FDB.PL 1202 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Twitter 15
k_malecki

Cześć, jak aktualnie podpisywać dodawać linki do Twittera? Posługiwać się starą nazwą czy nową (X)?

Chemas

@k_malecki Dobre pytanie, sam się nad tym zastanawiałem. Szczerze mówiąc nie wiem. Moim zdaniem Twitter, ponieważ nazwa jest ogólnie znana, ale formalnie zmieniono nazwę, więc…
W każdym razie coś trzeba ustalić @Grzegorz_Derebecki .

Grzegorz_Derebecki

Wydaje mi się, że powinniśmy używać już nowej nazwy czyli X. Za kilka lat nikt już o Twitter może nie pamiętać skoro będzie funkcjonowała nowa nazwa tylko.

Chemas

@Grzegorz_Derebecki To trzeba wprowadzić zmiany w poradniku. Mogę to zrobić. Zaznaczę jednak, że nadal wszyscy w mediach mówią Twitter, twitować itp. Nawet w linku jest twitter. :) Na IMDb chyba nadal jest odsyłanie do Twittera, a nie do "X".
Sprawa do przemyślenia, ale przydałoby się jeszcze kilka innych głosów :/
Pytanie przy okazji, czy można zmienić automatycznie opis "Oficjalna strona na Twitterze" na "Oficjalna strona na …."? I czy to ma sens, bo jednak kiedyś był to Twitter?
Poza tym "X" jest już od jakiegoś czasu, a u nas chyba nadal wszyscy dodają jako "Twitter". Zarówno osoby jak film.

k_malecki

@Chemas Na IMDb dzisiaj znalazłem odnośnik do X. Póki co nie dodaję, poczekam na ostateczne ustalenia. https://www.imdb.com/name/nm1947611/?ref_=fn_al_nm_1

Chemas

@k_malecki Ja też poczekam :)

k_malecki

@Chemas Tak dla przypomnienia… to jak dodawać? Ktoś chce się wypowiedzieć?

Chemas

@k_malecki Nie wiem, czy zmieniamy na X, trzeba by wtedy zmieniać wszystkie wcześniej dodane, albo może nie, bo wcześniej był Twitter, no ale od jakiegoś czasu dalej jest dodawane jako Twitter. Niech się Grzegorz wypowie.
Jednemu głupkowi zachciało się zmieniać nazwę i teraz jest problem ;)

Grzegorz_Derebecki

@Chemas @k_malecki zmianiamy na x :) ja zmienie w bazie to co jest na x automatycznie. Aktualizacja: Zmienione :)

Chemas

@Grzegorz_Derebecki no i gitara :)
Zmienię w poradniku.

Chemas

@Grzegorz_Derebecki miałem wyjazd, więc mogę to zrobić dopiero dzisiaj. Pytanie tylko, będzie samo X, czy jakoś inaczej?
Bo chodzi o sam opis dodawanej strony, mamy Oficjalna strona na Facebooku, mamy Oficjalna strona na Instagramie, to w tym przypadku jak rozumiem, że będzie "Oficjalna strona na X"?

Grzegorz_Derebecki

@Chemas no tak trzymajmy się na razie tego :)

Chemas

@Grzegorz_Derebecki Okej, to zaraz zrobię zmianę w poradniku, a Ty jak masz techniczną możliwość pozmieniaj już te wpisy co mamy dotychczas.

Chemas

@k_malecki @Grzegorz_Derebecki @BronislawKaminski

Opis w poradniku zmieniony plus uwaga:
UWAGA Nie posługujemy się już nazwą Twitter, tylko X!

Proszę czekać…