Nie samym filmem człowiek żyje i tutaj mogą się udzielać wszystkie osoby, które interesują się filmem, ale niekoniecznie chcą o nim rozmawiać.
Mam pytanie. Ostatnio przeglądałam filmy na dvd (kupowane w sklapach internetowych) np. vivid, lub w hipermarketach. I stwierdziłam, że na niektórych nie ma hologramów (z 300 pozycji około 20 nie ma) niektóre są z bestfilmu ( i te nigdy nie mają) czy to oznacza że niektóre wytwórnie poprostu nie wklejają hologramów ? Jednakże są takie wytwórnie które zawsze wklejają (są nawet specjalne miejsca) a na 2 filmach ich nie ma. Z góry dzięki za odp.
Też to zauważyłem,na niektórych opakowaniach Monolith nie ma tych fajnych odblaskowych nalepek:D
Też tak mam. Best Film chyba nie nakleja hologramów (mogę się mylić =P). Wydaje mi się, że to jakieś przeoczenia. Ja np. na jednym filmie z Columbi Tristar nie mam naklejeczki, a też zakupione w internetowym sklepie itp. Najfajniejsza jest jednaj taka kaseta vhs z vision, gdzie pisze, że 'oryginalna kaseta posiada hologram' niestety tego hologramu nie ma (vivid).
Zapewne są to oryginału też mam film Best Filmu bez hologramu, po prostu oni chyba nie dają takich znaczków i tyle.
też mam trochę rakich filmów z best film (m. in. te wygrane na fdb i ufundowane przez dystrybutora – best film). I nie podejrzewam by były to nieoryginały.
Ogólnie nie doszukałam się nigdzie zapisu zmuszającego dystrybutorów/producentów do zamieszczania hologramów na swoich produktach. Jeśli tego nie robią, to wg mnie działają tylko na własną szkodą ułatwiając piractwo – ich sprawa.
Proszę czekać…