Spędzamy 4 godzin dziennie przed telewizorem i tutaj możesz podzielić się swoimi uwagami na temat programów, które lubisz oglądać i podyskutować o wszystkim co związane z TV.
Chociaz telewizja nas nie rozpieszcza (wyjątek Lost) mamy coraz więcej dostępnych w sieci seriali. Jakie są Wasze ulubione i dlaczego akurat te?
Moje propozycje:
1. Babylon 5 – ciekawa fabuła i spójność wszystkich 5 sezonów
2. Numb3rs – za wykorzystanie matematyki
3. Rome – za klimat :)
1 Prison Break (najlepszy jaki widzialem > czekam na 2 sezon)
2 One Tree Hill (mlodziezowy + romantyczny :P)
3 Numb3rs (bardzo ciekawy
4 Amazing Race ( to dopiero jest extra ;-) )
5 Stargate Sg1 i Stargate Atlantis (ogladnolem wszystkO)
6 Dowody Zbrodni
7 Bez śladu
8 Dragon Ball / Dragon Ball Z / Dragon ball GT (to kiedys bylo Ale najlepsza bajka jaka ogladalem)
9 The 4400 (czekam na kolejne odcinki 3 sezonu)
10 Pimp My Ride
11 Married with Children / Świat wg Bundych
12 CSI / CSI Miami / CSI NY
13 MacGyver
14 LOST < na poczatku byl "fajny" ale teraz troche nuda….
o ale sie uzbieralo a wymienilem tylko te co mi sie spodobalo bo jakbym mial wymieniac wszystko co ogladnolem to …
nie zebym ciagle siedzial z nosem w tv i przed monitorem poprostu umie wykorzystac wolny czas :P
Stargate… zacząłem niedawno oglądać (SG-1, żeby była jasność) i jest całkiem całkiem ;). Jestem teraz w trakcie drugiego sezonu :].
co by przybliżyć moje gusta zanim zacznę wymieniać to, co trudniej zdobyć: bardzo lubiłam SATC, ER, Friends i Ally McBeal, oglądałam Stargate, wolę Xenę od Herkulesa i Angela od Buffy, lubię Monka i Herkulesa Poirot. Desperate Housewives jest bardzo OK. LOST wciąga. nowe polskie seriale przyprawiają mnie o zgrzyt zębów.
przechodząc do meritum :) ukochany ostatnimi czasy Queer as Folk (US). bardzo lubię L-Word i Bones (o pani antropolog, pomagającej w śledztwach agentowi FBI). z nowości obyczajowych zaczęłam jeszcze oglądać "What about Adam" – przyswajanie łatwe, ale bez szczególnego zachwytu.
z kryminalnych: wszystkie mutacje CSI, Numb3rs, Criminal Minds. sympatyczne jest In Justice (z twin peaksowym Kylem MacLachlanem).
bardzo mnie straszy Night Stalker, a Medium (z Patricią Arquette) straszy mnie nawet za bardzo, brrrrr.
za to Ghost Whisperer z Jennifer Love-Hewitt mocno działa mi na nerwy, być może to kwestia Jennifer.
lubię też bardzo-amerykańskie seriale o prezydentach: West Wing (Martin Sheen) i Commender in Chief (Geena Davis).
Na pierwszy miejscu oczywiście "LOST"="Zagubieni"
Na drugim miejscu "Joan Of Arcadia"="Joan z Arkadii"
Na trzecim miejscu "Maried with children"="Świat według Bundych"
Ja dorzuce jeszcze te których nie wymieniłam wcześniej czyli
Kampania Braci
Glina
Różowe Lata 70-te
Miasteczko Twin Peaks
i ostatnio zaczęłam oglądać Carnivàle i zapowiada sie całkiem ciekawie
ok, troche tego bedzie, bez szczegolnej kolejnosci bo ciezko zdecydowac :P
Lost, 24, Różowe Lata 70-te, Friends, Prison Break, Smallville, Family Guy, American Dad, Stargate SG-1, Stargate Atlantis, ’Allo ’Allo, Twin Peaks, South Park, The Sporanos, Joey, Gotowe na wszystko, Surface, Fresh Prince in Bel-Air
tak, wszystkie sa moje ulubione :P
No wiec juz sie na was zacząłem denerwowac, ale na szczescie ktos wymienił "Cudowne lata".
W kazdym razie:
- Przyjaciele
- MASH
- Cudowne lata
- Skrzydła
- Miami Vice
- Nash Bridges
- Monk
- Colombo
- Kojak
- Ally McBeal (ale tylko pierwsze serie)
- Boston Public
- Malcol (swiat Malcolm czy jakos tak)
A z nowszych (czykultowe to powiem za 5 lat):
- Priosn Break
- Without a trace
- Cold Case
Jak widac – serialowy maniak.
- Battlestar Galactica – jak ktoś lubi dużo sf i akcji
- 24 – jak ktoś lubli dużo sensacji
- Family Guy, South Park, My name is earl – jak ktoś lubi Monty Phytona
- Lost, Prison Break – jak ktoś po prostu lubli dobre rzeczy
- Heroes
- 4400
No i klasyka
- Simpsons
- Allo allo
- X- Files
- Married with children
Ostanio zacząłem oglądac Medium i Sleeper Cell i chyba też nie są złe ale jescze
za wcześnie żeby je na 100% ocenić
i teraz dorzucam kolejne:
Pierwszy Jericho znany w Polsce, myśle że bardzo fajny czekam na dalszy rozwój sytuacji.
