Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Odrzuciles http://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=5450
z komentarzem ze w zrodle nie ma polskiego tytulu.
1) mogles poszukac w sieci
2) mogles wykasowac polski tytul i bylby jeden film wiecej w bazie
3) chyba ze czegos nie wiem…
dlaczego wywaliles moje filmy – to ze wiem ze taki film – serial jest i mam go na dysku badz na DVD to nei znaczy ze musze miec stroen z ktorej go wziolem – zawsze masz Google pod reka, odrzuciles filmy:
Total Recall 2070 (film oraz serial)
Dead Like Me SCI FI chanel – stany USA? – takie zrodla Ci podawac?
Carnivale – na HBO1 lecialo na amerykanskim – co mam podac HBO ?
Blade – serial – od czerwca bedzie w TV ABC chanel bodajrze – jaki mam podac zrodlo?
Game 6 – USA kino – w Polsce nie wiem kiedy bedzie tu rzadko chodze do kin, za pozno sa premiery- filmy biore z glowy – nie koniecznie z WWW
SeaQuest DSV – zrodlo , 1 sezon na DVD na polce – TVP 1 pare lat na wstecz :P (troche przesadzam, ale TY takze odrzucajac filmy – jak sie nie znasz – nie zabieraj sie za to)
Final Fantasy: The Spirits Within – DVD na polce
Final Fantasy VII: Advent Children – DVD na polce
Powder – zrodlo polka z DVD, ulubiony film – kolejne pytanie jakie www Ci podac?
narazie dodaje filmy z domowej wideoteki, to co lubie ogladam godzinami itd. a sam nie bede tworzyc specjalnie www – zeby Ci podac w zrodle ;)
P.S. nie przyjmuj slow krytyki osobiscie :)
no offence :)
P.S.
to ze jestem fanem SCI-Fi – nie znaczy ze musze na pamiec znac strony, skoro filmy mam z DC++ badz ze sklepu w stanach, a jak mam plyte na polce – to co mam Ci podac – zrodlo polka ;) ?
P.S.2 rozumiem, ze jest wiele zgloszen filmow, tytulow, ale prosze nie zabieraj sie za gatunki, ktorych nie znasz, malo sie orietujesz – podajac powod – podaj zrodlo www – co mam Ci podac – jak mam na polce DVD, badz na HDD?
P.S.
ciekawe co zrobisz jak zaczne sypac tytulami Anime ? ktore mam w kolekcji 200-300 plyt – tez kazesz mi szukac www?
@grzybek
Point Pleasant – zrodlo DC++, 13 odcinkow 1 sezon i nadzieja na 2 – nie znam strony www – pewnie na google sie znajdze
Źródło ma swój bardzo ważny cel. Chodzi o to, że to Ty masz podać skąd masz informacje, a nie weryfikator ma tego szukać. Dzięki temu może sprawdzić kilka razy więcej danych w tym samym czasie. Co do strony – jak nie znajdziesz jakiegoś filmu na http://imdb.com, to się zdziwię.
Co do filmu jakiego nie ma na IMDB.com to: :)
Desire (koreanski film ) :) z 2002 roku :) w kinach 2004 :)
Tu masz okladke :)
http://img264.imageshack.us/img264/3614/desire2oa.jpg
http://imdb.com/title/tt0334753/ :) Desire to angielski tytuł, więc patrz też po "AKA", gdzie są podane różne wersje językowe i wszystkie tytuły (jeśli jest kilka, pod którymi dany film jest znany).
> Tolek o 2006-04-26 05:35:15 napisał:
>
> dlaczego wywaliles moje filmy – to ze wiem ze taki film – serial jest i mam go
> na dysku badz na DVD to nei znaczy ze musze miec stroen z ktorej go wziolem -
> zawsze masz Google pod reka, odrzuciles filmy:
> Total Recall 2070 (film oraz serial)
> Dead Like Me SCI FI chanel – stany USA? – takie zrodla Ci podawac?
> Carnivale – na HBO1 lecialo na amerykanskim – co mam podac HBO ?
> Blade – serial – od czerwca bedzie w TV ABC chanel bodajrze – jaki mam podac zrodlo?
