Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Macham reka na kretynizm niektorych weryfikatorow (przyznaje wiekszosc nadaje sie do tego co robia): niektorym troche palma odbija i wywalaja wszytkie tresci co maja niewielkie bledy (literowki) zamiast jak wskazuje rozum i etyka poprawic je.
Jednak dzis patrze, jakis glab, bo inaczej tego nie nazwe, co sie zwie opatrznik, wywalil mi obsade do filmu manhattan http://fdb.pl/f301, choc przeciez wie ze nie mozna poprawic tego i musialbym teraz pisac wszytko od nowa. Powod? Ze juz sa nazwiska, bo jak widac niektore zostaly juz zweryfikowane przez kolejnego myslacego inaczej (jak widzice kolejnosc odwrotna i tak rzadkiej obsady). Liczylem ze MYSLACY wer usunie obecna obsade, bo jest niedobra i zaliczy moja PELNA obsade wg kolejnosci z IMDB. Jesli jednak wer uparl sie aby glowni bohaterzy byli gdzies w srodku listy, to mogl sobie usunac te 8 nazwisk z mojej kontrybucji, a jesli mu sie tego nie chcialo, to mogl albo zostawic to do weryfikacji madremu werowi albo napisac mi maila bym to paprawil.
Admini zrobcie cos z tymi fuszerami i wprowadzcie zasade: NIE WERYFIKOWAC NEGATYWNIE OBSAD BEZ UPRZEDNIEGO POWIADOMIENIA AUTORA. To na prawde duzo pracy.
Kochany użytkowniku.
Weryfikatorzy ani administratorzy nie mogą zmieniać zatwierdzonej obsady.
Weryfikatorzy nie mogą usuwać nazwisk ze sprawdzanej kontrybucji.
Żadna z podanych przez Ciebie opcji jest nie do przyjęcia ze względów technicznych.
Przykro mi.
Głąb, fuszerowicz? Wolałbym gbur, jeśli chcesz mnie obrażać to lepiej styl bycia i zachowanie. Prosze nie ubliżać moim ambicjom.
Pozdrawiam.
Jesli nazwiska sie powtrzaja to weryfikatorzy nie sa w stanie ich usunac (system tego zabrania). Gdyby weryfikator poinformowal Ciebie o bledzie, to Ty i tak nie moglbys poprawic bez kasowania calej kontrybucji. Tak czy tak musialbys na nowo wpisywac obsade.
…A dlaczego niby mial by ktos usunac obsade juz zatwierdzona? Bo Twoja byla pelna? Mogles nie wpisywac nawisk aktorow ktorzy juz byli. Nie kazdy korzysta z imdb.com wiec obsady zdarzaja sie niepelne, ale to nie powod by je usuwac.
Werifikatorzy czesto sami poprawiaja bledy. Wiemy jaki trud jest zwiazany z wpisywaniem obsad i jesli sami mozemy to poprawic to to robimy (przynajmniej sie staramy). Czasami sie zdarza,ze w obsadzie 50 osobowej trafi sie jeden blad, ktorego ani weryfikator ani dodajacy nie jest w stanie poprawic wiec wtedy taka kontrybucje sie odrzuca.
spoznilam sie kilka sekund z odpowiedzia na posta :)
Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego lepiej dodawać mniejsze partie i nie wierzy, że to naprawde przyspiesza weryfikacje (skraca czas oczekiwania Waszych treści) zapraszam na gg, lub niech przeczyta w moim blogu. Jeśli jest większa ilość osób ktore chcą zeby wypunktować zalety takie dodawania od strony użytkowników jak i weryfikatorów nie ma problemu.
Ekipe i obsade dodaje osobno, w 90% przypadków.
Jeśli dodaje np do serialu ekipe, gdzie jest dużo reżyserów scenarzystów dodaje po góra 25 osób ale tylko wtedy gdy jest duża liczba powtarzających się zawodów.
Jeśli nie dodaje po góra 15 osób, przeważnie 11.
11 osób daje dodającemu 6 pkt (zaokrąglenie w góre) oraz weryfikującemu 3 pkt ponieważ jest więcej niz 10 osób.
Sprawdzanie małej kontrybucji jest o wiele łatwieszje. Nie mieni sie po oczach ogrom zapełnionych pól, nie trzeba dużo zapamiętywać.