Drugi Dexter z tego co widze to bardzo mało u nas znany, a bardzo fajny i ciekawy.
*The 4400,
*Heroes,
*Prison break,
Jestem po 5 odcinkach Jericho i śmiało stwierdzam, że jest to świetny serial.
Red Dwarf (Czerwony Karzeł) – najlepszy serial, czemu nikt o nim nie wspomnial ? :-p
*M*A*S*H* – klasyka
Tales from The Crypt – kolejna klasyka
Twilight Zone – mniam
Robin of Sherwood – dwa pierwsze sezony z Michael Praed’em
Gang Olsena – prawie jak serial, chyba ze 14 filmow bylo prawda ? :→
The Outer Limits
Friends
Joey
Coupling
Allo Allo
Twin Peaks
no i ostatnio
Lost
Prison Break
The 4400
Skupie się tylko na tych ostatnich, ujęły mnie tylko LOST ( zwłaszcza 3 seria, pochłaniałem odcinek jeden po drugim, kiedy się kończył odcinek miałem niedosyt, jeszcze nigdy się nie spotkałem z czymś takim ) drugi serial to Prison Break ze względu na coś świeżego, nowego, więzienie, motyw ucieczki, zapowiadał się dobry i był. Niestety tylko 1 seria, druga seria jest naciągana i nudna, cały czas ten sam motyw uciekania rozciągnięty na 25 odcinków i jeszcze tak kijowo się kończy…tragedia jak dla mnie, twórcom kasa uderzyła do głowy. Próbowałem jeszcze 4400, ale nie czuje klimatu, czeka mnie jeszcze Heroes czego jestem ciekaw, ze względu na uwielbienie do serii X-Menów :D
U mnie czas tylko na dobre seriale kryminalne wieczorami ostatnio były – okupowałam blok kryminalny na hallmarku – "CSI", "Prawo i porządek" itd. Bezkonkurencyjne, jeśli chodzi o klimat, realizm, sensowną fabułę i fakt, że wątki zostały zaczerpnięte z rzeczywistości. Ah – i sporo o warsztacie kryminalistycznym można się dowiedzieć ;]
> pralinka o 2009-01-02 22:55 napisał:
> U mnie czas tylko na dobre seriale kryminalne wieczorami ostatnio były -
> okupowałam blok kryminalny na hallmarku – "CSI", "Prawo i porządek" itd.
> Bezkonkurencyjne, jeśli chodzi o klimat, realizm, sensowną fabułę i fakt, że
> wątki zostały zaczerpnięte z rzeczywistości. Ah – i sporo o warsztacie
> kryminalistycznym można się dowiedzieć ;]
To sprawdź sobie także Criminal Minds na AXN. Podobne, ale podejście do tematu trochę inne.
> zdzichon o 2009-01-07 14:51 napisał:
> To sprawdź sobie także Criminal Minds na AXN. Podobne, ale podejście do tematu
> trochę inne.
Sprawdzę, tytuł już mi się podoba ;)
A teraz z ciekawością czekam na emisję "True blood" na HBO – nie jestem zwolenniczką krwawych bajeczek, ale w tym przypadku wydaje się, że to coś więcej. No i pomysłodawca nie idzie utartym schematem, tylko pozwala wampirom i ludziom żyć obok siebie we względnej symbiozie. Jest syntetyczna krew i niebanalny romans z wampirem, ludzkie słabostki, kryminalne zagadki… Zobaczymy, jak sprawy się rozwiną…
> pralinka o 2009-01-12 23:43 napisał:
> Sprawdzę, tytuł już mi się podoba ;)
>
> A teraz z ciekawością czekam na emisję "True blood" na HBO – nie jestem
> zwolenniczką krwawych bajeczek, ale w tym przypadku wydaje się, że to coś
> więcej. No i pomysłodawca nie idzie utartym schematem, tylko pozwala wampirom i
> ludziom żyć obok siebie we względnej symbiozie. Jest syntetyczna krew i
> niebanalny romans z wampirem, ludzkie słabostki, kryminalne zagadki…
> Zobaczymy, jak sprawy się rozwiną…
Seriale na podstawie książek, Czysta krew jest na podstawie "Martwy aż do świtu", są zazwyczaj dobre… Podobnie jak Dexter.
U mnie to tak:
I tyle. Najlepsze co może być z każdego gatunku.
> Elros Veneanar o 2009-01-13 15:59 napisał:
> Seriale na podstawie książek, Czysta krew jest na podstawie "Martwy aż do
> świtu", są zazwyczaj dobre… Podobnie jak Dexter.
>
> U mnie to tak:
>
>
>
>
>
>
>
>
> I tyle. Najlepsze co może być z każdego gatunku.
Czasem się zawodziłam, oglądając film PO przeczytaniu książki, ale z serialami bywa raczej na plus dla realizacji telewizyjnej :] Czysta krew ma lecieć od 7. lutego, jestem ciekawa, jak rozwiążą pewne niuanse, chociaż wiem, że po Rodzinie Soprano i Rzymie można się po tej stacji spodziewać dobrych rzeczy.
ej ludzie jak mozna Prison Break lubic :) przeciez ten serial by sie zmiescil w 3 odcinkach reszte bylo bez sensu.
ogladam obecnie Supernatural wiec jest moim ulubionym obezcnie, pozniej
Battlestar Galactica ( czekamy na 2 czesc ostatniego sezonu)
CSI raczej Las Vegas
kiedys:
Przyjaciele i milion innych :)
Proszę czekać…