FILMY 1289 nowy temat
szukaj Kategorie

Zachęcam do rozmowy na temat filmów, które zobaczyliście, bądź macie zamiar obejrzeć. Tutaj swoją opinią dzielisz się z innymi.

Weryfikacja 21
nekroskop

Kto jest za tym żeby weryfikatorzy nie mogli dodawać filmów.

Beznickowy

Jestem przeciwko temu pomysłowi. Weryfikatorzy dodają normalne filmy, a nie jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego.

Flames23

> Beznickowy o 2009-06-05 08:58 napisał:
> Jestem przeciwko temu pomysłowi. Weryfikatorzy dodają normalne filmy, a nie
> jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego.

Co masz na myśli? Dla mnie film to film, nieważne czy z 1975 czy z 1925, czy znany tytuł czy też nie, wybitny czy dno totalne – podobno FDB to jest baza filmowa?!. Wnioskuję z twojej wypowiedzi że tylko weryfikatorzy są godni dodawać filmy na tym portalu, a pozostali to czarna masa która na kinie się nie zna.

Beznickowy

> Flames23 o 2009-06-05 09:14 napisał:
> Co masz na myśli? Dla mnie film jest filmem, nieważne czy z 1975 czy z 1925, czy
> znany tytuł czy też nie – podobno FDB to jest baza filmowa?!. Wnioskuję z twojej
> wypowiedzi że tylko weryfikatorzy są godni dodawać filmy na tym portalu, a
> pozostali to czarna masa która na kinie się nie zna.

Wcale tego nie powiedziałem. Czytanie ze zrozumieniem u ciebie jest naprawdę fatalne… albo rozumowanie – nie wnikam. Tylko chodzi o to, że jestem przeciwko temu pomysłowi, żeby weryfikatorzy stracili możliwość dodawania filmów, bo ci co dodają filmy masowo, zapominając o tych, które na przykład pojawią się za pół roku (oczywiście generalizuję, ale niewielu jest dodających, którzy dodają filmy, które się pojawią. Dodający dodają, jak to wspomniałem, filmy z jakiegoś roku, czy anime, czy jakimś jeszcze innym schematem – każdy ma swój sposób i nikogo za to nie winię) nie będą w stanie dodać wszystkich zapowiedzi, a planowane produkcje są w bazie potrzebne, choćby dla redaktorów na wiadomości czy zwiastuny. Chodzi mi o to, że dlaczego weryfikatorzy mieliby stracić możliwość dodawania nowych filmów? Filmów jest wiele i dla każdego starczy ich, by trochę dodać.

Np. fantasta dodaje filmy animowane krótkometrażowe i jeśliby miał stracić przywilej dodawania, to nie mógłby ocenić filmów, które obejrzał, bo ich zwyczajnie w bazie by nie było. Więc pomysł, jaki rzucił nekroskop jest naprawdę bezsensowny.

Flames23

> Beznickowy o 2009-06-05 09:32 napisał:
> Czytanie ze zrozumieniem u ciebie jest naprawdę fatalne… albo rozumowanie – nie wnikam. >

Powiem krótko – na żywca za taki tekst już byś w bańkę zarobił, ale wspaniałomyślnie wybaczam Ci twoje imputacje.

>WWeryfikatorzy dodają normalne filmy, a nie jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego.>

Przeczytaj uważnie to może zrozumiesz co napisałeś.
Wystarczyło napisać
>JJestem przeciwko temu pomysłowi.>
i jak powiedziałby 'Siara Siarzewski' "..i wszystko jasne".

Beznickowy

> Flames23 o 2009-06-05 09:59 napisał:
> Przeczytaj uważnie to może zrozumiesz co napisałeś.

Przeczytałem i zrozumiałem. Czy ja tam napisałem, że "tylko weryfikatorzy są godni dodawać filmy na tym portalu, a pozostali to czarna masa"? Z twoich słów jedynie użyłem trzech: weryfikatorzy dodawać filmy. Więc ja nie wiem, skąd resztę wymyśliłeś.

Flames23

"Weryfikatorzy dodają normalne filmy, a nie jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego."
Tłumaczenie:

"Weryfikatorzy dodają normalne filmy" – rozumiem że pozostali dodają jakieś nienormalne, lub wyssane z palca.
"a nie jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego" – rozumiem ze ludzie mają nie dodawać filmy które są stare i mało znane.

Z całości zdania wnioskuję jw.
"Wnioskuję z twojej wypowiedzi że tylko weryfikatorzy są godni dodawać filmy na tym portalu, a pozostali to czarna masa która na kinie się nie zna."
i jeszcze dodam po wyrazie portal – " i tylko oni wiedzą i oni decydują jakie filmy mają się znaleźć w bazie.

Czy ja gdzieś napisałem że to Ty napisałeś: "tylko weryfikatorzy są godni dodawać filmy na tym portalu, a pozostali to czarna masa" to są moje słowa których najprowdopodobniej nie potrafisz zinterpretować.

Beznickowy

Hehe :) Rozbiór zdania na części pierwsze, a i tak masło maślane wychodzi. Czy jak powiem, że Einstein to geniusz, to znaczy, że reszta ludzi to półgłówki?

Ja nadal pozostaję przy swoim, że ty źle zinterpretowałeś moją pierwszą wypowiedź w tym temacie.

Flames23

> Beznickowy o 2009-06-05 09:32 napisał:
> Tylko chodzi o to, że jestem przeciwko
> temu pomysłowi, żeby weryfikatorzy stracili możliwość dodawania filmów, bo ci co
> dodają filmy masowo, zapominając o tych, które na przykład pojawią się za pół
> roku…

Wystarczyło wytłumaczyć tę sprawę w sposób bardziej przejrzysty tj . jw., wówczas nasza czasami obraźliwa rozmowa, nie miała by miejsca.

