FDB.PL 1182 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Zmiany 18
srebrny

Moze i te wszystkie zmiany sa dobre tylko ze znowu nikt nie pomyslal o tym zeby wprowadzic je w pierwszym dniu nowego miesiaca zamiast tego wprowadza sie zmiany gdy juz czesc urzytkownikow nastukala 3-4 tysiace punktow teraz zastanowmy sie czy inni dadza rade ich dogonic jezeli ich tresci musza byc sprawdzane przez dwoch weryfikatorow ja w to nie wierze
Edycja:
A teraz cos do ludzi ktorzy mysla o wygraniu nagrody NIE dodawajcie obsad bo nigdy zadnej nagrody nie wygracie z obsadami byl klopt gdy musial je weryfikowac 1 weryfikator LOL wyobrazacie sobie co bedzie teraz obsada dodana w tym miesiacu zostanie sprawdzone za 3-4 gdyby na stronie pracowalo okolo 100 weryfikatorow to moze te zmiany by mialy sens ale ich jest 18-19 z czego polowa na wakacjach niedlugo od tych wszystkich nie zatwioerdzonych tresci pewnie padnie serwer na ktrym stoi strona Powodzenia

srebrny

pietruch

I znowu temat o punktach. Jeszcze nie dawno pisałeś, że zrzekasz się nagrody za ranking dodających, bo dodawałeś treści nie dla nagród. Czyli można z tego zrozumieć że nie zależy Ci też na punktach. A co chwile masz pretensje że Ci mają za dużo pkt, że 2 werów będzie miało pkt za tą samą treść. Nie rozumiem Cię…

> srebrny o 2006-07-09 12:52:36 napisał:
>
> Edycja:
> A teraz cos do ludzi ktorzy mysla o wygraniu nagrody NIE dodawajcie obsad bo
> nigdy zadnej nagrody nie wygracie z obsadami byl klopt gdy musial je
> weryfikowac 1 weryfikator LOL wyobrazacie sobie co bedzie teraz obsada dodana
> w tym miesiacu zostanie sprawdzone za 3-4 gdyby na stronie pracowalo okolo 100
> weryfikatorow to moze te zmiany by mialy sens ale ich jest 18-19 z czego
> polowa na wakacjach niedlugo od tych wszystkich nie zatwioerdzonych tresci
> pewnie padnie serwer na ktrym stoi strona Powodzenia
> srebrny

Na obecną chwile ilość weryfikatorów jest wystarczająca. Spójrz na ranking dodających, na 150 dodających chciałbyś 100 weryfikatorów? pomyśl…

srebrny

Pietruch zrezklem sie nagrody mi nie chodzi o moje punkty mowie ogolnie zaloze sie ze wiele osob mysli tak samo tylko o tym ni3e pisza i nie pisalem ze nie zalezy mi na punktach tylko ze nie zalezy mi na nagrodach za te punkty punktow chce miec jak najwiecej ale nigdy nie zamierzam za to odbierac nagrod

srebrny

No i zobacz sam Pietruch 18 weryfikatorow i sobie nie moge dac rady z tresciami dodanymi przez 150 osob:P

Grzegorz_Derebecki

> srebrny o 2006-07-09 12:52:36 napisał:
>
> Moze i te wszystkie zmiany sa dobre tylko ze znowu nikt nie pomyslal o tym zeby
> wprowadzic je w pierwszym dniu nowego miesiaca zamiast tego wprowadza sie zmiany
> gdy juz czesc urzytkownikow nastukala 3-4 tysiace punktow teraz zastanowmy sie
> czy inni dadza rade ich dogonic jezeli ich tresci musza byc sprawdzane przez
> dwoch weryfikatorow ja w to nie wierze
> Edycja:
> A teraz cos do ludzi ktorzy mysla o wygraniu nagrody NIE dodawajcie obsad bo
> nigdy zadnej nagrody nie wygracie z obsadami byl klopt gdy musial je
> weryfikowac 1 weryfikator LOL wyobrazacie sobie co bedzie teraz obsada dodana
> w tym miesiacu zostanie sprawdzone za 3-4 gdyby na stronie pracowalo okolo 100
> weryfikatorow to moze te zmiany by mialy sens ale ich jest 18-19 z czego
> polowa na wakacjach niedlugo od tych wszystkich nie zatwioerdzonych tresci
> pewnie padnie serwer na ktrym stoi strona Powodzenia
> srebrny

srebrny nie pękaj pewnie Anita niedługo zapronuje Ci możliwość bycia weryfikatorem :)
Dziś coś o tym wspominała :)