> Game 6 – USA kino – w Polsce nie wiem kiedy bedzie tu rzadko chodze do kin, za
> pozno sa premiery- filmy biore z glowy – nie koniecznie z WWW
> SeaQuest DSV – zrodlo , 1 sezon na DVD na polce – TVP 1 pare lat na wstecz :P
> (troche przesadzam, ale TY takze odrzucajac filmy – jak sie nie znasz – nie
> zabieraj sie za to)
> Final Fantasy: The Spirits Within – DVD na polce
> Final Fantasy VII: Advent Children – DVD na polce
> Powder – zrodlo polka z DVD, ulubiony film – kolejne pytanie jakie www Ci podac?
> narazie dodaje filmy z domowej wideoteki, to co lubie ogladam godzinami itd. a
> sam nie bede tworzyc specjalnie www – zeby Ci podac w zrodle ;)
> P.S. nie przyjmuj slow krytyki osobiscie :)
> no offence :)
> P.S.
> to ze jestem fanem SCI-Fi – nie znaczy ze musze na pamiec znac strony, skoro
> filmy mam z DC++ badz ze sklepu w stanach, a jak mam plyte na polce – to co mam
> Ci podac – zrodlo polka ;) ?
> P.S.2 rozumiem, ze jest wiele zgloszen filmow, tytulow, ale prosze nie zabieraj
> sie za gatunki, ktorych nie znasz, malo sie orietujesz – podajac powod – podaj
> zrodlo www – co mam Ci podac – jak mam na polce DVD, badz na HDD?
> P.S.
> ciekawe co zrobisz jak zaczne sypac tytulami Anime ? ktore mam w kolekcji
> 200-300 plyt – tez kazesz mi szukac www?
> @grzybek
> Point Pleasant – zrodlo DC++, 13 odcinkow 1 sezon i nadzieja na 2 – nie znam
> strony www – pewnie na google sie znajdze
Mam obowiązek wywalania takich treści, bo skąda mam wiedzieć, że nie przekręciłęś tytuły?? Czy rok się zgadza??
a nowi się czepiają do byle g… poprawiajcie lepiej kwiatki typu zmróż oczy :]
a nie czepiajcie się że ktoś w złe miejsce wpisał.
Chodzi o to, żebyście mieli świadomość o robieniu błędówi nie dawali 10 treści po rząd z błędami
https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=23929
https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=23936
chyba za bardzo sie przejmujesz swoja rola – odrzuciles plakaty do filmow – gdybym je na zywca wzial z WF czy FW (whatever – jak to sie zwie – i tak z tego nie korzystam) czy z IMDB.COM (to bym to napisal, a ze mam ponad 20GB plakatow na dysku – to tego nie robie – poza tam, kazdy plakat przerabiam na odpowiednie wymiary, wiec sila rzeczy nie jest taki sam, gdyby nawet byl co na stronie www – prosisz mi o podanie strony – to co mam kazdy wrzucac na imageshack.us ?, zeby Ciebie zadowolic? inni jakos akceptuja plakaty i sie nie czepiaja – pisalem do Ciebie na gg – najwidoczniej info nie dotarlo.
(oczywiscie plakaty teraz bede musial jeszcze raz dodac i czcekac na zatwierdzenie – troche drazniace :/ )
> Tolek o 2006-05-03 21:23:08 napisał:
>
> https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=23929
> https://imdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=23936
> chyba za bardzo sie przejmujesz swoja rola – odrzuciles plakaty do filmow -
> gdybym je na zywca wzial z WF czy FW (whatever – jak to sie zwie – i tak z tego
> nie korzystam) czy z IMDB.COM (to bym to napisal, a ze mam ponad 20GB plakatow
> na dysku – to tego nie robie – poza tam, kazdy plakat przerabiam na odpowiednie
> wymiary, wiec sila rzeczy nie jest taki sam, gdyby nawet byl co na stronie www -
> prosisz mi o podanie strony – to co mam kazdy wrzucac na imageshack.us ?, zeby
> Ciebie zadowolic? inni jakos akceptuja plakaty i sie nie czepiaja – pisalem do
> Ciebie na gg – najwidoczniej info nie dotarlo.
> (oczywiscie plakaty teraz bede musial jeszcze raz dodac i czcekac na
> zatwierdzenie – troche drazniace :/ )
Ronaldinio ma racje!
Dodajemy tylko oficjalne plakaty a wiec musza być na jakiejs stronie sam nie możesz sobie zlepić plakatu a skoro jakiś skąd sciognołeś i nawet przerobiłeś to podajesz adres źródła z którego pobrałeś oficjalny plakat filmowy.