Elros

Jestem za tym, by nowi użytkownicy, zanim coś dodadzą do serwisu, zapoznali się z FAQ dodawania.

Czechu

> Elros_Veneanar o 2009-06-05 14:34 napisał:
> Jestem za tym, by nowi użytkownicy, zanim coś dodadzą do serwisu, zapoznali się
> z FAQ dodawania.

Ja też w 100%, bo chyba nikt nie czyta:)

Asmodeusz

nie posysł jest bezsensu dlaczego zakazac im dodawania czegokolwiek skoro są na takich prawach jak reszta a co do czytania faqa to fakt nie przeczytałem i na początku było wszystko odrzucane, więc musze się zgodzić z Elros_Veneanar i czechem

nekroskop

OK. zle zadałem pytanie, na myśli miałem, żeby nie mogli dodawać treści do filmów przez nich wcześniej weryfikowanych.

Beznickowy

Też jestem przeciwko temu. Może nie będę pisał, dlaczego, by znów nie doszło do nieporozumień. Ale jak ktoś już wspomniał, że weryfikatorzy powinni mieć te same prawa, co inni dodający, a nie je tracić. Jak wspomniałem… jest tyle rzeczy do dodania, że dla każdego starczy.

Jankes

Ne gość jest niepoważny, wydaje mu się ciągle że dodał plakat, a ja mu go nie zaakceptowałem a później dodałem jako swój, i tłumaczę mu to ja babie w warzywniaku, wielkimi LITERAMI, ale on wciąż nie chce tego pojąc i dlatego wyjeżdża z takimi śmiesznymi propozycjami.

nekroskop

No nie wiem jak tłumaczy coś się babie w warzywniaku ale z twoja odpowiedz jest pokretna i nijak ma sie do sprawy nr. 330943- kłamca i oszust z ciebie i tyle. A ten temat założyłem nie tylko z tego powodu, ale nie chciałbym żeby sytuacja się powtórzyła.
Przecież trzeba tak rozwiązać sprawę żeby takie sytuacje się nie powtarzały, a dodawanie treści przez weryfikujących, szczególnie tych treści które sprawdzili oni sami POZWALA NA WYKROCZENIA to tak jak sprawy korupcyjne. Trzeba eliminować sytuacje gdzie coś się może takiego zdzrzyć a nie dochodzić póżniej kto miał rację.
Więc kto jest za tym żeby weryfikatorzy nie mogli dodawać treści do sprawdzanych przez nich i odrzuconych przez nich.

piwo_war

> Beznickowy o 2009-06-05 08:58 napisał:
> Jestem przeciwko temu pomysłowi. Weryfikatorzy dodają normalne filmy, a nie
> jakieś nieznane z 1975 roku czy jakiegoś innego.

Czyli nieznane filmy z 1975 roku są nienormalne? Film to film, a to jest baza filmów, czyli wszystkich, tych nieznanych z 1975 roku też.

Pomysł jest beznadziejny i z pewnością nie przejdzie :)

Hsi_Nao

a ja się w pewnym stopniu zgadzam z Nekroskopem – weryfikator nie powinien dodawać czegoś, co przed chwilą odrzucił. Chociażby z czystej przyzwoitości. Jeśli weryfikator odrzuca np. plakat, bo ma ramkę, to nie powinien po 5 sekundach go dodawać. Przynajmniej powinien być zachowany jakiś okres czasu, w ktorym dodający może się zrehabilitować.

nekroskop

i Oto MI chodzi w całej tej sprawie

Asmodeusz

właśnie ja miałem juz kilka takich sytuacji.

Wodnica79

Co do możliwego "podkradania" odrzuconych przed chwilą treści – jeśli się zdarza, po prostu źle świadczy o osobie, która się takiego "procederu" dopuszcza lub dopuściła. Takie nieuczciwe zachowanie / a łatwo udowodnić – kontrybucje przynajmniej przez pewien czas są w bazie, bez względu na to czy i w jakim stopniu zostały zaakceptowane / odrzucone. Można więc ewentualnie pomyśleć o jakichś "naganach" za zachowania nie fair? (luźna dygresja)
Choć z drugiej strony, trudno mówić, ze konkretna osoba ma wyłączne prawo do dodania konkretnej treści, np. danego plakatu.

A propos tych tzw. "topowych" ("ważnych filmy") – mogą być one dodawane nie tylko przez weryfikatorów – "kto pierwszy ten lepszy" – kwestia dopilnowania, żeby tak było leży w gestii ludzi ustalających zasady działania FDB i przyjmujących zażalenia z tym związane.

Sądzę, że każdy użytkownik powinien zdecydować, co najbardziej lubi w tworzeniu FDB. Jeśli "kręci" go przede wszystkim dodawanie, to powinno ono stanowić największy odsetek jego współpracy z portalem. Każdy z nas ma do pewnego stopnia ograniczony czas – jesteśmy tu (mam taką nadzieję) dla przyjemności, trudno więc komuś jej odmawiać ograniczajac tak czy inaczej jego działalność.

nekroskop

a czy nie uważacie zamiast pisać skargi że ktoś mi ukradł coś tam to powinno być zablokowane od razu takie rzeczy, w normalnym państwie prawa według mnie powinno być zakazane jak ustawy " kominowe" a co do tematu tych starych filmów kto może dodawąć to nie ma tematu mi poprostu Tylko chodziło o jedno żeby weryfikatorzy nie mogli dodawać weryfikujących wcześniej treści, przynajmniej prze określony według regulaminu czasu. Więc jeśli ktoś mnie popiera proszę pisać i może uda nam się przekonać górę nad zmiana regulaminu.

Proszę czekać…