Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Jak to jest mozliwe, ze ktos opracowue swiezo dodany przeze mnie film, w tej samej chwili, gdy jest od dopiero dodany?
zanim ja zdaze??
Uwazam, ze to nie fair – ja sie wysilam aby znalezc nowy film, i nie mam mozliwosci opracowania go. a ktos przychodzi na gotowe i ma podane na tacy.
Uwazam, ze autor filmu powinien miec jako pierwszy mozliwosc opracowywania filmu – powiedzmy dodawanie kontrybucji przez innych poza autorem filmu,powinno byc zblokowane na kilka godzin albo jeden dzien.
Nie wspomne o tym jakim sposobem to dziala, ze w chwili dodania nowego filmu ktos juz wie o nim.
Czyzby weryfikatorzy byli mafia i przekazywali sobie nawzajem takie informacje?
Inaczej nie jest to technicznie mozliwe.
Prosze panstwa – wiadomo, ze na gatunkach mozna najwiecej zarobic punktow.
ale dlaczego ja nie mam szans?
Tak nie powinno byc.
w koncu ja jestem jednym z glowno dodajacych nowe filmy do tego serwisu, chyba na 3 pozycji – i jak dotad mialam moze mozliwosc dodania gatunkow do kilkudziesieciu swoich filmow na ponad 1000!
Wnioskuje za wprowadzenie zblokowania – i niech kazdy sie troche sam pomeczy nad dodawaniem filmow.
Zbulwersowana yasha
Prosze o odpowiedz rowniez administracje – bo nie podoba mi sie to wszystko.
Nie jest to czysta gra.
> Odi o 2006-06-19 23:59:10 napisał:
>
> A tak na marginesie slowo do Ciebie Burial nie wyklocaj sie ze mna, bo mam zapis
> naszej rozmowy i moge ja tu cala wrzucic albo w kawalkach. Jest tam na talerzu
> jak klamiesz ze sam chciales dodac Brando i lecisz kolejno po jego filmach, a
> tymczasem leciales kolejno po filmach ktore dodalem ja. Pozniej robiles to
> samo.
A co mi tam, wrzuć tą rozmowę , nie mam nic do ukrycia :)
> Odi o 2006-06-19 23:59:10 napisał:
>
> Ah i slowo do weryfikatorow ustalcie wreszcie co mozna a czego nie. Bo zaczynaja
> frustrowac mnie te Ciagle zmiany w weryfikacji. Raz mozna dodac plakat po rusku
> raz nie. Niech ktos spisze czego nie wolno, blagam.
To nie weryfikatorzy ustalają co wolno, a czego nie. My tylko robi to co nam każą i jak każą.
Co do plakatów: jakiś czas temu ukazała się informacja [pod okienkiem gdzie wybiera się plakaty dodawane do bazy], czego nie można dodawać.
Ale co do spisania reguł się zgadzam – FAQ na stronie tego typu jest istotą pierwszorzędną!
> Hsi Nao o 2006-06-19 23:32:16 napisał:
>
> Małe sprostowanie – przyznaję się do uzupełnienia kilku filmów o
> wysokim id, robiąc to z premedytacją, ponieważ ta osoba wczesniej zrobiła
> to z moimi filmami.
> Poza tym, jeśli uzupełniłam jakiś film niedawno dodany, to mogą być tego
> dwie przyczyny:
> 1. sama dodałam ten film i odrzucono mi go przy weryfikacji, jako że "już
> jest". wtedy sprawdzałam, czy film taki jest uzupełniony;
> 2. wpisałam w wyszukiwarkę tytuł filmu, który chciałam uzupełnić i po
> prostu dodałam treści nie patrząc na numer…
> Jednak nie robię takich rzeczy złośliwie! Jeżeli ktoś ma do mnie żal o
> uzupełnienie niedawno dodanego filmu, to przepraszam, na przyszłość będę
> zwracać uwagę na id.
> A teraz najważniejsze – nie uzupełniam filmów, które właśnie
> zweryfikowałam!!
wiec, ok imo nie ma problemu, ale troche mi sie ludzi skrazylo ;) w tym chyba kilka moich uzupelniles, ale ja tam nie mam zalu. dodaje filmow malo, ale mam zamiar to nadrobic w next miesiacu, gdy po prostu bede mial wiecej czasu…
> wolfie o 2006-06-20 00:06:02 napisał:
>
> A co mi tam, wrzuć tą rozmowę , nie mam nic do ukrycia :)
Ty jestes Burial?
