Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
> centralny o 2008-10-08 15:02 napisał:
> Czekamy w dalszym ciągu na decyzję w tej sprawie.
Centralny, jesteśmy z tobą i również czekamy na rozwój wydarzeń w tej niewątpliwie ważnej i ciekawej sprawie, więc proszę informuj nas na bieżąco o postępach, a my do czasu rozwiązania sprawy wstrzymamy sie ze wszystkim.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w dojściu do prawdy ;-)
Cytujac Zarchiwum X: The truthe is out there
Ale słuchaj, opcje dodajesz dwie: albo opis dystrybutora albo opis własnego autorstwa. Do której kategorii zaliczysz opisy z edvd? Jeśli jako opis dystrybutora, to musisz pamiętać, że potrzebujesz link do źródła dystrybutora, aby się przekonać, że to jest opis z tej, jak to stwierdziłeś, większości. Bądź co bądź, ale edvd nie jest dystrybutorem, a sklepem.
Przejrzałem kilka swoich DVD i porównałem opisy z tymi na stronie edvd.pl i wyszło na to, że opisy dystrybutorskie to te, które mają w nawiasie nazwę dystrybutora np. http://www.edvd.pl/Hitman-2007-wersja-nieocenzurowana/f16427/ (na pudełku mam pierwszą cześć 'streszczenia'). Aczkolwiek niewykluczone, że te 'ich' opisy to fragmenty pressbooków.
> Ronaldinho o 2008-10-08 21:59 napisał:
> Przejrzałem kilka swoich DVD i porównałem opisy z tymi na stronie edvd.pl i
> wyszło na to, że opisy dystrybutorskie to te, które mają w nawiasie nazwę
> dystrybutora np. http://www.edvd.pl/Hitman-2007-wersja-nieocenzurowana/f16427/
> (na pudełku mam pierwszą cześć 'streszczenia'). Aczkolwiek niewykluczone, że te
> 'ich' opisy to fragmenty pressbooków.
dokładnie!
> Lukasz N o 2008-10-09 21:10 napisał:
> Z tym, że falco ma oryginalne opisy dystrybutorów
Sprawdziłem kilkanaście swoich DVD z opisami z tej strony i w większości opisy takie same, czasami mają recenzje dostarczane przez dystrybutora, w których zawiera się opis. Ciekawostką jest, że dość dużej ilości filmów mają skany okładki z przodu i z tyłu, więc w razie wątpliwości można zajrzeć na tył okładki.
> fantasta o 2008-10-11 13:00 napisał:
> Sam dodałem ponad 100 opisów z falco, centralny mi je akceptował, ale ostatnie
> kilka odrzucił. Na falco jednak nie przy wszystkich filmach jest napisane, że to
> opis dystrybutora- przy większości, ale nie przy wszystkich.
właśnie o tym mówię: jest tam DOKŁADNIE NAPISANE, że jest to opis dystrybutora!!!
> mysza_007 o 2008-10-11 20:33 napisał:
> ej centralny…poprawianie to naprawde nie w moim stylu , ale nie "pisze" tylko
> "jest napisane"….sam bledy robie wiec bez urazy bez kitu…pozdrawiam…….;p
ja przestałem się czepiać centralnego, a przecież nie mówi się (analogicznie) "tu rysuje", a "jest narysowane" :). Whatever.
Opisy z falco sprawdzałem i zgadzają się z opisami dystrybutora.
> centralny o 2008-10-12 08:40 napisał:
>
> Rozśmieszasz to mnie ty i starasz się być głupio mądry – to już norma u ciebie.
> Inteligencik z odzysku;) Sprawdziłem te twoje falco i niestety opisy na tej
> stronie z opisami dystrybutorów nie zgadzają się zawsze. Więc nie bądź taki
> mądrala bo głupich zabraknie łehehehe;p
Proszę o przykład. Ty masz problem ze sobą, jakiekolwiek słowa krytyki i zachowujesz się jak dziecko w piaskownicy. Nie będę rzucał inwektywami, bo to jest twoją domeną. Bez odbioru.
