Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Wiem, że powstaje dopiero rewgulamin.
Mam propozycję na jeden z jego punktów: aby dany użytkownik mógł uzupełnić dane o filmie dodanym przez innego użytkownika, musi minąć 7 dni od zweryfikowania danego tytułu. Jeśli do tego czasu osoba, któa dodała film do bazy nic o nim nie uzupełni, będzie mógł to zrobić KAŻDY inny użytkownik zarejestrowany w FDB – co o tym myślicie?
Heh pewnie nie wypali bo ktoś powie że dodany przez Ciebie film nie jest tylko Twój. Ale jakby wypalił byłoby fajnie choć tydzień to lekka przesada :-)
Pozdrawiam!
Bez sensu, kto powiedział, że stronę z filmem ma tworzyć tylko jedna osoba?? O to chodzi, żeby każdy mógł coś dodać do stronki i być jej współtwórcą.
Dokładnie punktu takiego napewno nie będzie – przynajmniej ja będę o to zabiegał.
Nie za bardzo bo jak niby miało by nas indexować google czy np ludzie umieszczać linki na innych stronach ?
Ja tam np. nie wściekam się jeżeli ktoś uzupełni film, który ja dodałem. Jeżeli robi to uczciwie (np. znajdzie w katalogu nieuzupełniony). Natomiast wkurzają Mnie Ci który jak wilki polują i wklępują te najwyższe numerki ID by sobie dodać gatunki i kraje :-/
> piotr_nw o 2006-07-06 10:59:53 napisał:
>
> Popieram NeverGiveUp.trzeba coś z tym zrobić.
> Pozdr.
Co :-) ?
No nie wiem co…:)Ale mam przeczucie że trzeba:).Niech się zajma tym webmasterzy czy jak oni tam sie nazywają,jesli to jest możliwe…
Pozdr.
Powiedzmy sobie szczerze najwięksi żerujący użytkownicy to kubor, Yasha i MrWirus. Oni praktycznie każdy film nowy wyłapią i uzupelnią na maksa od razu, Z jednej strony to jest dla nich wielkie ułatwienie, a zdrugiej strony to po prostu żerowanie na pracy innych.
> Ronaldinho o 2006-07-06 13:04:46 napisał:
>
> Powiedzmy sobie szczerze najwięksi żerujący użytkownicy to kubor, Yasha i
> MrWirus.
i CoRey :-)
> pietruch o 2006-07-06 14:35:27 napisał:
>
> Do tego grona można dopisać też leprechana, marcina1808 i buriala…
tak ;> no wiec tak… uzupelniam filmy osob tych, ktore ich nie uzupelniaja i zostawiaja np. grenpi, wiekszosc swoich filmow zostawia, foe pozwala. 2 osobom jeszcze uzupelnilem, bo uwazam, ze skoro moje uzupelniaja to czemu ich nie moge? reszte omijam
A jak ja coś znajde pustego to czekam powiedzmy z dzień,i jak nikt go nie ruszy to wtedy działam:p
> piotr_nw o 2006-07-06 14:44:24 napisał:
>
> A jak ja coś znajde pustego to czekam powiedzmy z dzień,i jak nikt go nie
> ruszy to wtedy działam:p
ja jeszcze niedawno 'latelem' na numerkach nasto-tysiecznych, bo tam bylo duzo opuszczonych filmow. a teraz tylko dzisiaj zrobilem tak jak wyzej to opisalem, ale oczywiscie jestem zlodziejem
Nikt Cię nie nazwał przecież złodziejem.
To jest raczej polowanie na punkty. Kto pierwszy ten lepszy. I wkurza mnie właśnie takie czekanie na nowy film by kilka sekund po dodaniu, uzupełnić najprostsze rzeczy (gatunki, kraje). Zresztą ja narazie nie zauważyłem byś Ty to robił :-)
> Ronaldinho o 2006-07-06 13:04:46 napisał:
>
> Powiedzmy sobie szczerze najwięksi żerujący użytkownicy to kubor, Yasha i
> MrWirus. Oni praktycznie każdy film nowy wyłapią i uzupelnią na maksa od
> razu, Z jednej strony to jest dla nich wielkie ułatwienie, a zdrugiej strony
> to po prostu żerowanie na pracy innych.
chłopczyku, chyba straciłes kontakt z rzeczywistością, że pleciesz takie andrody
ja jestem największym żerującym na tym serwisie??
pożądliło cię coś upiornego w mózg?
a kto niby uzupełnia dadane przeze mnie filmy?
fantomas czy batman?
zobacz sobie, bolku konopielny ile ja dodałam filmów do tego serwisu, ile dodaje nadal, i ilu ludzi nabiło sobie punkty na dodanych przeze mnie filmach
przyjrzyj się statystykom – to chyba niezbyt trudne zadanie – jaka jest ilośc dodanych przeze mnie gatunków/krajów w relacji do ilości filmów?
otrzeźwiło, czy nadal masz zmącony umysł?
wpisałam raptem 10 filmów piotra i trochę the_foe, który sam uzupełnił 30% a może więcej dodanych przeze mnie filmów o gatunki i kraje, uzupełniam – jesli już wyłącznie jego filmy, bo on uzupełnił moje, i generalnie nigdy nie miał ansów do nikogo
chyba w takim razie jego ewentualne pretensje do mnie byłyby z deka nie na miejscu
z resztą i tak tych jego filmów nikt nie chce ruszyć nawet kijem – leżą i czekają
a serwis jest od tego, aby był funkcjonalny, bo same tytuły można sobie poczytać w programie telewizyjnym, albo na imdb
aha
jeszcze muszę szczerze wyznać, że dziś wykonałam dwa opisy oraz obsady do nie swoich filmów – (obsady, na szczęście – częściowe, więć może coś się da jeszcze uratować zanim yasha wszystko pochłonie)
ciekawe co za to przewiduje regulamin fdb?
ogień piekielny czy zaledwie czyścieć?
puknij się chłopczyku w pałkę albo weź zimny prysznic, zanim kolejnym razem wyprodukujesz taki kompromitujący twoją inteligencję wpis, bo mam straszne podejrzenie, że nie rozumiesz za bardzo o co się tutaj rozchodzi :-}
Proszę czekać…