Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.
Ostatnio dodałem parę opisów.Zostały odrzucony z komentarzem że opis jest "za długi albo "skróć o jedno zdanie".
Przecież w FAQ pisze że opis ma miec około 50 słów co nie znaczy że opis ma być DO 50 słów.Potem jakiś fajny wer odrzuca mi opis bo ma np 59 słów albo 60.Tak samo dodałem opis do Black Dahlia który miał ze sto-parenascie słów i został odrzucony…dlaczego? Bo był za długi!!
Przebolałbym to gdyby każdy wer mi je dorzucał a tak sie składa że 1 osoba sprawdziła mi je bez problemu (która znacznie dłużej jest werem i jest ee bardziej profesjonalna),a dopiero drugiej sie coś nie spodobało
Niektórzy weryfikatorzy zamiast liczyć każde słówko w opisie powinni sie zastanowić zanim zaakceptują coś takiego:
Pasjonujący serial opowiada historię 48 rozbitków, którzy lecieli pechowym lotem 815 z Sydney do Los Angeles, samolotem rozbili się na wyspie, gdzieś na południowym Pacyfiku. Bohaterowie serialu w każdym odcinku odkrywają tajemnice wyspy i zastanawiają się, czy to wszystko napewno stało się przypadkiem, czy może to przeznaczenie ściągnęło ich na tą wyspę? W serialu także tajemnicą są liczy 4 8 15 16 23 42, które po części także odgrywają jakąś rolę w serialu.
Fajny opis do Lost…jak to czytam to wydaje mi się ze nawet ja bym lepszy napisał…
Acha jeszcze coś.Widze jednozdaniowy opis do filmu.np taki jak zdanie wyżej.Więc dodaje opis dystrybutora który zostaje odrzucony bo pokrywa się częsciowo z tamtym opisem…(czyli jedno zdanie było podobne)
Pozdro
ps Poza tym to jest niepowazne żeby przycinac opisy dystrybutora.Moim zdaniem nie powinno się tych opisów skracać
On cały jest zrypany,nie wypada żeby tak znany serial miał taki opis (zgłosiłem to już Anicie)
"Serial ten opowiada historię 48 rozbitków, którzy lecieli pechowym lotem 815 z Sydney do Los Angeles. Samolotem rozbili się na wyspie, gdzieś na południowym Pacyfiku. Bohaterowie serialu w każdym odcinku odkrywają tajemnice wyspy i zastanawiają się, czy to wszystko napewno stało się przypadkiem, czy może to przeznaczenie ściągnęło ich na tą wyspę?" – bez tych liczb już jest lepiej. Ale może lepiej cały ten opis wywalić. Na pewno dla tego serialu można zrobić lepszy. Do "Prison Break" też :)
Wkurza mnie to że ja chodze po dziesiątkach stron dystrybutorów i wyszukuje opisów a jakiemuś werowi nie spodobała się długość…albo może zmienić w Faq do 70 słów, 50 moim zdaniem to za mało:]
> piotr_nw o 2006-11-12 13:20:47 napisał:
> ps Poza tym to jest niepowazne żeby przycinac opisy dystrybutora.Moim zdaniem
> nie powinno się tych opisów skracać
Ja też uważam, że takich opisów nie powinno się skracać, wycinać jakiejś części, zmieniać itp skoro to opis dystrybutora to opis dystrybutora i koniec. Jeśli się coś w nim zmieni to to już nie jest ten sam opis.
pozdrawiam
> margarita o 2006-11-12 23:43:43 napisał:
>
> Ja też uważam, że takich opisów nie powinno się skracać, wycinać jakiejś
> części, zmieniać itp skoro to opis dystrybutora to opis dystrybutora i
> koniec. Jeśli się coś w nim zmieni to to już nie jest ten sam opis.
> pozdrawiam
Jasne, zwłaszcza jak dystrybutor napisze o filmie w samych superlatywach?
> Grzegorz Derebecki o 2006-11-12 23:54:26 napisał:
>
> Jasne, zwłaszcza jak dystrybutor napisze o filmie w samych superlatywach?
:))))
Zawsze uważałam, że fdb powinno zamieszczać wyłącznie opisy użytkowników.
Widzę, że powoli dochodzimy do consensusu ;→
Opis dystrybutora można sobie wygooglać, w całości, i z superlatywami.
Po co taka ściema?
Zamieszczanie okrojonych "niby" dystrybutorskich opisów przypomina próbę złapania za lewe ucho prawą stopą, spod pachy.
W ogóle nie zakapowałem twojej odpowiedzi ale wydaje mi się że się ze mną zgadzasz…:)
Zaraz..wszystko po kolei: (prawie jak Kod da vinci)
1-Konsens (łac. consensus), pisane również consensus – w wąskim rozumieniu synonim pojęcia określającego zgodę powszechną między członkami danej społeczności. W rozumieniu szerszym jest to również teoria i praktyka osiągania takiej zgody, a więc proces dochodzenia do konsensu w znaczeniu węższym.
2-"wygooglać"-zakładam że znaczy to wyszukac…
3-"…próbę złapania za lewe ucho prawą stopą, spod pachy. ????
Więc Yasha uważa że powinnismy na FDB dodawac właśne opisy(zgadzam sie) i że zamieszczanie okrojonych opisów dystrybutorów jest eee bezsensowne (tak to kminie i sie zgadzam:P)
Proszę czekać…