LUDZIE KINA

84 nowy temat szukaj Kategorie

Zapraszamy do dyskusji na temat ludzi kina, czyli aktorów, reżyserów, operatorów, kompozytorów etc., dzięki którym powstają dostarczające nam tyle radości filmy.

Sentyment

24 odpowiedzi
LadSamael

Pewnie kazdy z nas ma jakis film ktory obejrzal jako dziecko i teraz do dzis wspomina go ze szczegolna uwaga:) Moim takim sentymentalnym filmem jest `niesmiertelny` – zakochalem sie w nim jak mialem 10 lat, moglbym go ogladac pare razy na tydzien i caly czas mialbym niedosyt:) Zapraszam do typowania!

Kamil_Kwietniewski

Ja powiem szczerze, nie pamiętam ;) Kiedyś obejrzałem pewien film, którym się zachwycałem przez długi czas… Niestety tytułu nie pamiętam, a z chęcią zobaczyłbym ten film ponownie ;)

majron

mighty ducks :)

dzorcz

To bedzie na pewno " Big Trouble in Little China", bylem na tym filmie siedem razy w malutkim kinie ktore juz niestety zamknieto

skunksior

a dla mnie to sa dwa takie filmy:
"Ucieczka z N.Y."…..z Kurtem Russelem
oraz
"Greystoke:Legenda Tarzana wladcy malp"…super gra Lamberta i jak dotąd nie ma lepszej wersji tego filmu

Hsi_Nao

"Ze śmiercią jej do twarzy" :)

LadSamael

No wreszcie ktos zauwazyal ten film i Lamberta;) Osobiscie uwielbiam goscia, tylko nie wiem czemu ma pecha do filmow ktore zazwyczaj nie stoja na wysokim poziomie. Wlasnie Greystoke i Niesmiertelny pozwolily mu na dotarcie do wiekszej widowni a co za tym idzie widownia zobaczyla ze naprawde niezly z niego aktor (to spojrzenie;) . Pozdrawiam!

tolo1

Serial "Star Trek" który jest dla mnie kultowy oraz "Niekończąca się opowieść" z rewelacyjną oprawą:-)

nathalie

Tak samo jak HsiNao "Ze śmiercią jej do twarzy" :)

Ronaldinho

Dużo tego jest, ale jeśli tylko jeden typ, to chodzi mi po głowie "Edward Nożycoręki".

tolo1

A serial ALF pamięta ktoś jeszcze:-)??

Flames23

Było ich bardzo dużo, i każdy z nich mógłbym oglądać po kilkanaście razy, wybieram tylko kilka:
"Terminator",
"Obcy- decydujące starcie"
"Predator",
"Indiana Jones i świątynia zagłady",
"Sok z żuka",
"Wielka draka w Chińskiej dzielnicy",
"Nieśmiertelny",
“Greystoke:Legenda Tarzana wladcy malp”,
"Imperium kontratakuje",
"Powrót Jedi".

Trophy

> tolo1 o 2008-10-16 05:44 napisał:
> A serial ALF pamięta ktoś jeszcze:-)??

O tak, pamiętam. :)
Oglądało się

egocentryk

Dużo, jednak 3 przychodzą mi na myśl i dla mnie są klasyką:

- Memento
- Adwokat Diabła
- Mechanik

tolo1

No i niezapomniany MacGyver:-)

kamil_ka

GOONIES- chyba tak to się pisze.

tolo1

A Indiana Jones czy King Kong:-)

piwo_war

"Child’s Play 2" :)

terka

Thelma i Luiz…………….swietny Sok z Zuka no i ciagle wracam do Ojca chrzestnego rewelacja

terka

Zapomnialam o moim ulubionym filmie Smazone zielone pomidory polecam no i film ktory mnie zawsze wprowadza w dobry nastroj to Wesele Muriel

zdzichon

Też uwielbiam "Nieśmiertelnego". Kurgan to mój ulubiony czarny charakter w ogóle.

igorr7

A ja jako dziecko bardzo lubilem Kevin [Sam W Domu / Sam W Nowym Jorku ] , Kilera :d , i jeszcze RoboCopa .

katarzynaOOO

Moim jest Niekończąca sie opowieść

Mantykora

u mnie "Hair" i "Lista Schindlera" :)

Bert

Nie wiem do końca dlaczego, ale mnie ruszył – we wczesnej młodości – niepozorny polski film z lat 60-tych "Pingwin". Bohater mikrus,pogardzany przez kumpli studentów, stara się – można powiedzieć – fanatycznie o względy koleżanki z roku(para Andrzej Kozak i Krystyna Konarska, zresztą piosenkarka,nie zagrała już dużej roli). Historia z cyklu "beznadziejna miłości", bo ona to szykowna panna, a on, wiadomo – Pingwin. Walczy o nią z determinacją, kompletnie bezinteresownie i honorowo, wdaje się w konflikt z szemranym towarzystwem(najgorszego z nich gra Zbigniew Cybulski – perła nie rola!). O mało co nie przypłaca tej miłości ciężkim kalectwem albo życiem, jednak ona go w końcu docenia,lecz czy pokocha? Romantyk ze mnie chyba, i tyle.