pietruch

Bo są wakacje i niektórzy wyjechali. Pamiętaj że my to robimy dobrowolnie, nie jesteśmy tu na umowie, nie płacą nam za to. Nie bój się te treści nigdzie nie uciekną…

srebrny

Grezgorzu no czekam na email od niej tylko ze widzisz ja chcialem wlasnie weryfikowac obsady zeby to jakos szybciej szlo a teraz co z tego wyjdzie skoro ja bede sprawdzal obsady a one i tak beda czekaly w kolejce?
EDYCJA:
Juz wiem bede meczyl Pietrucha na gadu gadu i wysylal mu linki hehe

pietruch

> srebrny o 2006-07-09 13:27:12 napisał:
>
> Grezgorzu no czekam na email od niej tylko ze widzisz ja chcialem wlasnie
> weryfikowac obsady zeby to jakos szybciej szlo a teraz co z tego wyjdzie skoro
> ja bede sprawdzal obsady a one i tak beda czekaly w kolejce?

Każdy tak mówi że będzie sprawdzał obsady… Jak sobie sprawdzisz kilka obsad do seriali, gdzie jest po kilkuset aktorów – trzeba sprawdzić czy już takiego niema, spr. numerki przy nazwiskach etc. to Ci się odechce. I z pewnością przerzucisz się na "łatwiejsze" kontrybucje.

srebrny

> pietruch o 2006-07-09 13:30:33 napisał:
>
> Każdy tak mówi że będzie sprawdzał obsady… Jak sobie sprawdzisz kilka
> obsad do seriali, gdzie jest po kilkuset aktorów – trzeba sprawdzić czy już
> takiego niema, spr. numerki przy nazwiskach etc. to Ci się odechce. I z
> pewnością przerzucisz się na "łatwiejsze" kontrybucje.

nie sadze

Grzegorz_Derebecki

> srebrny o 2006-07-09 13:32:33 napisał:
>
> nie sadze

Tego nie wiesz ;-) Bo jeszcze nie spróbowałes :D

Yasha

> Grzegorz Derebecki o 2006-07-09 13:37:45 napisał:
>
> Tego nie wiesz ;-) Bo jeszcze nie spróbowałes :D

to może sam spróbuj, razem z anitą, bo wasza aktywność w serwisie jest zerowa, stąd pewnie macie takie irracjonalne pomysły na usprawnienie działania :)))))

ja na miejscu weryfikatorów ogłosiłabym BOJKOT tego cudownego pomysłu podwójnej weryfikacji

niech proszę państa, grzegorz z anitą weryfikują wszystkie treści podwójnie przez ten miesiąc, a sądzę, że im wróci rozum po kilku dniach
ciekawe czy da się zorganizować taki bojkot
w każdym razie, ja bym przestała weryfikować w myśl tak durnego projektu :))

LOL

Anonimowy

Yasha masz moje poparcie, od dziś nic nie weryfikuje :)

pietruch

> Yasha o 2006-07-09 14:34:09 napisał:
>
> to może sam spróbuj, razem z anitą, bo wasza aktywność w serwisie jest
> zerowa, stąd pewnie macie takie irracjonalne pomysły na usprawnienie
> działania :)))))

I tu się grubo mylisz. Gdyby nie Grzesiek 1, Grzesiek 2 i Anita nie byłoby w ogóle tej strony. Więc jak możesz mówić że ich aktywność jest zerowa. Całe oskryptowanie strony i to że właśnie sobie piszesz na tym forum to zasługa tych osób…

Może i podwójna weryfikacja opóźni rozwój strony, ale w treściach będzie mniej błędów.

> wolfie o 2006-07-09 14:47:53 napisał:
>
> Yasha masz moje poparcie, od dziś nic nie weryfikuje :)

Wolfie, twoje wypowiedzi zawsze poprawiają mi humor :D

Anonimowy

> pietruch o 2006-07-09 14:50:31 napisał:

> Wolfie, twoje wypowiedzi zawsze poprawiają mi humor :D

A jak na ironię, tym razem starałem sie napisac coś poważnie :)

Spinnaker

> wolfie o 2006-07-09 14:55:32 napisał:
>
> A jak na ironię, tym razem starałem sie napisac coś poważnie :)

hehe, bo Wolfie jest naszym dyżurnym "poprawiaczem nastroju"… ;)

cicha

No to się narobiło… Rzeczywiście pomysł podwójnej weryfikacji jest moim zdaniem kiepski (i to bardzo)… Spowoduje to, jak napisał Srebrny, że na zweryfikowanie obsad będzie się czekało nie miesiąc, a dwa… Ale i tak, jak widać po poprzednim miesiącu, jak i niestety wciąż obecnym, na docenienie ciężkiej pracy nie ma tu na co liczyć…

Pozdrowienia dla Administracji, ukłony dla Użytkowników, którzy mają siłę walczyć, wyrazy podziwu dla tych, którzy walczą uczciwe.