Nic dziwnego, że odrzuca. Skąd ma mieć pewność, że to plakat akurat do tego filmu? To Ty masz dostarczyć źródło potwierdzające dodawane przez siebie treści, a nie weryfikator ma go szukać – czy mi się zdaje, czy już przerabialiśmy ten temat? Źródło "u mnie na dysku" nie jest niestety do końca wiarygodne…
Zasady to zasady, źródła którego nie moge sprawdzić nie moge zaakceptować. Proste??
> Ronaldinho o 2006-05-03 22:48:53 napisał:
>
> Zasady to zasady, źródła którego nie moge sprawdzić nie moge zaakceptować. Proste??
nie moja wina ze system przyjmuje tylko miniaturki i nie Twoja wina, ze w wyniku tego na nich nic nie widzisz – bardzo chetnie bym wrzucal w wiekszych lepszych rozdzielczosciach ..
nasuwaja mi sie 2 opcje:
1. zarejestrowac sie na FW (czy WF, jak zwal tak zwal) i dodawac tam plakaty a potem dawac tu linki
2. zrobic swoja strone – wrzucic obrazki na imageshack.us (podlinkowac i dawac jako zrodlo)
p.s.
w duzych wersjach widac ze to jest nie zabawa paint shop pro i ze jest to wydanie ificjalne plakatu – czesto skan orginalnego plakatu, ktory wisial przed kinem.
-edit-
chyba ze zalozenie serwisu jest byc na 2 miejscu a nie na 1 – czyli, wzorujemy sie na innych a sami niczego nie wnosimy nowego – bo jesli mamy "zawsze" podawac IMDB.com badz FW za zrodlo – to nigdy ten serwis nie bedzie na 1 miejscu, a czy nie tego powinen chciec zalozyciel :> ? ;)
Na FW? Na FW jak nie podasz źródła w sieci, to nawet nie spojrzą na to, co dodałeś, tylko od razu masz weto :P.
aby kopiować plakaty z FW nie musisz być tam zarejestrowany użytkowanikiem, widzę że dośc mało się znasz. A jak masz jakieś miniaturki plakatów, to podaj linka do jego większego odpowiednika bo gdzeiś on w sieci napewno jest, bo niby skąd go możesz mieć??
> 2. zrobic swoja strone – wrzucic obrazki na imageshack.us (podlinkowac i dawac
> jako zrodlo)
To akurat bardzo dobry pomysl wtedy kazdy zobaczy, że ten plakat jest do tego filmu bo będzie duży a ty dodasz do nasz mały plakacik :)
Pozdrawiam!
Ronaldinho najwidoczniej mnie nie lubi albo jest taki strasznie zachlwanny. Nie rozumiem powodu odrzucenia http://fdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=194858
W źródle jest identyczny wiekszy plakat, nie powiekszalem, leciutko przyciąlem i to obydwa wymiary bo były za duze, tak jak kazal Grzesiek. Zatem z ktorej on kurde strony jest zdeformowany? Ale nie dlatego pisze tego posta chodzi o to jak Ronaldinho przejmuje odrzucone plakaty, wejdzcie sobie teraz na ten film zobaczcie kto dodal plakat. I to identyczny tylko z polskim tytulem. I co ten jego nie jest zdeformowany? Eh jak to dobrze ze przestalem dodawac kontrybucje, przestane sie stresowac nieciekawym zachowaniem weryfikatorow.
Pozdrawiam.
> Odi o 2006-07-20 16:45:05 napisał:
>
> Ronaldinho najwidoczniej mnie nie lubi albo jest taki strasznie zachlwanny. Nie
> rozumiem powodu odrzucenia http://fdb.pl/tresc/pokazTresc.php?trescId=194858
> W źródle jest identyczny wiekszy plakat, nie powiekszalem, leciutko
> przyciąlem i to obydwa wymiary bo były za duze, tak jak kazal Grzesiek. Zatem
> z ktorej on kurde strony jest zdeformowany? Ale nie dlatego pisze tego posta
> chodzi o to jak Ronaldinho przejmuje odrzucone plakaty, wejdzcie sobie teraz na
> ten film zobaczcie kto dodal plakat. I to identyczny tylko z polskim tytulem. I
> co ten jego nie jest zdeformowany? Eh jak to dobrze ze przestalem dodawac
> kontrybucje, przestane sie stresowac nieciekawym zachowaniem weryfikatorow.
> Pozdrawiam.