A odpowiedz Mega Rotfl uznaje za zgode na wolna amerykanke. Chociaz moj umysl nie jest na tyle bystry by pojac komizm zaistanialej sytuacji.
Hsi szkoda ze popadlem w rutyne i uznalem iz to co jest pod okienkiem juz znam;) No coz widocznie ciagle sie wszystko zmienia.
> Odi o 2006-06-20 00:40:50 napisał:
> A odpowiedz Mega Rotfl uznaje za zgode na wolna amerykanke. Chociaz moj umysl
> nie jest na tyle bystry by pojac komizm zaistanialej sytuacji.
> Hsi szkoda ze popadlem w rutyne i uznalem iz to co jest pod okienkiem juz znam;)
> No coz widocznie ciagle sie wszystko zmienia.
nie wiem o co chodzi z ta wolna amerykanka … serio. Jest przeciez masa tresci ktora mozna dodawac bez konca (chocby obsady). No chyba, ze chodzi o te punkciki, zeby jak najszybciej splywaly… i dlatego wszytko pachnie komizmem, tak jak komiczne sie teraz wydaje to ze za PRL stalo sie w kolejce po papier toaletowy w… rybnym. Tak bylo i wtedy nikt sie z tego nie smial, co nie znaczy ze nie jest to smieszne.
He ok lece na punkciki. Najlepiej jest zarzucic komus cos co go wlasciwie nie dotyczy obrazajac go przy okazji. Nie wiem czy zwyczajnie myslisz powierzchownie, czy celowo udajesz ze nie wiesz o co w calej sprawie chodzi. Nie bede sie dawal prowokowac, przyjalem mozna wszystko. Dalsze tlumaczenie czegokolwiek nie ma sensu, dobrze ze przynajmniej kilka osob rozumie sytuacje. Jesli masz zamiar wszsytko sprowadzac do punktow rob tak dalej. Glodnemu chleb na mysli. Przeciwstawiasz dazeniu do swoistej stabilnosci i zgody miedzy uzytkownikami argumentem z piaskownicy "bo Wy wszyscy jestescie be za punktami gonicie tylko ja nie". Mozesz myslec jak chcesz i mowic jak chcesz tylko mi nie zarzucaj ze za punktami gonie. Bo to mozna kazdemu kto dodal kiedykolwiek cokolwiek do serwisu powiedziec. Szczerze chcialem poprostu by przy kilku wazniejszych dla mnie filmach czy psotaciach, znalazla sie moja ksywka. Ot takim wlasnie egosita jestem. Ale nie moge tego osiagnac bo niektorzy zagrywaja nieco nieczysto. I masz racje teraz widze komizm tylko pewnie w zgola innej sprawie.
Nie będe się wykłócał, ale ponieważ cała dyskusja skupia się na mnie to nie wiem czy mam jakikolwiek wybór.
Prawdą jest, że napisałeś, że mogę dodawać do twoich filmów. OK, więc o co ci chodzi?
Z drugiej strony podczas tej samej rozmowy podałem ci tytuły filmów, do których jeszcze nie dodałem. (sprawdź archiwum) Ty to pominąłeś, pogadaliśmy i się skończyło.
Jak sam napisałeś na tym etapie uzupełniłem z 10 filmów. Próbujesz mnie straszyć archiwum, a to mało przekonujące. Ja odczekałem twoje "siusiu" i dodałem te filmy, których nikt jeszcze nie uzupełnił… ale w innym terminie, a nie tego samego dnia. Pomimo twojego pozwolenia.
Pewnie napiszesz, że po prostu ci się odechciało. OK.
Ja dodałem co się dało, a spójrzmy na film:
http://fdb.pl/f15175,Narzeczona,diab%C5%82a,(1968).html
hmm…
Czemu dodałeś TYLKO plakaty? Czemu nie uzupełniłeś innych treści? (jest tego więcej)
Serio, w przeciwieństwie do ciebie, nie chce pisać ksywek bo to nie ma sensu. Chyba, że w polityce. Ale prawdą jest, że sporo userów postępuje podobnie. Dodają tylko plakat, a reszte zostawiają. A ja mam ubolewać bo dodałem wszystko w miarę szybko?
Gdyby miało nie być takiem możliwości to by nie było. To samo się tyczy innych sztuczek, którymi inni się posługują.
Wracając do naszej rozmowy. Skoro sam mi wprost pozwoliłeś dodać te treści to o co tu chodzi? Może o to, że w ogóle się za to zabrałem? Jeśli wysuwasz oskarżenia, że ja robię to dla punktów, to napisz jakie są twoje powody?
