FDB.PL 1182 nowy temat
szukaj Kategorie

Forum techniczne fdb.pl. Zgłoś błędy zauważone na stronie, pisz opinie na jej temat. Strona ta jest dla Was i zależy nam aby spełniała Wasze oczekiwania.

Dlaczego to mi sie pojawia co 3 kontrybucje, ktore chce dodac? 11
Elros

"Przekroczyłeś limit dodawania który wynosi 50 treści na 24 godziny.
Następną treść możesz dodać 2006-12-09 19:14:04. Zachecamy do odwiedzenia nas i dodania treści po tej dacie."

Zamiast co 50?

Znacznie to wydłuża dodawanie oraz zniecheca dodajacego :(

Anonimowy

Pojawia Ci się to, bo przekroczyłeś limit dodawania który wynosi 50 treści na 24 godziny :>

Elros

No tak, o limicie wiem, ale dlaczego jest on taki 'nie stabilny'? Nie mam tak, ze dodam cale 50 tresci od razu, tylko co 3/4 kontrybucje ta informacja mi sie wyswietla! Np. jest godzina 3:44, nastepna tresc mozesz dodac o 3:46 itd…

margarita

poprostu jak dodałeś wczoraj np. 20 treści o 8 rano a potem pozostałe 30 np. wieczorem, to dzisiaj o godzinie 8 az do wieczora mozesz dodac tylko te 20 treści a pozostałe 30 dopiero od tego godziny od ktorej zacząłeś dodawać treści wczoraj wieczorem. Od każdej treści musi minąć 24 godziny.

Wg mnie od początku nie był to extra pomysł bo tylko zniechęca do dodawania. Bo np. dziś mam czas wieczorem i dodaje te 50 treści wieczorem więc jutro az do wieczora nic nie mogę dodać bo muszę czekać na tą wieczorną godzinę… a co jeśli wieczorem nie mam czasu na dodawanie treści tylko do południa? więc jeden dzień mi przepada.. :(

Zaproponowałam kiedyś coś takiego żeby nie było takiego godzinnego limitu tylko normalnie 50 treści na 24 godziny i każdy dodaje wtedy kiedy ma czas a nie musi się dostosowywać do dnia poprzedniego. No ale zostałam zbesztana przez "Górę", że to nie dobry pomysł bo wtedy ludzie od godziny 23 do 1 w nocy dodali by 100 treści – I własnie nadal nie uważam tego za jakieś sensowne wyjaśnienie.. dlatego że byłoby za dużo treści naraz? (no chyba że to przeciążyłoby serwer) ale jeśli użytkownik o 1 w nocy doda wszystkie 50 treści to wyczerpał swoj limit na dany dzien i aż do północy czyli 23 godziny nic nie będzie mógł dodać. Więc szanse się wyrównają. :)

Wg mnie wielu użytkowników byłoby za :)

Spinnaker

> margarita o 2006-12-10 21:50:02 napisał:
>
> Zaproponowałam kiedyś coś takiego żeby nie było takiego godzinnego limitu
> tylko normalnie 50 treści na 24 godziny i każdy dodaje wtedy kiedy ma czas a
> nie musi się dostosowywać do dnia poprzedniego. No ale zostałam zbesztana
> przez "Górę", że to nie dobry pomysł bo wtedy ludzie od godziny 23 do 1 w
> nocy dodali by 100 treści

Też to proponowałem, i chciałem nawet teraz poddać ten pomysł pod ocenę, ale sam się chyba nie przebiję heheheh ;)

Grzegorz_Derebecki

Ten limit zostanie zmieniony jednak przyjdzie nam na to jeszcze trochę poczekać :)

Elros

Ale chyba nie zostanie skrocony?!
To by bylo zle, bardzo zle :)

CoRey

Ja również mam nadzieję że prędzej będzie powiększony niż zmniejszony ;p

Spinnaker

> CoRey o 2006-12-11 19:27:00 napisał:
>
> Ja również mam nadzieję że prędzej będzie powiększony niż zmniejszony ;p

Ja nie byłbym tego taki pewny…Miejmy nadzieję że zostanie zmieniony system przyznawania limitów, ale na zwiększenie ich raczej nie ma co na razie liczyć…

Elros

A ciekawe czy werzy też mają limit sprawdzania :D

Spinnaker

> Adriano o 2006-12-12 15:43:17 napisał:
>
> A ciekawe czy werzy też mają limit sprawdzania :D

Nie, weryfikatorzy nie mają limitu sprawdzania, ogranicza nas tylko chęć i wyobraźnia ;)

Proszę czekać…