No to tak:
1.Twój plakat jest zdeformowany, przerobiłem go, zobacz http://img60.imageshack.us/my.php?image=fastandthefurioushm8.jpg
2.Mój dodany z polskim tytułem nie jest zdeformowany
3.Trzeba zrozumieć komentarz weryfikatora
Pozdrawiam serdecznie
Nadal nie widze roznicy. Wyostrzyles tylko kolory. No ale ok jesli tak "wyrazna" deformacja" jest powodem do odrzucenia tym bardziej ciesze sie ze przestalem dodawac tresci;) Nie wiem jak inaczej moge zmienic rozmiary plakaty niz wpisujac dokladne wymiary w image size mojego Photoshopa. Nie wiem tez w jakim programie trzeba zmniejszac rozmiary by było dobrze. I zwisa mi to juz teraz. Pozdrawiam Ronaldinho wybacz najazd. Pracujcie grzecznie dalej.;)
Może i deformacja na pierwszy rzut oka nie jest widoczna, ale jeśli można zrobić lepiej, to dlaczego nie??
Myśle że Ronaldinho ma rację. Sam wcześniej plakaty tylko zmniejszałem za pomocą resize w Pain Shop Pro bo myślałem że nie są zdeformowane, ale jednak zauważyłem, że troche to deformuje plakaty. A teraz zamiast tego ścinam niepotrzebne miejsca w paincie i zmniejszam po równo procent, z obydwóch stron jak trzeba :-)
Pozdrawiam!
dla tych co maja problemy z wzrokiem polecam zobaczyć ten rysunek:
> Grzegorz Derebecki o 2006-07-20 18:15:09 napisał:
>
> dla tych co maja problemy z wzrokiem polecam zobaczyć ten rysunek:
> http://img69.imageshack.us/my.php?image=deformacjajj5.jpg
no to chyba jednak mam problemy ze wzrokiem ;p
teraz juz widze różnice ;)
Ale czy deformacja jest równe podkreslam równe zmiejszenie proporcji i wymiarow plakatu? Wedlug mnie defomacja nastapi gdy poobcinamy w paincie krawędzie. Wtedy wszystko bedzie większe przyznaje ale plakat bedzie wlasnie "zdeformowany". Bo obraz na nim bedzie nieproporcjonalny do jego rozmiaru. Twarz na zdjęciu nie jest splaczona a wlasnie proporcjonalna do wielkosci zdjecia. Ale jak mowilem nie mam zamiaru sie sprzeczac, weryfikator ma zawsze racje i czas sie tego nauczyc. Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie. Dzieki Grzesiek teraz widze roznice, ale nadal nie widze sensu w toku myslenia.
Ja też tego na początku nie rozumiałam… ale wkońcu przyznałam racje. Pomyslałam chwilkę, przyjrzałam się różnicom i rzeczywiście widać je:] Nie musisz od razu rezygnować z powodu, że masz odrzucane treści! Gdyby wszystko Ci akceptowali to byłoby to za łatwe i niczego byś się nie nauczył…
Hehe nie rezygnuje wylacznie z powodu odrzuconych tresci. Sklada sie na to podwojna weryfikacja, sepy wylapujace swiezo dodane filmy, ludzie korzystajacy z programow, ktore dodaja kontrybucje za nich, no i czasami dziwne zeby nie powiedziec bezsensowne powody odrzucania tresci. Zreszta zyje w zbyt duzym stresie i przychodze po pracy do domu zeby sie zrelaksowac, nie chce sobie szarpac nerwow, rezygnuje z dodawania. Ale nie znaczy to, ze przestalem pracowac przy serwisie. Przykladam sie bardziej do pisania newsow. Wam dodajacym zycze milej pracy. No i weryfikujacym oczywiscie tez;)
Pozdrawiam.
Powiem tak w PS jak i w Gimpie jest opcja zmiany wielkosci obrazka z zachowaniem proporcji
W Gimpie jest to z menu Obraz → Skaluj obraz i zeskaluje odpowiednio wysarczy w wysokosci wpisac 600 czyli wymagande przez FDB a w PS jest to opcja rozmiar obrazka jak dobrze pamietam i działa tak samo.
Pierwowzor moglbyc wiekszy ale zle zeskalowales wprowadzajac obie nowe wartosci ;p A zmieniasz jedna a druga sie powinna automatycznie dostosować, a plakat powinien sie miesicc w 600na450 wiec jak bedzie miala 600na420 to podejrzewam ze bedzie ok ;p
Ewentualnie mozna uciac troche z bo czasem sie zdarzaja reklamy dystrybutorów.
Proszę czekać…