HYDE PARK 614 nowy temat
szukaj Kategorie

Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.

Hologramy 5
Mam pytanie. Ostatnio przeglądałam filmy na dvd (kupowane w sklapach internetowych) np. vivid, lub w hipermarketach. I stwierdziłam, że na niektórych nie ma hologramów (z 300 pozycji około 20 nie ma) niektóre są z bestfilmu ( i te nigdy nie mają) czy to oznacza że niektóre wytwórnie poprostu nie wklejają hologramów ? Jednakże są takie wytwórnie które zawsze wklejają (są nawet specjalne miejsca) a na 2 filmach ich nie ma. Z góry dzięki za odp.

Mort_Rainey

Też to zauważyłem,na niektórych opakowaniach Monolith nie ma tych fajnych odblaskowych nalepek:D

Judith

Też tak mam. Best Film chyba nie nakleja hologramów (mogę się mylić =P). Wydaje mi się, że to jakieś przeoczenia. Ja np. na jednym filmie z Columbi Tristar nie mam naklejeczki, a też zakupione w internetowym sklepie itp. Najfajniejsza jest jednaj taka kaseta vhs z vision, gdzie pisze, że 'oryginalna kaseta posiada hologram' niestety tego hologramu nie ma (vivid).

no i się nie dowiedziałam :P to są nieoryginalne czy jak ?

Ronaldinho

Zapewne są to oryginału też mam film Best Filmu bez hologramu, po prostu oni chyba nie dają takich znaczków i tyle.

Hsi_Nao

też mam trochę rakich filmów z best film (m. in. te wygrane na fdb i ufundowane przez dystrybutora – best film). I nie podejrzewam by były to nieoryginały.
Ogólnie nie doszukałam się nigdzie zapisu zmuszającego dystrybutorów/producentów do zamieszczania hologramów na swoich produktach. Jeśli tego nie robią, to wg mnie działają tylko na własną szkodą ułatwiając piractwo – ich sprawa.

Proszę czekać…