> majak01 o 2008-10-13 22:05 napisał:
> A ja skasowalem- nie podoba się to nie będziecie czytać :P
no bez przesady..to , ze dostales pare minusow od anonimowych internautów ;p to wcale nie oznacza , ze post jest zly…bez przesady z tym populizmem…moze przesadzilem z wulgaryzmami i rozumiem swoje minusy , ale nie rozumiem dlaczego wy dostawaliscie , a tym bardziej dlaczego posty skasowaliscie……….ehhh
@lukasz N – widze , ze nie….pozytywna postawa..niema co sie sugerowac jakimis tam minusami nie wiadomo od kogo……….trza byc sobą ;p………..
Uznalem, ze nie bede zasmiecal forum skoro ludzie nie chca tego czytac, zreszata to co napisalem nie mialo zwiazku z tematem rozmowy wiec nie bylo czyms waznym. A to ze usunalem posta nie oznacza ze nie jestem soba- wrecz przeciwnie, skasowalem z wlasnej woli bedac soba. Sorki za brak polskich znakow ale pisze na telefonie i nie chce mi sie bawic w te znaki.
no własnie MINUSY maja automatycznie zakopywac wulgarne wypowiedzi … nie wiem ile MYSZA masz lat ale musisz miec na uwadze ze dostep do FDB maja tez dzieci wiec dbajmy o to zeby w miejscach publicznych jak FDB i nie tylko nie uzywac wulgaryzmow … jak sie umowsz na piwo ze znajomymi to mozesz sobie uzywac do woli ;P
mysza my już kiedyś rozmawialiśmy na temat zachowania na forum. Proszę o jak najszybsze poprawienie postów by nie zawierały wulgaryzmów.
> centralny o 2008-10-14 10:21 napisał:
> Co do ciebie ŁukaszN i całe to zamieszanie z falco i edvd. Nie będę ci tu
> przedstawiał żadnych dowodów, wystarczy samemu sobie poszukać aby się przekonać,
> że nie wszystkie opisy pokrywają się z opisami dystrybutorów. Grzegorz zaznaczył
> że nawet ze strony falco nie powinniśmy akceptować opisów, dziwi mnie to
> właśnie, że uważasz falco za wiarygodne źródło. Ja ci powiem, że nie będę tych
> opisów akceptował chyba, że w ramach rzadkich wyjątków jeśli na stronie filmu
> nie będzie jeszcze żadnego opisu, ale sprawdzę dokładnie czy się zgadza z opisem
> dystr. A i szczerze przepraszam za moje wypowiedzi w stosunku do twojej osoby,
> tylko zauważ, że ty również potrafisz mnie zaatakować i równie obrazić słownie
> inaczej, że tak powiem, już ci kiedyś wspominałem o tym abyśmy sobie dali z tym
> spokój no, ale ty dalej swoje. Jeśli się z czymś nie zgadzasz to sobie załóż
> inny temat a nie określaj mnie jako nienormalnego czy inaczej:) Ja potrafię być
> ugodowy;) a ty??
Poczytaj kilka swoich postów zamieszczonych powyżej. Myślałem, że jako weryfikator wiesz, że na FW podpisane jako [opis dystrybutora] są nawet opisy z gazet, stąd moje "nie rozśmieszaj mnie". Po drugie prosiłem o kilka przykładów niezgadzających się opisów. Po trzecie nie nazwałem Cię nienormalnym, ani tak Cię nie określiłem. Jeśli jest inaczej, to przypomnij mi, w którym momencie. I ja mogę przeprosić, jeśli Cię uraziłem, jednakże jeśli tak się stało, to nieumyślnie.
Panowie bez inwektyw ! :) niech te nasze rozmowy prowadza do rozwiazan ….
prawa autorskie musza byc chronione w FDB.PL dlatego jedyne zrodlo opisow to:
1. dystrybutor
2. własne, czyli kiedy dodający posiada do nich prawa autorskie ( jak ktos zakupi od edvd opisy i bedzie mogl sie pochwalic, ze naleza do niego bedzie mogl dodawac do woli – jesli ich nie ma to kradnie czyjąś własność intelektualną )
:P
tak ustalilismy z Centralnym i jak ktos ma do niego pretensje to przede wszystkim moze je miec do MNIE ….
