KINO DOMOWE 1059 nowy temat
szukaj Kategorie

W działach można znaleźć produkty, które producenci zdecydowali się sprzedawać na naszej stronie, jednak gorąco zachęcamy do dyskusji i dzielenia się własną opinią na temat innych produktów.

wiwa - ntfs 6
Anja81

witam :)

własnie kupiłam odtwarzacz mp3 wiwa wmp 501 no i doznałam rozczarowania, po wgraniu plików na player wyskakuje komunikat BRAK PLIKÓW :(. zastanawiam sie czy może mieć to coś wspólnego z formatem plików. Mój komputer posiada system plikó NTFS

Cor3y

No właśnie, jak sama powiedziałaś, Twój komputer posiada system plików NTFS. Odtwarzacz ma własny system plików (prawdopodobnie FAT32, jak większość mp3 playerów i pendrive’ów). Ale na pewno nie to jest powodem nieodtwarzania plików. Nie mam osobiście tego odtwarzacza, ale spróbuj pliki wgrać bezpośrednio, bez umieszczania ich w katalogach. Albo jeżeli jakiś plik ma zbyt długą nazwę lub niestandardowe znaki, to zmień ją. Mam nadzieję, że to pomoże.

weasel

NTFS jest zbyt skomplikowanym systemem i wogole chyba zamknietym dla microsoft. Zawiera szyfrowanie plikow i kontrole dostepu ktorych odtwarzacz nie obsluzy. W odtwarzaczach mp3 i innych takich rzeczach stosuje sie format fat32 lub nawet fat16 ze wzgledu na jego prostote i mozliwosc przechowywania duzej ilosci malych plikow bez duzej utraty miejsca.

Neo10

tyle ze po przegraniu na odtwarzacz mp3 przeciez wgrywa sie tam na taki system jaki obsluguje ten odtwaracz i to ze komputer jest na ntfs niema zadnego wplywu nato ze w odtwarzaczu niesa one widoczne predzej poprostu odtwarzacz jest zwalony i tyle :(

alpinus9

Wiwa tak jak i większość playerów używa sytemu plików FAT (inaczej FAT16) – rozmiar klastra 16kb dla partycji do 4GB. Sformatuj Wiwe jak zwykły FAT i nagraj pliki ponownie. Powinno śmigać. Miałem model 1GB z radiem, teraz używam MPIO FY500 FM i system plików tez jest FAT.
Pozdro :D

rostek2

Witaj,

po pierwsze nie sluchaj bzdur, ze w komputerze masz NTFS i dlatego nie mozesz wgrac plikow do odtwarzacza.

To ze masz w komputerze NTFS czy jakikolwiek inny system plikow – to nie ma zadnego znaczenia.

Czy podlaczasz odwtarzacz MP3 bezposrednio do portu USB w komputerze czy moze przez jakis HUB USB? Bo czasem zdarza sie tak, ze gdy podlaczasz przez HUB USB, w przypadku odtwarzacza MP3 moze byc on zle odczytywany przez komputer i moze pojawiac sie taki komunikat. Odtwarzacz MP3 moze potrzebowac wiekszego poboru mocy niz oferuje HUB USB.

A jesli podlaczasz bezposrednio do komputera i przegrane pliki nie sa czytane przez odtwarzacz – oddaj go do serwisu.

pzdr

Rostek

grzemali

> Anja81 o 2006-09-08 22:28:43 napisał:
>
> witam :)
> własnie kupiłam odtwarzacz mp3 wiwa wmp 501 no i doznałam rozczarowania, po
> wgraniu plików na player wyskakuje komunikat BRAK PLIKÓW :(. zastanawiam
> sie czy może mieć to coś wspólnego z formatem plików. Mój komputer
> posiada system plikó NTFS

Oczywiście nie! Wystarczy przełączyć odtwarzacz w tryb "muzyka".

A robi się to tak:
1. przy włączonym odtwarzaczu naciśnijprzycisk "menu"
2. strzałkami wybierz pozycję "muzyka"
3. naciśnij jeszcz raz przycisk "menu"

Od tej pory można odtwarzać muzykę i nie ma znaczenia długość nazwy pliku, system plików na twoim komputerze ani inne tego typu głupoty.

Proszę czekać…