FDB.PL 1182 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Sezony 58
Grzegorz_Derebecki

Jest mi niezmiernie miło poinformować, że na FDB pojawiły się sezony. Pozwolą one jeszcze bardziej rozbudować informacje o serialach.

Główne zmiany związane z sezonami:

- Do seriali dodajemy wyłącznie sezony, do sezonów dodajemy odcinki.
- Sezony moga mieć teraz oprócz swojego numerku również tytuł, plakat, recenzje, oceny i inne informacje.
- Dodawać obsadę można teraz do serialu, sezonu lub odcinka.

Przykład obsady w serialach:
Serial z 2 sezonami, sezon 1 ma 10 odcinków sezon 2 ma 5 odcinków.

Dodanie aktora do serialu będzie skutkowało informacją, że wystąpił w 15 odcinkach, Przy wejściu do sezonu 1 będzie informacja ze w tym sezonie wystąpił w 10 odcinkach, wejście na dowolny odcinek będzie również widoczny ze w nim wystąpił

Dodanie aktora do sezonu 2 (co ma 5 odcinków) będzie skutkowało wyświetleniem w serialu że wystąpił w 5 odcinkach, w sezonie 2 będzie ze w całym wystąpił, i w odcinkach 2 sezonu również.

Najlepsze w tym, że można mieszać to np dodając osobę do 2 sezonu i do 1 odcinka 1 sezonu wyświetli nam się to poprawnie na stronie serialu (6 odcinków).

Sweet_Foxy

@Grzegorz_Derebecki, no super, tylko czemu odcinki są w odwrotnej kolejności?

Grzegorz_Derebecki

@Sweet_Foxy na stronie głównej filmowej by pokazywać najnowsze odcinki. Na podstronie z odcinkami – tam ewentualnie można by zmienić ale zrobiłem jak na głównej na ten moment.

Sweet_Foxy

@Grzegorz_Derebecki, ogromne utrudnienie w uzupełnianiu serialu. :/

Grzegorz_Derebecki

@Sweet_Foxy Już odcinki na podstronie są zgodnie z kolejnością.

jacks

@Grzegorz_Derebecki Super sprawa. Czy dobrze rozumiem, że teraz możemy również multimedia odpowiednio poprzenosić? Np. zdjęcia promocyjne konkrentego sezonu dodać do sezonu? Czy będzie to jakoś zbiorczo widoczne na stronie głównej serialu?

Grzegorz_Derebecki

@jacks Zbiorczo jeszcze nie jest ale nic nie stoi na przeszkodzie by było – po prostu chciałem już wystartować z jakąś wersją :) Na razie zbiorczo na pewno są platformy i obsada/ekipa.

Proszę czekać…