Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Przy podawania aktorów etc Czasami ucina ostatnie wpisy. Zawsze zdarza się to w okolicach 50. Oczywiśćie liczba ta nie zostaje przekroczona. Np po dodaniu 49ciu pozycji zostaje dodanych 48. Przy liczbach około 20stu nigdy to sie nie zdarzyło.
Nie mogłem znaleźć żadnego katalogu filmów.. Czyli trzeba na ślepo używać opcji szukaj tak?
Nie mogłem też znalźć jakiegoś ogólnego regulaminiu który określałby zasady dodawania filmu, danych o filmie..
Nie potrzebny byłby regulamin gdyby była jakaś przykładowa strona z dokładnym opisem. Dlaczego? Ułatwi to prace ludziom dodającym, zatwierdzającym. Będzie mniej odrzuconych działań użytkowników i być może więcej osób zechce dodawać gdy zobaczą jakies to proste..
Obiły mi sie o uszy jakieś statystyki.. czy będa one obejmowały akcje przed ich wprowadzeniem?
> opatrznik o 2006-04-20 22:04:16 napisał:
>
> Przy podawania aktorów etc Czasami ucina ostatnie wpisy. Zawsze zdarza się to
> w okolicach 50. Oczywiśćie liczba ta nie zostaje przekroczona. Np po dodaniu
> 49ciu pozycji zostaje dodanych 48. Przy liczbach około 20stu nigdy to sie nie
> zdarzyło.
Możliwe bo limit wynosi 50.. za jednym razem.
> Nie mogłem znaleźć żadnego katalogu filmów.. Czyli trzeba na ślepo
> używać opcji szukaj tak?
Narazie tak trzeba :)
> Nie mogłem też znalźć jakiegoś ogólnego regulaminiu który określałby
> zasady dodawania filmu, danych o filmie..
Przy każdej zgłaszanej treści jest DOKŁADNIE napisane co należy wpisać, ale jak nie chce sie czytać to potem są odrzucane treści
> Nie potrzebny byłby regulamin gdyby była jakaś przykładowa strona z
> dokładnym opisem. Dlaczego? Ułatwi to prace ludziom dodającym,
> zatwierdzającym. Będzie mniej odrzuconych działań użytkowników i być
> może więcej osób zechce dodawać gdy zobaczą jakies to proste..
> Obiły mi sie o uszy jakieś statystyki.. czy będa one obejmowały akcje przed
> ich wprowadzeniem?
Tak bo punkty są liczone od począdku :)
Pozdrawiam.
Ok, wnioskuje, że jak utnie to dodać brakujące wpisy .
W którymś swoim poście napisałeś, że preferuje sie oddzielne umieszczanie ekipy i odzielne umieszcznie aktorów. Jeśli ekipa wraz z aktorami jest większa niż w azjatyckich filmach tak też robie. Mam nadzieje, że taka opcja jest powszechnie przyjęta tak?:>
"Dodajemy tylko i wyłącznie plakat oficjalny – podany przez producenta lub dystrybutora." – Plakaty z filmweb sa oficjalne? Czy trzeba szukać po stronach domowych filmu czy wytwórni? Prościej ujmując, czy można zaufać filmweb?
Gdy dodaje obsade i przekracza ona 50, dla pewnosci koncze na 45, wysylam pierwsza czesc i zaczynam druga.. Numerowalem zawsze dalej czyli jak skonczylem na 45 to tam zaczynalem od 46.. Troszke pozno sie o to pytam majac 3 strony zgloszen do weryfikacji no ale coz.. ;] Numerowac od poczatku czy kontynuowac numeracje?
> opatrznik o 2006-04-21 09:39:53 napisał:
>
> Ok, wnioskuje, że jak utnie to dodać brakujące wpisy .
> W którymś swoim poście napisałeś, że preferuje sie oddzielne umieszczanie
> ekipy i odzielne umieszcznie aktorów. Jeśli ekipa wraz z aktorami jest
> większa niż w azjatyckich filmach tak też robie. Mam nadzieje, że taka
> opcja jest powszechnie przyjęta tak?:>
Jeszcze nie ale mam nadzieje, że będzie napewno znajdzie się w opisie :)
> "Dodajemy tylko i wyłącznie plakat oficjalny – podany przez producenta lub
> dystrybutora." – Plakaty z filmweb sa oficjalne? Czy trzeba szukać po stronach
> domowych filmu czy wytwórni? Prościej ujmując, czy można zaufać filmweb?
I tak i nie :) W kwesti plakatów mysle, że można w kwesti tytułów ufamy głownie imdb :)
> Gdy dodaje obsade i przekracza ona 50, dla pewnosci koncze na 45, wysylam
> pierwsza czesc i zaczynam druga.. Numerowalem zawsze dalej czyli jak skonczylem
> na 45 to tam zaczynalem od 46.. Troszke pozno sie o to pytam majac 3 strony
> zgloszen do weryfikacji no ale coz.. ;] Numerowac od poczatku czy kontynuowac
> numeracje?
Numeracje wystarczy dodawać wyłącznie dla głownych aktorów (będą pierwsi na liscie) i ewentualnie reżyserów scenażystów jeśli jest ich wiecej niż 2 i chcemy by akurat jacys 2 byli na głownej stronie (są ważniejśi od innych).
Co do obsady to poprawie ten błąd wycinania ostatnich osób niebawem :)
Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedz.
Mam nadzieję ze weryfikatorzy nie będą odrzucać gdy przy większej ilości wpisów ekipa i aktorzy będą osobno..
Miłoby było gdyby ktoś sie za to wzioł.. Mam już 4 strony tego do sprawdzenia i szczerze mówiąc jaki trend akceptowania tutaj panuje.. Do roboty, bo nie wiem czy coś zmieniać w swoich działaniach.. :>
Proszę czekać…