A! I zapomniałam o pozdrowieniach dla Weryfikatorów, którzy obecnie są krzywdzeni chyba na równi z użytkownikami :)

Arteq

> cicha o 2006-07-09 15:39:51 napisał:
>
> No to się narobiło… Rzeczywiście pomysł podwójnej weryfikacji jest moim
> zdaniem kiepski (i to bardzo)… Spowoduje to, jak napisał Srebrny, że na
> zweryfikowanie obsad będzie się czekało nie miesiąc, a dwa… Ale i tak,
> jak widać po poprzednim miesiącu, jak i niestety wciąż obecnym, na
> docenienie ciężkiej pracy nie ma tu na co liczyć…
> Pozdrowienia dla Administracji, ukłony dla Użytkowników, którzy mają siłę
> walczyć, wyrazy podziwu dla tych, którzy walczą uczciwe.
> A! I zapomniałam o pozdrowieniach dla Weryfikatorów, którzy obecnie są
> krzywdzeni chyba na równi z użytkownikami :)

A my jak zwykle na końcu wymienieni… I się tak smutno zrobiło ;(

Maciek_Przybyszewski

Jejku Ludziska !!!!
Co Wy z tymi punktami. Ważne jest żeby dodać treść, a punkty nie są najważniejsze. Zastanówcie się dodajecie treści z miłości do filmów, chęci podzielenia się z innymi swoją wiedzę filmową, czy z chęci zdobycia (za wszelkś cenę) nagrody??

Pozdrawiam wszystkich Weryfikatorów, którzy też mają prawo do wakacji i odpoczynku, bo według mnie mimo różnych potknięć i tak odwalają kawał dobrej roboty.

Pozdrowienia dla wszystkich dodających (mimo wszystko ;))

Yasha

> pietruch o 2006-07-09 14:50:31 napisał:
>
> I tu się grubo mylisz. Gdyby nie Grzesiek 1, Grzesiek 2 i Anita nie byłoby w
> ogóle tej strony. Więc jak możesz mówić że ich aktywność jest zerowa.
> Całe oskryptowanie strony i to że właśnie sobie piszesz na tym forum to
> zasługa tych osób…
> Może i podwójna weryfikacja opóźni rozwój strony, ale w treściach będzie
> mniej błędów.

Ależ ja sobie zdaję doskonale sprawę z tego, czym zajmuje się Grzegorz i Anita w serwisie.
Mówię o czymś zupełnie innym – o praktyce.
Projektant nie musi byc praktyczny, bo nie on będzie chodził w zaprojektowanym przez siebie ubraniu,, tak że jemu nie przeszkadza, że rozporek jest w miejscu głowy :))

Poza tym żartowałam, starając się wywołać refleksję administracji ;-P

A teraz z praktyki: pomysł podwójnej weryfikacji jest pomysłem moim zdaniem ok 70% z całą pewnością nietrafionym.
Przykład miałam wczoraj na własnej skórze w kwestii opisów :)
Jeden weryfikator zatwierdził opis, z błędem – tego ja nie wiedziałam i nie widziałam, i rozpoczęłam edycję opisu, kliknełam: zapisz, i gotowe, jak się wydawało
otóż NIE!
patrze, że opis jest w trakcie weryfikacji, nadal z błędem, piszę zatem do aktualnie widniejącego weryfikatora, aby zwolnił opis, bo są zauważone przeze mnie błedy (na wypadek, gdyby on nie zauważył). Ale chyba już było za późno, bo drugi wer tez zakwalifikował opis.
No i co teraz?
Wysłałam jeszcze raz, z adnotacją, aby usunąć poprzedni a ten zatwierdzić w miejsce tamtego.

Niepotrzebne zawracaniei głowy i strata czasu, bo błędy i tak będą, jak pisałam wcześniej, a czytający serwis na bieżąco mogą lepiej je wychwycić, niż weryfikatorzy, którzy nie zawsze wiedza do końca, co robią – czemu trudno się dziwić, bo nikt nie zna się na wszystkim.
W czasie, gdy dwóch weryfikatorów zajmuje się jedną sprawą mogliby robić inne treści,a odpowiedzialność za ewentualne poprawki powinna mimo wszystko być rozłożona na twórcę kontrybucji – i tak ja robię, przeglądając to, co jest zatwierdzone w poszukiwaniu błędów, które często znajduje.

Proszę czekać…