylko mowie jak to zabrzmialo. IMO czas nie ma nic do rzeczy, nam przeciez dodanie obsady tez zajmuje troche. Moim zdaniem wiecej dobrego bedzie niz zamiast 100 innych tytulow i plakatow ktos zatwierdzi 10 obsad… A konkursy i wspominane gdzies na forum rankingi wcale tu nie pomagaja (tak samo jak kary 50pkt).

the_foe

> carmin o 2006-05-22 08:44:20 napisał:
>
> sprawdzamy obsady….tylko sprawdzenie 100 gatunkow czy krajow zajmuje nawet nie
> godzine, natomiast 100 obsad to zajecie na pare dni!!

jesli obiecasz ze sprawdzisz mi je poza kolejnoscia, to wklepie Ci 100 obsad w ciagu 1. dnia. A nie zaprzeczysz ze wpisanie jest pracochlonniejsze niz sprawdzenie

nmi

przylaczam sie do postu powyzej ;-D

Spinnaker

no no, bez weryfikacji poza kolejnością… hehe ;p

Proszę czekać…