HYDE PARK 614 nowy temat
szukaj Kategorie

Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.

Walentynki 8
srebrny

No godzina 14:56 i jeszcze nikt tematu walentynek nie zaczoł hehehe No wiec ja pierwszy wszystkiego NAJ dla nataly , trophy , Hsi nao no i Anitki Nowakowskiej hehe a Grzesie musza obejsc sie smakiem hehehe:) Pozdrowienia dla wszystkich użytkowniczek fdb.pl.

Beznickowy

Komercyjne święto utworzone na potrzeby zglobalizowanego świata. Pokazuje utratę wrażliwości u ludzi i braku okazywania miłości w codziennym życiu. Dlaczego tak na co dzień człowiek nie potrafi okazać miłości w romantyczny sposób?

mysza_007

> Beznickowy o 2009-02-14 16:00 napisał:
> Komercyjne święto utworzone na potrzeby zglobalizowanego świata. Pokazuje utratę
> wrażliwości u ludzi i braku okazywania miłości w codziennym życiu. Dlaczego tak
> na co dzień człowiek nie potrafi okazać miłości w romantyczny sposób?

eeeee…ty chyba mówisz sam za siebie…na marginesie to to nie jest dzień kobiet , tylko dzień w którym można okazać osobie najbliższej jak bardzo się ją kocha….nie twierdzę , że nie robię tego na co dzień , ale jakby ta osoba zobaczyła moje niektóre komentarze na fdb to by się na bank obraziła…..;p

Beznickowy

No, właśnie, mysza. Ludzie żyją w zakłamaniu. Niby piękne święto, ale spójrzmy z innej strony… Dlaczego tak jest tylko od święta (Walentynki, urodziny, itp.). Większość ludzi nie potrafi stworzyć szczerego, udanego związku, a bukiet róż, kolacja w drogiej restauracji nie służą poprawie. Są lepsze metody okazania miłości, niż wydawanie pieniędzy na błyszczące się rzeczy. Ja ze swojego związku jestem niezwykle zadowolony, a wieczór spędzę tak jak zawsze z Nią, czyli będzie romantycznie, zabawnie i na pewno nie będę oglądał jakiejś głupiutkiej komedyjki romantycznej (jeśli w ogóle coś będę oglądał). Najlepiej i tak takie wieczory wychodzą na spontanie.

nathalie

> srebrny o 2009-02-14 14:57 napisał:
> No godzina 14:56 i jeszcze nikt tematu walentynek nie zaczoł hehehe No wiec ja
> pierwszy wszystkiego NAJ dla nataly , trophy , Hsi nao no i Anitki Nowakowskiej
> hehe a Grzesie musza obejsc sie smakiem hehehe:) Pozdrowienia dla wszystkich
> użytkowniczek fdb.pl.

Dziekuje x)

Darth_Artur

> Beznickowy o 2009-02-14 17:32 napisał:
> No, właśnie, mysza. Ludzie żyją w zakłamaniu. Niby piękne święto, ale spójrzmy z
> innej strony… Dlaczego tak jest tylko od święta (Walentynki, urodziny, itp.).
> Większość ludzi nie potrafi stworzyć szczerego, udanego związku,

Skąd wiesz? Obserwujesz związki wszystkich ludzi? Skoro ty jesteś zadowolony to czemu inni maja nie być? Tylko w mediach robią z tego nie wiadomo co, ale media to nie prawdziwy świat i zawsze były zakłamane.
A kupowanie kwiatów, czekoladek, kolacji itp. to przynajmniej jakaś metoda na kryzys:)

Beznickowy

> Darth Artur o 2009-02-14 22:01 napisał:
> Skąd wiesz? Obserwujesz związki wszystkich ludzi? Skoro ty jesteś zadowolony to
> czemu inni maja nie być? Tylko w mediach robią z tego nie wiadomo co, ale media
> to nie prawdziwy świat i zawsze były zakłamane.
> A kupowanie kwiatów, czekoladek, kolacji itp. to przynajmniej jakaś metoda na
> kryzys:)

Nie mówię, że wszyscy ludzie są niezadowoleni ze swoich związków. Chcę tylko udowodnić, że Walentynki pokazują, że człowiek w niesamowity sposób może okazać swoje uczucie, a robi to tak rzadko. Oczywiście, można zwalać winę na brak czasu (za dużo pracy, nauki, obowiązków), pieniędzy (wszystko drogie – ale przecież to nie pieniądze są najważniejsze, chyba że mamy do czynienia ze sponsoringiem, ale to już nie jest miłość), można jeszcze powiedzieć, że nie powinno się rozpieszczać swojego partnera, bo za pewnie może się poczuć, a to doprowadzi go do odskoków. Jednak tak nie jest. Dobrze pielęgnowane uczucie przetrwa wszystko i jeśli twój partner by cię zdradził, to znaczy, że to nie miłość, tylko po prostu było mu (jej) dobrze w tym związku, bo czuł się doceniany, rozpieszczany, ale, niestety, sam nie potrafił docenić co ma. Oczywiście kwestia zdrady i jej wybaczenia zależy od wielu czynników, o których można by wiele napisać. A słowa: "kupowanie kwiatów, czekoladek, kolacji itp. to przynajmniej jakaś metoda na kryzys" – to coś jak łatanie dziurawych skarpetek, a ja sądzę, że lepiej uszyć sobie nowe skarpetki niż łatać na siłę te wyniszczone. "Tylko w mediach robią z tego nie wiadomo co, ale media to nie prawdziwy świat i zawsze były zakłamane" – wrócmy na samą górę, gdzie napisałem: "Komercyjne święto utworzone na potrzeby zglobalizowanego świata", bo tak jest. Spróbuj swojej wybrance zrobić Walentynki 14. dnia każdego miesiąca, a 14. lutego posiedzieć normalnie w domu… I ujrzysz, na czym stoisz.

Darth_Artur

> Beznickowy o 2009-02-15 11:14 napisał:
> A słowa:
> "kupowanie kwiatów, czekoladek, kolacji itp. to przynajmniej jakaś metoda na
> kryzys" – to coś jak łatanie dziurawych skarpetek, a ja sądzę, że lepiej uszyć
> sobie nowe skarpetki niż łatać na siłę te wyniszczone.
Bardziej mi chodziło o kryzys gospodarczy, a nie kryzys związku:p

>"Tylko w mediach robią z
> tego nie wiadomo co, ale media to nie prawdziwy świat i zawsze były zakłamane" -
> wrócmy na samą górę, gdzie napisałem: "Komercyjne święto utworzone na potrzeby
> zglobalizowanego świata", bo tak jest. Spróbuj swojej wybrance zrobić Walentynki
> 14. dnia każdego miesiąca, a 14. lutego posiedzieć normalnie w domu… I
> ujrzysz, na czym stoisz.

No ba… spróbuj zapomnieć o dniu matki, spróbuj powiedzieć ludziom na około że nie chcesz obchodzić świąt bożego narodzenia. Taki już urok różnych, mniej lub bardziej ważnych świąt czy specjalnych dni, po prostu nie widzę powodu żeby ten traktować inaczej. Teraz wszystkie święta są skomercializowane.

Beznickowy

> Darth Artur o 2009-02-15 15:41 napisał:
> Teraz wszystkie święta są skomercializowane.

Z winy społeczeństwa.

Proszę czekać…