Otoz do tamtego filmu dodalem tylko plakaty, bo reszte mi odrzucili werowie, albo zapomnialem. Jesli chcesz na sile zarzucac mi ze nie wypelniam calych rubryk z filmami to sie mylisz i TY o tym wiesz najlepiej. Zazwyczaj uzupelniam filmy do konca. I wierze w to ze widziales jak to robie. ALe na sile odwracasz kota ogonem i stawiasz mnie w zlym swietle. Po za tym link do filmu ktory wyslales nie ma wiele wspolnego z dyskusja, nie ja ten film dodalem.
Co do Brando pozwolilem Ci je uzupelnic, ale potem w ramach tego pozwolenia wklejales mi sie na inne filmy.
"Czwarta władza" w akcji.
Ja nie chce stawiać, ani ciebie, ani nikogo innego w złym świetle. Odpowiedziałeś tylko na jedno pytanie. Dlatego takie dyskusje na forach nie mają sensu.
Nie mów, że odwracam kota ogonem. Ty rzucasz oskarżenia, a ja mam z pochyloną głową przyjmować ciosy? Ostatnio modne jest przeświadczenie, że o każdym można wszystko napisać. A jak on sam zacznie się wypowiadać, to albo "odwraca kota ogonem", "wykłóca się"…
Jeśli mam nie odpowiadać na twoje zarzuty to napisz wprost. Będzie łatwiej. Wtedy nie będę już musiał tego czytać.
powtarzając pytania:
-——————————-
Wracając do naszej rozmowy. Skoro sam mi wprost pozwoliłeś dodać te treści to o co tu chodzi? Może o to, że w ogóle się za to zabrałem? Jeśli wysuwasz oskarżenia, że ja robię to dla punktów, to napisz jakie są twoje powody?
zobacz ile mam dodanej tresci i potem twierdz ze cos krade!! na FW moze zdarzylo mi sie cos dodac do "Twojego" filmu, pewnie Tobie tez sie zdrazylo cos dodac do filmu ktorego Ty nie dodales. Z reszta na temat "kradziezy" filmow bylo o tym duzo. Juz nie bede sie na ten temat wypowiadac.
W kur… sie, ja potrafie wszystko zrozumieć, że ktoś nie pozwala dodawać gatunków, że odi zabrania burialowi czegoś dodawać (lub na odwrót), ale teraz ktos (czytaj Nostradamus ) przegiął pałe, jak można kogos nazywać złodziejem, bo ktos wypełnił film, który ktoś inny dodał, w takim razie wiekszość osób na fdb to złodzieje w tym też ja (jakoś nie widziałem jeszcze filmu uzupełnionego w całośći przez 1 osobe).
> carmin o 2006-06-20 10:57:18 napisał:
>
> zobacz ile mam dodanej tresci i potem twierdz ze cos krade!! na FW moze zdarzylo
> mi sie cos dodac do "Twojego" filmu, pewnie Tobie tez sie zdrazylo cos dodac do
> filmu ktorego Ty nie dodales. Z reszta na temat "kradziezy" filmow bylo o tym
> duzo. Juz nie bede sie na ten temat wypowiadac.
Nie Carmin, na FW nigdy nie dodawałem informacji o filmie, który był dopiero co dodany przez kogoś innego. Zawsze sam dodawałem nowe tytuły, lub ewentualnie uzupełniałem braki w plakatach lub obsadach filmów dodanych już dawno. Tobie natomiast zdarza się dość często rąbnąć komuś świeżo dodany film. Spójrz na swojego bloga, nie wszystkim się to podoba.
Co zabawniejsze, tu jesteś werem, a na FW nawet nazwisk poprawnie odmienić nie potrafisz. Hahaha.
Wolfie, szkoda nerwów na trolla. Nostradamus, wracaj do swego ukochanego FW i daj sobie spokój z tymi zaczepkami.
masz cos do mnie to pisz bezposrednio do mnie…
na pol roku dzialnosci mojej na FW, moze dwie uwagi na temat dodania czegos do czyjegos filmu i jedna uwaga na temat idmiany nazwisk, to faktycznie deskwalifukuje mnie z jakiejkolwiek dzialalnosci tutaj…Ktos na blogu napisalby mi "pomylilas gatunek" albo "pomylilas kraj" i od razu znow by bylo, ze nie umiem rozpoznawac krajow…ehhh…Jesli masz jakies uwagi co do mojej osoby, mojego sposobu sprawdzania danych, wprowadzania danych do zapraszam bezposrednio do mnie.
a tak dla Twojej widomosci…SP_Chris ktory zwrocil mi uwage by odmieniac nazwiska nie jest weryfikatorem, zatem to weryfikator zle zatwierdzil moja kontrybucje (sam powinien odmienic jesli bylo zle alebo odrzucic kontrybucje) Jesli weryfikator zwteirdzil a "zwykly czlowieczek" ma uwagi to juz nie moja wina.
