W działach można znaleźć produkty, które producenci zdecydowali się sprzedawać na naszej stronie, jednak gorąco zachęcamy do dyskusji i dzielenia się własną opinią na temat innych produktów.
Miałem model Korr 2258, po miesiącu musiałem odesłać do serwisu. Otrzymałem nowy egzemlarz, który padł po 1,5 miesiąca. Na moją prośbę wymieniono mi ten drugi odesłany do serwisu na Wiwę 128U oczywiście z dopłatą 20zł.
Myslałem,że problemy znikną – nic podobnego. Wiwa też nie spełnia moich oczekiwań- jest problem z filmami XVID.
Czy ktos wie jaka jest róznica pomiędzy softem 210, a 210ver.11U
Pytam dlatego, bo mam problem z odtwarzaniem filmów zakodowanych kodekiem XVID.
Prawie wcale ich nie odtwarza, albo dźwięk i filmy się tną.
Podsumowanie:
Czy to Korr czy Wiwa oba te modele są do bani. Jestem rozczarowny i się dziwię tym, którzy chwalą ten sprzęt.
Wiwa ma wiele wodotrysków,ale chodzi tu o to, aby odtwarzała płyty- mam tylko takie skromne wymagania.
Inne bajery jak: DTS itp. nie są mi i większości użytkownikom potrzebne.
Korr miał bardzo fajną funkcję regulacji obrazu: można było wybrać opcję WYPEŁNIENIE i film mimo formatu 16:9 był wyswietlany na telewizorze 4:3 na całym ekranie bez czarnych pasów panoramicznych ( podobnie jak ALLPLAYER), Wiwa takiej możliwości nie posiada, gdyż ZOOM jest 2X czyli za duży.
Pzdr.
> kland o 2007-01-25 18:09:25 napisał:
>
> Korr miał bardzo fajną funkcję regulacji obrazu: można było wybrać opcję
> WYPEŁNIENIE i film mimo formatu 16:9 był wyswietlany na telewizorze 4:3 na
> całym ekranie bez czarnych pasów panoramicznych ( podobnie jak ALLPLAYER),
> Wiwa takiej możliwości nie posiada, gdyż ZOOM jest 2X czyli za duży.
> Pzdr.
Wiwa 128U ze skalerem świetnie dopasowuje filmy do telewizora, myślę, że w pełni nie wykorzystałeś skalera i możliwości jakie daje, zmiany rozdzielczości i formatu. Najważniejsze jest aby odtwarzacz jak najlepiej dopasował obraz do telewizora bez jakikolwiek zniekształceń.
> Asia o 2007-01-25 18:25:38 napisał:
>
> Niedawno kupiłam wiwe 128U i nie jestem zadowolona. Nie czyta prawie wogole
> płyt RW i czasem nawet problemy ma z normalnymi płytami. Albo zacina się
> film albo napisów nie chce czytać. :(
reklamować , reklamować, reklamować jak nie działa jednen model to nie znaczy ze wszystkie są do du.y
Poza tym proponuje zajrzeć na.. http://fdb.pl/tf7062,Szybka,śmierć,wiwy,128u.html Neo10 dobrze radzi
>Pytam dlatego, bo mam problem z odtwarzaniem filmów zakodowanych kodekiem XVID.
>Prawie wcale ich nie odtwarza, albo dźwięk i filmy się tną.
gspot i sprawdz czy przypadkiem nie masz GMC lub innego chorego kodowania – na pewni NIE dzialajace filmy w xvid to maly procent – osobiscie nie mialem problemu zzadnym filmem na wiwie 128 usb.
>Podsumowanie:
>Czy to Korr czy Wiwa oba te modele są do bani. Jestem rozczarowny i się dziwię tym, którzy chwalą ten sprzęt.
>Wiwa ma wiele wodotrysków,ale chodzi tu o to, aby odtwarzała płyty- mam tylko takie skromne wymagania.
>Inne bajery jak: DTS itp. nie są mi i większości użytkownikom potrzebne.
Korr , ten nowy to porazka – wiwa jest zdecydowanie lepsza. Z uwagi jednak ze oba te produktyto chinska masówka – nalezy miec szczęscie co do wyboru modelu ktory po prostu…dziala. Jak ci cos nie pasuje kup Thompsona za 170 zł. Zdziwisz sie jakich podstawowych opcji nie ma sprzęt "firmowy" (choc ma kilka calkiem ciekawych).
Proszę czekać…