HYDE PARK 614 nowy temat
szukaj Kategorie

Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.

Galeria 4
Anonimowy

Uwaga dla dających do galerii. W faq wyraźnie napisane min. 640×340
chciałem napisać komentarz mojego typu, czyli…. Ci co mieli ze mną…. wiedzą o co chodzi.
lecz pkt. 2 mojego regulaminu nie pozwala mi.
przykład:
http://gfx1.fdb.pl/1/9/2/19229/19229?1197381193
http://gfx1.fdb.pl/1/9/2/19230/19230?1197382060
i wiele innych, dodanych przez "galerników"

Trophy

Ale jak nigdzie nie ma większych niż 640×340, to lepiej żeby był mniejszy niż żeby nie było w ogóle. :)

Elros

> Trophy o 2007-12-27 12:54:14 napisał:
>
> Ale jak nigdzie nie ma większych niż 640×340, to lepiej żeby był mniejszy
> niż żeby nie było w ogóle. :)

Hm, mnie bardziej przerażają galerie, w których są napisy na dole zdjęć w białej obwódce, adres strony internetowej, z której pochodzą dane zdjęcia, ramki, a także paski na dole i górze. Za nieusuwanie takichże elementów to nic innego jak zwykłe niedbalstwo, a rozmiar zdjęć nie ma tu nic do rzeczy.
Zdarza się też na odwrót, zdjęcie ma ponad 1400 pikseli wielkości (max. wielkość: 1200), co jednocześnie ma więcej niż 400 kb (max pojemności to 400 kb).

Czy mnie się wydaje, czy tak było od początku?
min. kompresja: 80% jakości
Z tego co kojarzę minimum było 90%, ale pewnie z tego względu, żeby zmniejszyć pojemność wielkich plików.
W końcu na pewno jakoś przeciążają serwer, zdjęć jest ponad 20 000.

Trophy

Mnie też to denerwuje. Ja za radą Ronaldinho daje 85% jakości i oczywiście usuwam jakiekolwiek napisy w białych obwódkach. ;)

Czasami się też zdarza, że zdjęcie jest właśnie powyżej 1200, co radzę poprawiać to po prostu. ;)

Trophy

Skoro nikt nas nie sprawdza, to może lepiej dodać takie powiadomienie typu "za duża rozdzielczość".

Ja myślę, że za mały może być, ale za duży to już przesada, bo można go zmienić na odpowiedni. Jednak przy mniejszych jak powiększamy, to tracimy sporo na jakości.

Proszę czekać…