He Burial bardzo trudno z Toba dyskutowac bo zadajesz pytania bez sensu. Wyraznie chyba powiedzialem ze filmy z Brando Ci darowalem, ale potem mi podkradales swieze kontrybucje. Rozumiesz teraz o co mi chodzi? Zreszta nie mam zamiaru sie dalej o nic sprzeczac, jesli admini maja taka sytuacje gdzies to ja zwykly uzytkownik nie mam nic do tego. A tym argumentem ze o kazdym mozna napisac wszystko, masz racje co nie zmienia faktu ze klamales.
Ja (8-06-2006 21:26)
czesc
Ja (8-06-2006 21:26)
tu odi z fdb
burial (8-06-2006 21:27)
czesc
Ja (8-06-2006 21:27)
sluchaj mam pytanie
burial (8-06-2006 21:27)
?
z kim trzeba sie przespac zeby wiedziec o kazdym swiezo dodanym filmie?
jest na to jakas zakladka
burial (8-06-2006 21:28)
lol
Ja (8-06-2006 21:28)
o ktorej nie wiem czy co?
a jest taka mozliwosc?
ja po aktorach jade
no wlasnie nie wiem
od wczoraj
uprzedzasz mnie
w kazdym dodanym przeze mnie filmie
spoznie sie godzine
i juz ciach
marlon brando aktualnie
wszystko pouzupelniales
hehe
Ja (8-06-2006 21:29)
kurde
Po aktorach jedziesz tak? Rotfl.
I nie mow ze znowu z marlonem wyjezdzam, zwyczajnie staram sie udowodnic, ze klamales gdy zwracalem Ci uwage zebys mi kontrybucji nie podkradal. Tyle w tym temacie. Jak mowilem jesli adminom taki stan pasuje mi tez. Pozdrawiam.
> wolfie o 2006-06-20 17:59:30 napisał:
>
> A może masz bardziej pikatną rozmowę?, bo ta to trochę nudna.
Zagadaj do mnie na gg nie bedziesz sie nudzil, i bede mial co zamiescic;) Widze ze chcesz mi cos powiedzic tylko nie wiesz jak sie dotego zabrac. I konczy sie na idiotycznych komentarzach. Jak znam zycie teraz zaczniesz sie czepiac, slowek. Wal i tak mi to wisi.
> Odi o 2006-06-20 17:47:56 napisał:
>(…)
>Tyle w tym
> temacie. Jak mowilem jesli adminom taki stan pasuje mi tez. Pozdrawiam.
LOL,
tak sie sadzisz a miedzyczasie innym tez "kradniesz" kontrybucje. Mnie to nie przeszkadza, ja jestem absolutnie za, ale skoro uwazasz to za zlo totalne to chyba poczucie przyzwoitosci wymaga unikania hipokryzji?
> Arteq o 2006-06-20 18:43:02 napisał:
>
> Też to zauważyłem. Dodałem kilka nowych filmów, a ktoś (nawet nie wiem, bo
> nie sprawdzałem) natychmiast po ich przyjęciu, dodaje do nich informacje.
> Wygląda to jakby zrobił to weryfikator, ale nie sprawdzałem, więc nie
> wytykam palacami. W każdym razie to trochę nieładanie.
a czemu? przeciez sam bez prosby zrobil "twoja" robote. powinienes sie odwdzieczyc i wpisac tez jemu np. obsade. Zyjemy tu jak w komunie, wszytko jest wszystkich!
> the_foe o 2006-06-20 18:33:56 napisał:
>
>>(…)
>>Tyle w tym
> LOL,
> tak sie sadzisz a miedzyczasie innym tez "kradniesz" kontrybucje. Mnie to nie
> przeszkadza, ja jestem absolutnie za, ale skoro uwazasz to za zlo totalne to
> chyba poczucie przyzwoitosci wymaga unikania hipokryzji?