> centralny o 2008-10-08 15:20 napisał:
> No mają dziś jakieś zebranie w tej sprawie, w zamian za umieszczanie ich opisów
> zaproponowali współpracę. Resztę pozostawiłem Grzegorzowi D. i on to załatwia,
> ale będę informował Was na bieżąco.
hmmm … zeby wam bylo latwiej odrozniac – Grzegorz Derebecki to po prostu Grześ ;) a Grzegorz Borowiecki to po prostu Borowiecki ;) mozecie wiec pisac z Borowieckim ja sie nie obraze :P mam tez na 3 Karol jak z Ziemi Obiecanej :) wiec zaczne tego imienia uzywac … inne dopuszczalne to Adam moje 2 ;)
CENTRALNY i reszte zostawiles Borowieckiemu a nie Grzegorzowi ;) i nie wiem czy mi umknalo, ale EDVD nie wie jaki procent ma swoich opisow a jaki pozyczylo sobie od dystrybutora ;) wiec na chwile obecna sa nie wiarygodni jako zrodlo opisow od DYSTRYBUTORA :)
> Grzegorz Borowiecki o 2008-10-14 16:15 napisał:
> 2. własne, czyli kiedy dodający posiada do nich prawa autorskie ( jak ktos
> zakupi od edvd opisy i bedzie mogl sie pochwalic, ze naleza do niego bedzie mogl
> dodawac do woli – jesli ich nie ma to kradnie czyjąś własność intelektualną )
>
> :P
Skradziono moją własność!:ppp
usunąłem , doszedłem do wniosku , ze rzeczywiście te posty były zbędne , przynajmniej w tym temacie…wulgaryzmy też zbędne w sumie……
ps.mam dwóch małych kuzynów i jak słyszę czasem jak się kłócą to myślę , że to dorośli powinni być przed tym chronieni…przesada…….tak czy inaczej ktoś jednak musi dawać przykład….peace ;p
Nie wiem czy macie jakiś dziwny nawyk nie czytania postów wstecz, ale napisałem, że nawet jak nie wierzycie, że opis jest dystrybutora na falco, to można zerknąć na tył okładki, który dość często się tam znajduje. Poza tym po głębszym rozeznaniu na tej stronie nie stwierdziłem "ich" wkładu w opisy, znalazłem same materiały udostępniane przez dystrybutorów. Zresztą napiszę do nich maila, jutro wam napisze, co mi odpisali.
> Czudi o 2008-10-14 17:34 napisał:
>
> Skradziono moją własność!:ppp
>
> http://fdb.pl/f127212
>
> http://hatak.pl/zwiastuny/372/LinhadePasse/
no powinni podac zrodlo
> Ronaldinho o 2008-10-14 18:29 napisał:
> Nie wiem czy macie jakiś dziwny nawyk nie czytania postów wstecz, ale napisałem,
> że nawet jak nie wierzycie, że opis jest dystrybutora na falco, to można zerknąć
> na tył okładki, który dość często się tam znajduje. Poza tym po głębszym
> rozeznaniu na tej stronie nie stwierdziłem "ich" wkładu w opisy, znalazłem same
> materiały udostępniane przez dystrybutorów. Zresztą napiszę do nich maila, jutro
> wam napisze, co mi odpisali.
jesli jest to opis dystrybutora, to moze pomyslec tak, zeby podac link do okladki … jak juz chcecie sie trzymac wspomnianych serwisow …. i musialby to byc czytelne – jesli by sie nie dalo potwierdzic zgodnosci, to WERYFIKATOR moglby odrzucic taka tresc …. mozna dopuscic to tylko z tego wzglegu, ze wiem jak wygladaja strony niektorych dystrybutorow … i tych opisow nie ma na nich za wiele ….
Proszę czekać…