Wkurzające jest gdy po sprawdzeniu 40 osób np 42 jest z błędem, którego nie da sie poprawić i trzeba odrzucić obsade na która poświęciło się 10 minut..
Czas sprawdzania 50cio osobowej kontrybucji jest równy minimum 7 kontrybucją po 11 osób. Śmiem napisać że 10 ..
Wspomniałeś o powtarzających się nazwiskach.. Wpisując z imdb takie rzeczy sie naprawde rzadko zdarzają. Oprócz spostrzegawczości dodającego i weryfikującego jest jeszcze jedna ochrona do dyspozycji weryfikatorów, która bardzo pomaga.
Poprostu zastosuj sie do próśb i rad weryfikatorów, którzy mimo wszystko wiedzą co mówią, ponieważ sami dodawali i przeżywali te same problemy.
> the_foe o 2006-06-07 18:04:15 napisał:
>
>NIE WERYFIKOWAC
> NEGATYWNIE OBSAD BEZ UPRZEDNIEGO POWIADOMIENIA AUTORA. To na prawde duzo pracy.
Bez obrazy, ale to dopiero by był paraliż w weryfikacji obsad.
> carmin o 2006-06-07 18:25:53 napisał:
>
> Jesli nazwiska sie powtrzaja to weryfikatorzy nie sa w stanie ich usunac (system
> tego zabrania). Gdyby weryfikator poinformowal Ciebie o bledzie, to Ty i tak nie
> moglbys poprawic bez kasowania calej kontrybucji. Tak czy tak musialbys na nowo
> wpisywac obsade.
nie musialbym, moge poprawic w kazdej chwili niezatwierdzona obsade.
I nie mow ze nie mozna usuwac pozycji z obsady bo sama na moja uwage usunelac jedno nazwisko z onsady "Swiat wg Bundy".
> …A dlaczego niby mial by ktos usunac obsade juz zatwierdzona? Bo Twoja byla
> pelna? Mogles nie wpisywac nawisk aktorow ktorzy juz byli. Nie kazdy korzysta z
> imdb.com wiec obsady zdarzaja sie niepelne, ale to nie powod by je usuwac.
bo bylo zle zapisane, w odwrotnej kolejnosci (glowne role na samym koncu(
> Werifikatorzy czesto sami poprawiaja bledy. Wiemy jaki trud jest zwiazany z
> wpisywaniem obsad i jesli sami mozemy to poprawic to to robimy (przynajmniej
> sie staramy). Czasami sie zdarza,ze w obsadzie 50 osobowej trafi sie jeden
> blad, ktorego ani weryfikator ani dodajacy nie jest w stanie poprawic wiec
> wtedy taka kontrybucje sie odrzuca.
> spoznilam sie kilka sekund z odpowiedzia na posta :)
> opatrznik o 2006-06-07 18:25:26 napisał:
>
> Kochany użytkowniku.
> Weryfikatorzy ani administratorzy nie mogą zmieniać zatwierdzonej obsady.
> Weryfikatorzy nie mogą usuwać nazwisk ze sprawdzanej kontrybucji.
ale mozna zatwiedzic obsade i potem usunac nazwiska ktore sie powtarzaja.
> Żadna z podanych przez Ciebie opcji jest nie do przyjęcia ze względów technicznych.
> Przykro mi.
> Głąb, fuszerowicz? Wolałbym gbur, jeśli chcesz mnie obrażać to lepiej styl
> bycia i zachowanie. Prosze nie ubliżać moim ambicjom.
> Pozdrawiam.
Wiec prosze szanowac moja prace, az tak trudno bylo napisac do mnie to bym to zmienil?
> the_foe o 2006-06-07 19:13:49 napisał:
>
> ale mozna zatwiedzic obsade i potem usunac nazwiska ktore sie powtarzaja.
> Wiec prosze szanowac moja prace, az tak trudno bylo napisac do mnie to bym to zmienil?
ehhh tak to kazdy by dodawal obsade nie patrzac czy dany aktor juz jest. Potem kazaliby kasowac powtarzajace sie nazwiska.
> the_foe o 2006-06-07 19:13:49 napisał:
>
> ale mozna zatwiedzic obsade i potem usunac nazwiska ktore sie powtarzaja.
Weryfikatorzy nie mogą tego zrobić.
Proszę czekać…