O to chodzilo zebys sie upomnial;)
Wczoraj Ci podkradlem chyba ze dwa i dzisiaj ze 2. Po co? Zebys zrozumial o co w calej sprawie chodzi bo do tej pory zgrywales niekumatego. I jesli Ci nie przeszkadza to dlaczego sie burzysz? Widzisz nie jest to mile prawda?
A Arteq prosze bardzo robcie na mnie nagonke;) Nie dodawalem nikomu tresci po za Foe. A jesli dodalem to z zagonienia i napewno nie duzo. Tak sobie patrze teraz na nowe filmy i niestety nie mnie chyba masz na mysli a Marcina czy jakos tak.
W kazdy mrazie efekt osiagnalem Foe upomnial sie ze kradne mu kontrybucje, dotarlo do niego jak to wyglada i wreszcie przestanie sie zgrywac.
> the_foe o 2006-06-20 18:51:18 napisał:
>
> a czemu? przeciez sam bez prosby zrobil "twoja" robote. powinienes sie
> odwdzieczyc i wpisac tez jemu np. obsade. Zyjemy tu jak w komunie, wszytko jest
> wszystkich!
Jak mowilem wczoraj i mowie dzisiaj, mi to pasuje. I obiecuje ze w kazdej dogodnej chwili ukradne kontrybucje kazdemu kto zrobil to mi. Pozdrawiam. I zwisa mi ze bedziecie mi dwulicowosc zarzucac. Moral w tym sposobie jak Ty komu tak on Tobie. O taki, o jestem zlosliwy wlasnie. Do adminow sie skarzcie.
> Odi o 2006-06-20 18:14:23 napisał:
>
> Zagadaj do mnie na gg nie bedziesz sie nudzil, i bede mial co zamiescic;) Widze
> ze chcesz mi cos powiedzic tylko nie wiesz jak sie dotego zabrac.
Wszystko co miałem ci do powiedzenia , juz powiedziałem :)
>I konczy sie
> na idiotycznych komentarzach. Jak znam zycie teraz zaczniesz sie czepiac,
> slowek. Wal i tak mi to wisi.
Nie zaczne :)
> Odi o 2006-06-20 18:54:49 napisał:
>
>>>(…)
>>>Tyle w tym
> O to chodzilo zebys sie upomnial;)
> Wczoraj Ci podkradlem chyba ze dwa i dzisiaj ze 2. Po co? Zebys zrozumial o co w
> calej sprawie chodzi bo do tej pory zgrywales niekumatego. I jesli Ci nie
> przeszkadza to dlaczego sie burzysz? Widzisz nie jest to mile prawda?
> A Arteq prosze bardzo robcie na mnie nagonke;) Nie dodawalem nikomu tresci po za
> Foe. A jesli dodalem to z zagonienia i napewno nie duzo. Tak sobie patrze teraz
> na nowe filmy i niestety nie mnie chyba masz na mysli a Marcina czy jakos tak.
>
> W kazdy mrazie efekt osiagnalem Foe upomnial sie ze kradne mu kontrybucje,
> dotarlo do niego jak to wyglada i wreszcie przestanie sie zgrywac.
Ale ja Cie prosze: uzupelniaj "moje" kontrybucje!!! Masz moje pelne przyzwolenie, choc nie rozumiem po co Ci one, ale skoro inaczej nie mozesz: to masz takze pozwolenie na skopanie mojego ogrodka. Lopata w szopie.
Mnie to jakoś nie rusza… fajnie, że przypomniano rozmowe (jakoś nie znalazłem loga, chciałem to zrobić rano)
Jakoś nie przeszkadza mi, że ktoś dodaje do moich filmów. Nie przeszkadza mi, że ktoś wykonuje tę samą pracę byle wykonywał ją solidnie.
Wczoraj dodałem do 80 bajek Disney’a, które czekały ponad tydzień. I co w tym złego? Mam się zastanawiać, czy ktoś doda, czy nie? Nie siedze non stop. Sam pisałeś (Odi) że będziesz podkradał itd. OK. Śmiało.
