FDB.PL 1184 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

pytanie o daty produkcji i numerki rzymskie 11
burial

mam pytanie o daty produkcji i numerki rzymskie:

co w sytuacji kiedy jest dodany film z 2004 roku, bez zadnego numerka rzymskiego i bez zadnych innych tresci (chodzi o to, ze nie mozna okraslic o jaki dokladnie film chodzi), a na przyklad na imdb w tym roku były dwa filmy z (I) i (II)?

co zrobić w takiej sytuacji, bo rozwiązań jest kilka, ale chcialbym, aby ktoś z władzy wypowiedział się na ten temat, żeby później nie było wątpliwości.

zaznaczam, że chodzi o sytuację kiedy dodający nie może dokładnie zidentyfikować zatwierdzonego już filmu, bo nie ma jeszcze żadnych treści (tylko tytuł i data, nawet bez tytułów innych)

czekam na odpowiedź…

BigGiantHead

No to wybierz sobie jeden z tych dwóch na imdb, zmień rok i pododawaj kolejne treści, dodaj ten drugi i po problemie ;)

burial

> BigGiantHead o 2006-06-20 10:12:15 napisał:
>
> No to wybierz sobie jeden z tych dwóch na imdb, zmień rok i pododawaj kolejne
> treści, dodaj ten drugi i po problemie ;)

Oczywiście jest to jedno rozwiązanie…
Jednak poczekam az wypowie sie na ten temat więcej osób. (bez obrazy, nie to żebym ci nie wierzył ;) )

BigGiantHead

Zawsze możesz się zapytać tego, kto dodawał, co autor miał na myśli :P

EDIT:
Albo poszukaj tytułu na filmwebie. Na 95% będzie tam właśnie ten tytuł również bez numerka, a któryś z weryfikatorów nie sprawdził go przy dodawaniu na imdb.

burial

w przypadku ktory znalazlem na FW są numerki ;)

BigGiantHead

Jestem w szoku ;]

carmin

burial: zmien date produkcji (dodaj cyferke rzymska)

burial

no dobra… zrobilem…
ale czy musze czekac na zatwierdzenie tej poprawki zanim dodam reszte tresci?
bo taka poprawka to "film", a na weryfikacje trzeba dlugo czekac…

i jak teraz dodam pozostale/gatunek/kraj/plakat to mi odrzucicie, czy wezmiecie pod uwage oczekujaca poprawke?

carmin

podaj link do tej kontrybucji z poprawionym tytulem

burial

dzieki… sprawa rozwiazana

burial

a tak w ogóle to czyj to błąd? dodającego czy weryfikatorów że akceptują takie filmy?

bo jedna osoba dodająca dużo filmów nagminnie dodaje pomijając numerki rzymskie i te filmy są akceptowane… sporo tego jest…

Ja rozumiem ze przy kilku tys. oczekujacych do weryfikacji filmów nacisk na szybkość pracy weryfikatorów jest duży, ale może by tak do końca nie ufać FW i sprawdzać imdb?

carmin

wina weryfikujacego

Proszę czekać…