Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
wydaje mi sie, ze mozna napisac program, ktory by sie laczyl z konkretnymi pozycjami na imdb.com, wyszukiwal fraze 'Complete credited cast:' i potem kopiowal obsade. aktora mozna odroznic od granej postaci po tym, ze przed postacia jest '…'. dojscie do frazy '(more)' konczyloby wczytywanie postaci
podobnie mozna zrobic z gatunkami – wyszukac 'Genre:' i wczytywac do bazy to co jest miedzy znakami '/'
troche by trzeba popracowac nad takim programem ale i tak byloby warto. i tak wiekszosc pewnie kopiuje dane z imdb.com, a tak by nie trzeba bylo weryfikowac.
Bo baza ma być uzupełniana ręcznie, mają być wnoszone poprawki oraz tłumaczenia. To nie ma być duplikat tylko polski serwis o tematyce filmowej.
Tylko mi nie mów, że i tak będzie duplikat bo kopiuje sie z imdb.
Film to film. Ten sam film na różnych serwisach nie może mieć różnej obsady prawda?
a imdb.com to kopia czego? bo sami filmów nie produkują, aby mieć wszystko "swoje" ;]
powiedz jeszcze ze polskie imdb to jest zupelnie innowacyjna rzecz i nie ma nic wspolnego imdb.com.
nie mam nic przeciwko kopiowaniu, tylko nie wiem dlaczego to kopiowanie nie moze byc robione automatycznie (oczywiscie tego co sie da), skoro wszedzie widze hasla, ze tak wam zalezy na szybkim uzupelnieniu danych. na to pytanie nie uzyskalem odpowiedzi.
opatrznik napisał:
>Bo baza ma być uzupełniana ręcznie, mają być wnoszone poprawki oraz tłumaczenia.
tlumaczenia niech beda, przeciez nie wnosze aby angielskie opisy kopiowac na polska strone ale jak maja byc robione poprawki (w wiekszosci dane pochodza z imdb.com lub filmweb), jezeli weryfikatorzy i tak porownuja dane wlasnie z imdb.com i filmweb?
Proszę czekać…