Miłej pracy i mniej złości…
Widzę, że rozgorzała niezła dyskusja ;) Od siebie dodam tyle, że wiem ile trzeba czasem czekać na zweryfikowanie filmu i dlatego takie dodawanie treści do nie swoich filmów to po prostu chamstwo. W najgorszym okresie było to 2 tygodnie czekania, później prawie wyszliśmy na prostą, ale teraz zaczął się konkurs i leżą tysiące filmów. Tym razem niekoniecznie musicie zwalać całą winę na weryfikatorów, najstarszy film jest z 16 czerwca, a do zweryfikowania czeka już ponad 10k :P
Ale wracając do tematu… Taka kłótnia do niczego nie doprowadzi, problem i tak będzie istniał. Są trzy opcje rozwiązania go. Pierwsza to wspomniana wcześniej parodniowa blokada dodawania treści do nowych filmów dla osób trzecich. Natomiast druga, znacznie moim zdaniem prostsza do wykonania, to wczytywanie filmów tylko na podstawie pełnych URL, wraz z tytułem, a nie tylko na podstawie id. Ostatnia opcja jest taka, że pojawiłby się punkt w regulaminie dodawania, mówiący że nie można dodawać przez 2 dni treści do nowych filmów. Dodatkowo gdzieś przy nowym filmie pojawiałaby się data dodania. Osoby poszkodowane zgłaszałaby się gdzie trzeba, a za złamanie tego punktu byłoby -100, bądź w ostateczności -50 xD Problem na pewno by się rozwiązał.
> burial o 2006-06-20 22:57:07 napisał:
>
> Mnie to jakoś nie rusza… fajnie, że przypomniano rozmowe (jakoś nie
> znalazłem loga, chciałem to zrobić rano)
> Jakoś nie przeszkadza mi, że ktoś dodaje do moich filmów. Nie przeszkadza
> mi, że ktoś wykonuje tę samą pracę byle wykonywał ją solidnie.
> Wczoraj dodałem do 80 bajek Disney’a, które czekały ponad tydzień. I co w
> tym złego? Mam się zastanawiać, czy ktoś doda, czy nie? Nie siedze non
> stop. Sam pisałeś (Odi) że będziesz podkradał itd. OK. Śmiało.
He najlepiej jest udawac ze sie nie rozumie co czlowiek do Ciebie mowi no nie? Przeciez nie chodzi o to ze dodajesz cos do filmow ktore iles tam leza, a o to ze dodajesz cos do filmow SWIEZO (godzine temu) zweryfikowanych. Dodanych oczywiscie nie przez Ciebie? Dalej nie rozumiesz? To juz prosciej nie wytlumacze. Zreszta jak mowilem nie zalezy mi az tak bardzo na tym. Uwazasz jak uwazasz i oczywistym jest fakt, ze nie rozumiesz o co biega gdy ktos sie burzy, ze go uprzedzasz. Nie zmienie tego.
> Miłej pracy i mniej złości…
Dokladnie tak, dlatego tez nie wypowiadam sie wiecej w tym temacie, nie ja go zaczalem. Jak mowilem mam zamiar robic Tobie to samo co Ty mi.
Foe jesli Ty mi pozwalasz dodawac tresci do Twoich filmow, obiecuje, ze nie bede sie bulwersowal jesli Ty dodasz cos do moich. Taki uklad bedzie fair.
Pozdrawiam
p.s. Popieram Grzybka, pogadaj jeszcze z adminami;)
> grzybek o 2006-06-20 23:45:12 napisał:
>
> Widzę, że rozgorzała niezła dyskusja ;) Od siebie dodam tyle, że wiem ile
> trzeba czasem czekać na zweryfikowanie filmu i dlatego takie dodawanie treści
> do nie swoich filmów to po prostu chamstwo.
zapytam: dlaczego?
>W najgorszym okresie było to 2
> tygodnie czekania, później prawie wyszliśmy na prostą, ale teraz zaczął
> się konkurs i leżą tysiące filmów. Tym razem niekoniecznie musicie zwalać
> całą winę na weryfikatorów, najstarszy film jest z 16 czerwca, a do
> zweryfikowania czeka już ponad 10k :P
nikt w tej dyskusji nie zwala winy na weryfikatorow.
> Ale wracając do tematu… Taka kłótnia do niczego nie doprowadzi, problem i
> tak będzie istniał. Są trzy opcje rozwiązania go. Pierwsza to wspomniana
> wcześniej parodniowa blokada dodawania treści do nowych filmów dla osób
> trzecich. Natomiast druga, znacznie moim zdaniem prostsza do wykonania, to
> wczytywanie filmów tylko na podstawie pełnych URL, wraz z tytułem, a nie
> tylko na podstawie id. Ostatnia opcja jest taka, że pojawiłby się punkt w
> regulaminie dodawania, mówiący że nie można dodawać przez 2 dni treści do
> nowych filmów. Dodatkowo gdzieś przy nowym filmie pojawiałaby się data
> dodania. Osoby poszkodowane zgłaszałaby się gdzie trzeba, a za złamanie
> tego punktu byłoby -100, bądź w ostateczności -50 xD Problem na pewno by
> się rozwiązał.
pod warunkiem ze ktokolwiek, komu zalezy na rozwoju portalu bedzie mial takie same poglady. Nie sadze. Pelne URL rzeczywiscie bylyby skuteczne, ale utrudnialoby to wpisywanie danych starym filmom. Ja na przyklad wpisuje dane po kolei (w dol). Jest wiele "pojedynczych" dziur. Uzupelnienie ich stanie sie trudne w tym przyoadku.
> the_foe o 2006-06-21 10:36:48 napisał:
>
> nikt w tej dyskusji nie zwala winy na weryfikatorow.
może nie w tej, ale w wielu innych była mowa o wolno sprawdzanych treściach ;) A co do chamstwa ;) to skoro trzeba długo czekać na sprawdzenie filmu, nawet tydzień czy dwa, to jak inaczej można nazwać zawijanie komuś nowych filmów po chwili od zweryfikowania? Tym bardziej że ludzie czasem naprawdę czekają na to, aż ich filmy zostaną zweryfikowane i już po chwili dodają treści. Chyba możesz się domyślić, jak się czuje taka osoba, która patrzy po kilkudziesięciu minutach od zweryfikowania i widzi, że wszystkie 'łatwe' treści zostały dodane.
> pod warunkiem ze ktokolwiek, komu zalezy na rozwoju portalu bedzie mial takie
> same poglady. Nie sadze. Pelne URL rzeczywiscie bylyby skuteczne, ale
> utrudnialoby to wpisywanie danych starym filmom. Ja na przyklad wpisuje dane po
> kolei (w dol). Jest wiele "pojedynczych" dziur. Uzupelnienie ich stanie sie
> trudne w tym przyoadku.
Może i wpisywanie danych do starych filmów byłoby utrudnione, jednak zawsze pozostaje katalog, przynajmniej wymagałoby to trochę wysiłku, bo teraz każdy idzie na łatwiznę. Poza tym prędzej czy później te 'dziury' w starych filmach zostaną uzupełnione i pozostaną nieliczne niedobitki.
> grzybek o 2006-06-21 11:14:01 napisał:
>
> może nie w tej, ale w wielu innych była mowa o wolno sprawdzanych treściach
> ;) A co do chamstwa ;) to skoro trzeba długo czekać na sprawdzenie filmu,
> nawet tydzień czy dwa, to jak inaczej można nazwać zawijanie komuś nowych
> filmów po chwili od zweryfikowania? Tym bardziej że ludzie czasem naprawdę
> czekają na to, aż ich filmy zostaną zweryfikowane i już po chwili dodają
> treści. Chyba możesz się domyślić, jak się czuje taka osoba, która
> patrzy po kilkudziesięciu minutach od zweryfikowania i widzi, że wszystkie
> 'łatwe' treści zostały dodane.
ale w czym problem? dodajesz te co sa wolne, na przyklad nie Twoje. Moga byc moje – nie mam z tym problemu. Teraz wszedlem patrze a tu dziesiec `moich` filmikow lezy nieruszonych. Mogles spokojnie je uzupelnic.
> Może i wpisywanie danych do starych filmów byłoby utrudnione, jednak zawsze
> pozostaje katalog, przynajmniej wymagałoby to trochę wysiłku, bo teraz
> każdy idzie na łatwiznę. Poza tym prędzej czy później te 'dziury' w
> starych filmach zostaną uzupełnione i pozostaną nieliczne niedobitki.
Wiesz, pierwsze slysze zeby ktokolwiek kto buduje baze chcial utrudniac wpisywanie do niej proawidlowych danych. To jest, sorry, debilizm.
Wiec ja dodam moje trzy grosze ;) kazda osoba ktora dodaje tresci za kazdym razem jak jej tresc jest zaakceptowana dostaje powiadomienie, ze jej tersc zostala zatwierdzona i znalazla sie w bazie ! to kazdy wie …
powiadomienie jest nagroda, bo dzieki temu osoba dodajaca jako pierwsza dowiaduje sie o nowym filmie ktorego opis mozna rozbudowwywac … nie mozemy dopuscic do sytuacji ze system wysyla powiadomienie, film zostaje zablokowany i nic sie z nim nie dzieje … zasady sa jednakowe dla wszystkich ;)
> wolfie o 2006-06-21 19:18:20 napisał:
>
> A czy można jakoś zrzec się tej nagrody?
Kuszące… hehe,
a co do tej nagrody na serio, to faktycznie, jest to nagroda, tylko że ma to sens jak ktoś siedzi przed kompem i ma włączoną non stop opcję monitorowania i pobierania poczty z serwera… Ale jeśli ktoś sprawdza pocztę wieczorkiem raz na dzień, no to sory, ale ważność tej nagrody jest troche przeterminowana o kilka godzin… Pozdrawiam :0)
> the_foe o 2006-06-19 17:55:52 napisał:
>
> Uh, robi sie goraco…. ;)
> Ja absolutnie nei widze w tym nic zlego. Dlaczego ktokolwiek ma sie zastanawiac
> nad tym co kto chce dodac? Moze niektorzy specjalizuja sie tylk ow gatunkach?
Pozostałych nie będę wymieniać po "nazwisku" …
nie sadze… a znalezc jest bardzo latwo…
np. teraz jest najnowszy http://fdb.pl/f23173 ;) i ludzie czekaja na nastepne lub uzupelniaja ok. 30 w tyl, zeby pozniej sie nie zatrzymywac, a werowie podrzucali im nieswiadomie tresci ;)
A ja uzupełniam po kolei, za porządkiem alfabetycznym i numerycznym i takie tak jeszcze i nie narzekam na brak tytułów, potrzebujących uzupełnienia w treści. A to jak inni uzupełniają to ich sprawa. Uważam że jest tyle filmów jeszcze nie wpisanych ani nie uzupełniony, że dla każdego wystarczy.
Heh…. ja osobiście nie mam nic do tego , kiedy ktoś uzupełnia filmy przeze mnie dodane. Może lekkie ukłucie żalu , kiedy film znaczy dla mnie więcej i miło by było zawidnieć jakoś istotnie w jego współtworzeniu ^^ Ale nierozumiem dlaczego taki Bulwers, że ktoś ukradł komuś , czyjś film…. żaden film nie jest niczyj…. to głupota.
Po pierwsze to powiem, że ja też nie bardzo lubię jak ktoś przede mną dodaje informacje do filmu który sama umiesciłam na stronie zwłaszcza w tedy kiedy zalezy mi aby ten film był od począdku to końca mój ale z drugiej strory to nie ma w tym nic złego bo wszyscy sobie zdawalismy sprawe rejestrując się tu, że chodzi tu nie tylko o zabawe ale również o rywalizację. Na począdku chodziło jedynie o to żeby mieć wiecej punktów a teraz również o atrakcyjne nagrody. Rzeczą normalną jest więc, że obecie wiekszość przesciguje się w dodawaniu informacji. Reasumując ja nie mam nic przeciwkododawani informacjom jakie dodaje się do "nie swoich filmów". Rywalizacja tworzy stronę ciekawszą i bogadszą.
> pietruch o 2006-06-23 18:40:37 napisał:
>
> Ciekawe jak by to wszystko wyglądało, jakby za 1 miejsce był np. telewizor a
> nie mp3 :D Ale by była walka…
teraz i tak jest ostra walka. taki marcin czeka chyba non stop na nowe filmy, bo sie pojawi nowy film minuta i uzupelniony, ale zostawia troche to po nim uzupelniam, szczerze mowiac to juz mnie wkurza jak ktos tak czatuje, ale nie bede tego rozstrzyswal, bo ten czlowiek traci po prostu mase zycia prywatnego.
To jest lekka przesada że ktoś uzupełnia "mój" film 5 minut po jego zweryfikowaniu.Czy wam zależy tylko na tych punktach?Robicie to tylko dla nich???Jeśli sprawia wam to przyjemność to Ok.To w końcu nie moja sprawa.Ale mam prośbe:sami dodawajcie filmy a potem róbcie z nimi co chcecie a nie żerujcie na naszej pracy poniewaz to nie jest w porządku!!!
Właśnie zauważyłem kto rozpoczął ta dyskusje.:)Oj,Yasha,tak sie nad sobą użalałeś a przed chwilą "ukradłeś" mi z 5 filmów,świeżo dodanych.Jest takie przysłowie:Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
Przemyśl sobie to
Pozdrawiam
> piotr_nw o 2006-06-30 00:58:56 napisał:
>
> Oj,Yasha,tak sie nad sobą
> użalałeś a przed chwilą "ukradłeś" mi z 5 filmów,świeżo dodanych.Jest
> takie przysłowie:Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
No tak :-) Teraz dopiero będzie zabawa jak każdy będzie sobie "kradł" filmy ;-) Kto pierwszy ten lepszy, eh.
Pozdrawiam!
Proszę czekać…